Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenmek istiyor musunuz?

Evlenmek dert , evlenmemek dert
evlenerek hayatının hatasını da yapanlar var
evlenip mutlu olan da
Hayırlısı neyse o olsun
Evliliğin fazla üstüne gitmiyorum olmuyorsa zorlamanın anlamı yok

İnsanlar şu konuda çok büyük bir yanılgı yaşıyor: Evlenince mutlu olmuyorsunuz. Ne yazık ki engellilerde bu düşünce çok fazla, evlenemedikleri zaman da hayata küsebiliyorlar. Evlilik hayatı toz pembe değil, engelli olunca da ayrı bir külfet taşıyor içerisinde. "Engelliyim diye mutlu olmaya hakkım yok mu?" diyoruz ama evlilik=mutluluk anlamına gelmiyor. Romantik düşüncelerden sıyrılmak lazım.

@Mara, evliliğe böyle bakılma nedeni bizim kültürümüzdeki "aile" olgusuna büyüm önem verilmesi. (yani önceden öyleydi)

Evlilikte hayır vardır, çocuk bereketiyle gelir vb. onlarca deyiş.

En son; abi bırak adayı, şuan aday çıksa benim madden kendimi hazırlamam en az 2 seneyi bulur dedim yine mistik deyişlerden olan "kervan yolda düzülür yiğenim" ile karşılaştım.

• Haha
Reaksiyonlar: Mara
Boyum 1.35 yaşım 45 boyum a ve yaşıma uygun biri ile evlenmek istiyorum kısa boylu biriyim iyi huylu biri ile anlaşarak mutlu olmak yuva kuracak iyi niyetli eş olacak iyisin de ve kötüsün de benimde aynı derecede evlenmek için burada karşıma birinin çıkmasını istiyorum Amin 🙏

İnşallah çıkar karşıma işi olsun zenginlik istemiyorum dürüst boyu 1.38 boylarda yaşı 47 civarında yüreği temiz bir bey ile evlenmek istiyorum

😔😔😔

Evlenmek istiyorum ama ciddi birini bulamadım nedense karşıma öyle biri çıkmadı herşey nasip Balıkesir de yaşıyorum

44 yaşındayım ve 1 evlilik yaptım. İleride , niye evde kaldın ? diye soran olursa bunu söyleyip geçerim

@Sarman, yanlış düşünce. Maddi durumu olmayıpta kendini çok güzel yetiştiren bireyler ve yetiştiren ailesi var. En pahalı egitimide versen içinde okuma azmi olmayan birini zorla okutamazsın.

@MaviNew, sülalemde özel okullarda okuyanlar da var devlette okuyanlar da devlette okuyan dört işlem yapamıyor hiç kitap okumuyor hiç bir yabancı dili bilmiyor özelde okuyanlar 3 yabancı dili akıcı konuşabiliyor işlem zekası adeta computer hızında ve okumadığı klasik kalmamıştır

Son düzenleme:
@MaviNew, biraz da aile ile alakalı evde hiç kitap okumayan hurafelere inanan cahil bir anne ile büyüyen çocukla annesi öğretmen ya da akademisyen olan bir çocuk da bir olmaz

@Sarman, Eğitim ailede başlıyor. Bunun en basit örneğini sosyal hayatta görmek mümkün. Vicdanlı, merhametli, eğitimli çocuk yetiştirmek, geleceğini şekillendirmek önemli. Ne verirsen onu alırsın. Tarlada çalışan, ve çobanlık yapan çocukların Lgs ve üniversite sınavında derece yapmışlığı var. Maddi imkandan çok manevi destekte önemli. Genelleme yapmak yerine objektif düşünmek gerek. İçimizden hangi cevherlerin çıkacağını bilemeyiz 🙂

Nasipte varsa evlilik kaçınılmaz olur. Ama şu an için evlilik zor. Daha üniversiteyi bitiremedim, birikmişim yok. Ama şartlar iyi olsun kafa dengi, kendi dengim birisi çıkarsa evlenmek isterim.

Ben de benimle uyusan bi insan olduğunda evlenirim
Yalniz yasamak sıkar bi süre sonra çünkü bi de yaşlılık falan var mesela
Insanin hayat arkadaşının olması güzel bise bence

Yaşım 20lerde olsa tamam da 35 yaşındayım
Artık Eskisi kadar evlenmeye hevesli değilim
40 yaşıma geldiğimde emekli olucam ondan sonra bakarım gidişata
Şimdilik eş aramıyorum

tabiri gün geliyor insanın dosta arkadaşa sirdasa ihtiyacı oluyor.yaslaninca bir nefese bile ihtiyacımız olacak

Üst Alt