Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenmeden önce sağlık raporu isteniyormuş. Doğru mu?

Poyraz_

Yasaklı Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
s.a arkadaşlar bugün sağlık sektöründe çalışan biriyle konuştum bu anlatacağım şey büyük şehirlerde daha çokmuş küçük şehirlerde pek olmuyor dedi ama istanbul gibi yerlede daha yaygın dedi evlenecek olan kişi sağlıklı veya hasta gidip hastaneden sağlık raporu alıyormuş özellikle kız tarafı istiyormuş işte adamı bir hastalığı var mı psikolojik hastalığı var mı psikopat mı v.s gibi şeyler sağlıklı bireye bile bunlar yapılıyorsa bizim gibi adamların vay haline ???
benim psikolojik hastalığım da var nörolojik hastalığım da var bizler nasıl evlenecez başına böyle birşey gelen oldu mu acaba ???

Artık evlenecek kişilere Sma testi de yapılacak. Bakanlığın bununla ilgili çalışması var.

POWER_

İcra dosyaların borcun harcın yoksa ve paran varsa evlen gerisi hikaye kardeşim. Ben çok sizofreni ve psikolojik rahatsızlığı olup evli insan tanıdım. İş güç önemli gelir olmadan evlilik olmaz. Aile destegi almadan ayaklarının üzerinde durabilmek önemli ve evlilik yapmadan önce her iki taraf icin geçerli e-devlet üzerinden icra takiblerini bakın.

Kız tarafı istiyor diye bişey yok yahu :D Devlet istiyor bunu.
Büyük veya küçük şehir farketmez, sağlık raporunuz olmadan nikah için başvuramazsınız .
Evlenecek her çift aile hekiminden bu raporu almak zorunda.
Kan testi yapılıp bir kaç değere bakılıyor sadece.
Yakında SMA testi de istenecek sanırım.
Ha bana kalsa aile hekimi değil tam teşekküllü rapor almalı herkes özellikle öfke kontrolü vs için ama neyse.

Gothica sana kesinlikle katılıyorum, kimse alınmasın ama psikolojik rahatsızlıktan tut , fiziksel rahatsızlığa kadar hayat arkadaşı diye hayatınıza dahil olacak kişi her şeyinizi bilmeli...

Gothica
Bazı şeyler evlilikle sınırlı kalmamalı, özellikle anne-baba adayı olacaklar için eğitim verilmeli. :)

Yukarıda özellikle hanımların yazdığı eğitimsel mesajların her birine katılmakla birlikte

Evliliği böyle şartlara bağlamak güzel ülkemizin doğum hızını çok yavaşlatır hatta eskiye oranla durma noktasına getirir :)

yaptığım iş nedeni ile evlenecek çiftler ilk olarak bize başvuruyor çalıştığım belediyede , bu sayede çiftleri gözlemleme şansım oluyor hal ve hareketlerini .. sonuç olarak çiftler evlenmeden önce kesinlikle psikolojik testlerden ve evlilik öncesi eğitimden geçmeli ..

evililik öncesi hazırlanması gereken evraklar ;

aile hekiminden alınan sağlık raporu ( kadın ve erkek )
ilgili belediyeden evlenme dosyası ve evlenme ehliyet belgesi
kimlik fotokopileri
4 er adet vesikalık fotoğraf

bütün evraklar hazır olduğunda nikah dairesinden gün alabilirsiniz.

not: kimlik kartları eski ise 10 yılı geçmemiş olması gerekmektedir. 10 yılı geçmiş ise muhtardan alınan kimlik kartı örneği veya nufus kayıt örneği ile işlemleri yürütebilir.
(kadın için) daha önce evililik yapmış kişilerde kimlik kartında kızlık soyadının yazması gerekmektedir.
yazmıyor ise yaşamış olduğu mahalle muhtarından kimlik kartı örneği veya e-devletten nüfus kayıt örneği çıktısı alarak evlilik işlemlerini yürütebilir.

HERKES LAFI başka yerinden anlamış....
burda bahsedilen devletin zorunlu kıldığı rapor veya testler değil kızın ailesinin istediği birşeyden bahsediyoruz....

