Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenmeden önce sağlık raporu isteniyormuş. Doğru mu?

vilanjik

Bu yasal mı? Yani kız tarafı bu arkadaştan akıl sağlığı yerinde diye rapor isteyebilir mi? Eğer yasalarda bu kanun varsa bu arkadaşinda evleneceği kızdan akıl sağlığı yerinde diye rapor istemeye hakkı var. Kadın cinayetlerin temelinde ekonomik sıkıntı vardır. Nafaka ve tazminat olayı çözülmeden bir arpa boyu yol alamazsin. Adlı tip her kadin cinayetinde akıl sağlığı yerinde değil diye rapor verse adam zaten ceza almaz. Bana mantıklı gelmiyor. Burada evlenecek kişiler birbirini iyi tanımalı zaten evlenmeden önce yeterli vakit geçirirse nasıl biri olduğunu çözer.

Evlenmeden önce e - devlet üzerinden icra ve ceza dosyası var mı? Diye kontrol etmek daha mantıklı diye düşünüyorum. İşyeri açıp iflas eden ve kyk borcu olan insan çok fazla yani... ayrıca ceza dosyası varsa içeriğinı okumak lazım ne yapmış diye...

Pa_Pi

Allah allah yahu yasadan kanundan bahseden kim ki ???? yarı birgün senden de istesinler parayı bastırıp bak nasıl alıyon o raporu ???

Benden bu raporu isteyen kadınla asla evlenmem. Güvensizlik üzerine kurulan ilişki zaten yürümez. E-devlet şifremle uyap vatandaş portalindan icra dosyalarıma ve ceza dosyalarına bak derim. Güven yoksa ilişki başlamadan biter.

Pa_Pi
E devlet şifresini nasıl almayı düşünüyorsun. Bu güvensizlik yaratmayacak mı? :)

Bu yapılan uygulama yeni yeni toplum içerisinde görülmeye başlanmıştır. Doğru mudur yanlış mıdır? Bu tartışılır. Zaten arkadaşımızda böyle bir uygulamayı tartışmaya açmıştır.

Bir çok arkadaşımız sadece başlığa bakarak yorum yapmış ve devletin istediği sağlık raporunu izaha kalkışmış. Doğru bir tartışma için doğru anlamak gerekiyor.

vilanjik

Geçen yıl Tsk emekli bir büyüğüm evlilik yaptı. Kadının 300bin tl üzerinde icra dosyası çıktı. Kadın işyeri açmış batmış. Gerçeği söyleseydim benimle evlenmezdin demiş. Şimdi boşanıyorlar.

bisiy daha duydu bu sagir kulaklar yaziylada olsa:eek::eek::eek:
aslinda saglik raporu kadin erkek herkesten istensin:)dicem ama. nerdeymis o bol bolamac rapor cikartma . adamin ne vakti ne sabri olur dogru durst rapor almaya.
bu hayat pahaliliginda insanlarin cani burnundan cikip bide evlenmek istesinler.
evlenmee kalkanda tuzu kuru cebi dolu degilse akil sagligindan suphe gerekir.

evlenme zorla degil ya, gonlu sevmis, tanimis, karar vermistir.
gorucu usulu desen o eski zamanlarda kalmistir.
bu rapor olayi uydurmasyon olmali. yada kiz tarafinin gonlu yokturki bole bisiy icad etmek istemistir:)
abesle istigal...

vilanjik
Psikolojik durum; Normal bir insan da bile ara da ,sıra da bozulup, düzelen bir şey. Fakat kız olsun, ailesi olsun böyle bir şeyde talepte bulunamaz. Resmi kurum'mu ki böyle bir şey talep ediyorlar. Çok istiyorlarsa, evlenecek kişiler kendi arasında anlaşarak, bireysel olarak psikolojik teste katılsınlar. Böyle bir olayın düşünülmesi bile, karşıdakinin kendi aklını sorgulamasına yeter. Evleneceği varsa da evlenmez. demez mi? ''ben nerelere düştüm. '':D

@vilanjik

Geçen yıl Tsk emekli bir büyüğüm evlilik yaptı. Kadının 300bin tl üzerinde icra dosyası çıktı. Kadın işyeri açmış batmış. Gerçeği söyleseydim benimle evlenmezdin demiş. Şimdi boşanıyorlar.

bu daha kötü işte.....

Benden bu raporu isteyen kadınla asla evlenmem. Güvensizlik üzerine kurulan ilişki zaten yürümez. E-devlet şifremle uyap vatandaş portalindan icra dosyalarıma ve ceza dosyalarına bak derim. Güven yoksa ilişki başlamadan biter.

eeee devir böyle artık yapacak birşey yoktur.....
daha neler görecez duyacaz allah bilir......