POWER_

Öyle kişi isteğiyle rapor verilmez. Etikte değil o durum, sağlıkla ilgili bir durum varsa zaten karşı tarafla paylaşılmalı. sadece evliliğe karar verirseniz o sırada sağlık raporu alabilirsiniz.

Nurtan

abicim ben bunu biryerimdem uydurmuyorum daha dün sağlık sektöründe çalışan 2 kişi ile konuştum adam normalde verilmiyor dedi ama zaman zaman bizim hastaneden verildiği oluyor dedi allah allah yalan mı konuşuyoz ....

Nurtan

Danimarka'da yaşamiyorsun.:eek: Bu dediğin bizim gibi ülkelerde olmaz.

HERKES LAFI başka yerinden anlamış....
burda bahsedilen devletin zorunlu kıldığı rapor veya testler değil kızın ailesinin istediği birşeyden bahsediyoruz....

Kız tarafı genellikle bizim gibi geri kalmış ülkelerde damat tarafından evin ve araban var mı? Kendi işin mi? Aylık gelirin ne kadar? Evlendiğinde ayrı ev tutacaksin gibi teminatlar ister. Akil ve ruh sagligi yerinde diye rapor isteyen kız tarafını ilk kez duydum.:eek: Türkiye'de evlenmeden önce psikolojik durum raporu isteyen olursa kimse evlenemez. Türkiye'de yaşayıp psikolojisi bozuk olmayan doktor bile kalmamış neyin kafasını yaşıyor bu millet anlamıyorum. Ne raporu kardeşim ne iciyorsunuz? Sokaklar çoluk çocuk dolu, işi gücü olmayan evlenip 10 çocuk yapıyor. Surıyelıler ile Roman vatandaşları bebek yapma yarısında kocası cezaevinde 13 çocuk ile kadın kira yardımı ve yemek yardımı ile yaşamaya çalışıyor. Eğitim verilecekse önce mültecilere sonra Roman vatandaşlarına verilmeli.

Pa_Pi

sorun burada ''kız tarafında'' değil, bunu kabul eden erkeklerde. biri sana bir şey dayatabilir ama sen bunu bile isteye kabul ediyorsan, teklifi yapan suçlu olmaz ama işte ülkede toplum baskısından, çorbam, çayım hazır olsun kafasından evlenildiği için menfaat ilişkilerinin olması çok doğal. erkek, bakire, güzel arıyor ve buluyor e bulduğu da ondan maddiyat bekliyor. ikisi de oldukça doğal.

''uğur bey duydunuz, bir güvence lütfen, evi üstüme yapsın''

POWER_
hER EVLENEN DEN SAĞLIK RAPORU İSTENİR KAN TAHLİLİ VS BU ÇOK ESKİDEN BU YANA BÖYLE YENİ DEĞİL YANİ ( daha açık yazmak istemiyorum yani psikolojik sorun bulaşıcı hastalık vs) biz sağlık ocağından almıştık

Evlilik için gereken tek test kan uyuşmazlığı testi değil miydi? (Resmi olan)

Kız tarafı devletle anlaşıp size check up yaptırıp detaylı tarama mı isteyecek sizden :)

Ahahaaa ☺️🤣🤣😂 GaribanÖğretmen çoqqq qüldm vlla işin şakası bir yana da evlilik için qeeekli presödürlerin olması gerekn şeylerdir sonuçta siz o imzayı atarken herşeyinizle kabullenip razı oluyorsunuz bunlar sorun deqildir iki insan mutlu olmak için bunları sorun edrse zaten o evlilik olmaz evlilik olsada huzur olmaz ☺️

ben 27 yaşında birisi olarak soyluyorum. evliliği aklın ucundan dahi geçirme. evlenme.bu zamanda evlenılmez hele tr gibi ulkede.

black bishop

Bana da o kadar evlenmemesi gereken çift gelir ve çözümsüz psikolojik sorun sarmallarıyla uğraşırlar ki sormayın.

bu forumdakilere laf anlatmak eşşeğe hendek atlatmaktan daha zorr...

adamlar hala kan testi blmem ne diyor ....

bu forumdakilere laf anlatmak eşşeğe hendek atlatmaktan daha zorr...

adamlar hala kan testi blmem ne diyor ....

evlenecek olan kişi sağlıklı veya hasta gidip hastaneden sağlık raporu alıyormuş özellikle kız tarafı istiyormuş işte adamı bir hastalığı var mı psikolojik hastalığı var mı psikopat mı v.s gibi şeyler

Olmayan absürt bir şey söylüyorsun, buradaki insanlar da sana prosedürü anlatmaya çalışıyor.

Kız istemeye gittiğinde kız tarafının senden sağlık raporu isteyeceğini mi düşünüyorsun?

Söz yüzüğü takmadan önce kız tarafının raporun oranı kaç, söyle bakalım delikanlı diyeceğini mi sanıyorsun?

GaribanÖğretmen

ne saçmalıyon enbesil adam ????
ben mi uyduruyorum bunu sağlık sektöründe çalışan tanıdıklarım var onlar söyledi bekara kadın boşaması kolaymış sen öyle bir el içine çık kıl adamlarla dünür ol akraba ol bakalım senden neler istiyor görürsün ... bol keseden atıp tutuyon yok nişan dan sonra isteniyormuş yok yüzük takarken isteniyormuş kıl kuyruk.....

ona bakarsan kıza kyk borcun var mı diye soranlar bile var buna ne diyecen ???
borcu yok kağıdı götürürüm mü diyecen el de ne sinek ne cins adamlar var evlenin görüsünüz....

ben mi uyduruyorum bunu sağlık sektöründe çalışan tanıdıklarım var onlar söyledi bekara kadın boşaması kolaymış sen öyle bir el içine çık kıl adamlarla dünür ol akraba ol bakalım senden neler istiyor görürsün ... bol keseden atıp tutuyon yok nişan dan sonra isteniyormuş yok yüzük takarken isteniyormuş kıl kuyruk.....

ona bakarsan kıza kyk borcun var mı diye soranlar bile var buna ne diyecen ???
borcu yok kağıdı götürürüm mü diyecen el de ne sinek ne cins adamlar var evlenin görüsünüz....

Kardeş evlenmeden önce sağlık raporu ben kendimi bildim bileli isteniyor. Bu raporu kız tarafı istemiyor. Evlilik prosedürü bu sekilde. Raporda istenen kan uyusmazlik, hepatit, Elisa testi (aids) şimdi buna SMA testi eklenmiş gayet güzel olmuş. Bu testler haricinde psikolojik test akıl ve ruh sagligi gibi bir rapor isteme olayını ilk senden duyuyorum. Bu ülkede akıl ve ruh sağlığı ya da psikolojik rahatsızlıkları olan kişiler evlenemez diye bir kural yok. Böyle bir kural olsa kimse evlenemez ülkenin yarısı deli diğer yarısı delirmek üzere yani takma kafana rahat ol. Bas nikâhı al yengeyi:eek:

Cidden okuyarak mı yorum yapıyorsunuz anlamış değilim. Arkadaş gayet net bir şeyden bahsediyor. Devletin istediği sağlık raporunu zaten biliyoruz. Bunun dışında kızın ailesi erkeğin psikolojik durumunu sorgulamak için ayrı bir rapor istiyormuş. Bunda da son dönemlerde yaşanan ve kamuoyunu sıklıkla meşgul eden kadın cinayetlerinin büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.

vilanjik

hay ağzını öpim senin sabahtan beri millete bunu anlatmaya çalışıyorum....
Adamlar hala kan tahlili sma bilmem ne diyor yahu zaten bilinen yapılan birşey bunlara laf anlatmak ne kadar zor abicim ....

Kız tarafı böyle bir test isteyemez ama
Şu tavrınızı gördükten sonra evleneceğiniz zaman sizden bir test istense iyi olur diye düşünüyorum ben şu an . Çabuk sinirleniyorsunuz öfke kontrolünüz yok malesef, bir uzmandan yardım alın bence :)

Gerçekten dediğiniz gibi İsteyenler varsa haksız da değillermiş hani :rolleyes:

SİZDE ADAMI delirtmeyin sabrımızın ayarıyla oynuyorsunuz ...
ben sağlık raporu almam aldırtırım...
zaten başımızda bin tane dert var birde bunlarla uğraşıyoruzz.....

Üst Alt