@Pa_Pi
E devlet şifresini nasıl almayı düşünüyorsun. Bu güvensizlik yaratmayacak mı? :)/QUOTE]

heçççç bu forumdakilerin yüzde 90 ı boşa yaşıyor vallaha ben daha neler duydum neler .... oğlan tarafı kıza kyk borcun var mı diye soruyormuş...

Nurtan :D

yahu insanlar tek ayak üstünde ne yalanlar atıyor , :D :D burada bile var olmayan engelini yazan mı dersin rahatsızlığı olduğu halde rahatsızlığı yok muş gibi davranan mı dersin. İnsanlar artık hiç kimseye güvenmiyor çıkıp da şimdi ben herkese tam anlamıyla güveniyorum gibilerinden klişeler yapmayın ne olur anca kendinizi kandırırsınız.

Güven zamanla, yaşanan olaylarla tanıdıkça kazanılan bir histir....

isteyen istediğini talep eder, talebine karşılık yapıp yapmamakta ilgili kişiye düşer.

GaribanÖğretmen

ne saçmalıyon enbesil adam ????

Öncelikle şu kullandığın kelimelere dikkat et istersen.

Sana ters geldiğini düşündüğün her mesajda ağzından köpükler saçarak hakaret ediyorsun, yoksa doktorlara yaptığın gibi beni de mi döveceksin?

Gelelim diğer mevzuya. Ben kız istemeye giderken dilersem kızın ağzındaki 20lik dişlerin sağlam olup olmadığını dahi sorarım, saçma mı saçma ancak kime ne?

Bu hal ve tavırdaki birine bırak kız vermek, evcil hayvan dahi sahiplendirmek yasaklanmalı.

Boşanmalarda nafaka ve tazminatı devlet ödemeli. Kyk borcu zaten tam bir saçmalık devlet bunu silmeli. Kimse kimseden akıl sağlığı yerinde diye rapor isteyemez. Sizofreni ve psikolojik sorunları olup evli olan çok insan tanıdım. Bu insanlar nasıl evlendi? Kadın cinayetlerin başlıca nedenleri ekonomik sıkıntılar, psikolojik sorunlar, nafaka ve tazminatların tetiklediği doğrudur.

Pa_Pi
:pdevlet ac birakmasa, vergi diye canimizi yakmasa daha neymis.
cani isteyen evlenip bosanip devlet nafaka odesinmis.
buna gulerler ama.
her koyun kendi bacagindan asilir

Pa_Pi

Devlet kimsenin "uçkuruna" karışmaz, nafakayı ve tazminatı neye göre verecek?

Kyk olayında ise sapına kadar haklısın. Devlet her yere kaynak buluyorken öğrenciye "faizli borç" vermek insafsızlıktır.

Karşındaki insanın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını anlayabilecek kadar tanımadıysan ne diye evlenirsin?

GaribanÖğretmen

ben şimdi burda sana güzel bir cevap verirdim ama dua et başımda bin tane sıkıntı var ....

ayrıca hayvanlardan nefret ederim....

@Pa_Pi
:pdevlet ac birakmasa, vergi diye canimizi yakmasa daha neymis.

Devlet aç bırakmaz. Bu yardım alanların evine karavana şeklinde yemekler geliyor. Kira ve elektrik yardımı alıyorlar. Geçen haberlerde bir gün evli kalan adama nafaka borcu çıkmış. Adam Konya'dan istanbul'a sesini duyurmak icin yürüyüş eylemi yapiyordu. Kadin cinayetlerin artış nedeni ekonomik sıkıntı ile gelen psikolojik çöküntüdür. Diğer unsur nafaka ve tazminatlardir. Mahkeme tarafindan nafaka ve tazminat ödemek zorunda bırakilan erkek tarafının borcunu devlet ödesin. Evlenin 3 çocuk yapın demesini biliyor hükûmet basindakiler boşananinca neden sesleri çıkmıyor. Diğer çözüm nafaka ve tazminatı kaldırmaktır.

sağlık raporu ısteseler bıle bısey fark etmemesı lazım yanı evlencegın esın senın durumunu bılıyor zaten kabul edıyorsa oyle evlenmen lazım. Hastalıgını saklarsan olmaz ailesi felanda bılsın gerekırse .Evlılıkde gızlı saklı olmaz esler arasında.

Benım bıldıgım kadın kabul edıyorsa veyahut kadında sorun varsa erkek kabul ederse bı problem cıkmıyor.

akıl bagı tam yerınde olmayanlar zaten evlılık dusunemez evlense bıle evlılıgın ne oldugunu bılemez sorumlulukları yuklenemez.

Tanıdığı doktor yada başkası varsa araştırır

Sistemde her şey gözüküyo

Evlenmeden önce sölüceniz

ümraniye devlet hastanesinde sağlık kurulunda sırada beklerken bir arkadaşa niçin rapor aldığını sormuştum oda evlilik için olduğunu söylemişdi sanırım psikiyatri bölümüyle işi vardı,inşallah olumlu geçerdemişdim.

Üst Alt