Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenmek istiyor musunuz?

lütfen evlenmeyin. Yaşlılıkta ne yaparım diye korkuyorsanız en fazla bir huzur evine girersiniz. evlilik-hele hele bizim durumumuzda boşuna tonlarca yük altına girmek demektir.

ben....evliyim :(

Merhabalar
Meslek : Kadrolu Öğretmen (Sivas)
Engel durumu : Görme (Hastalığın göz tansiyonu ama tanışmak isteyen olursa detayını DM üzerinden anlatmak isterim.)
Boy : 1.60
Kilo : 70
Genel yapım: Sakin bir yapım var, kötü alışkanlıklarım yok, müzik dinlemeyi, gezmeyi, kitap okumayı severim.

Aradığım özellikler : Kafa dengi olması , kendine ait sorumluluklarını yerine getirecek, vicdan sahibi olan biri ile tanışmak istiyorum.

İsterdim bir zamanlar.
Şimdi daha da içime kapanık oldum.
Özgüvenim var gibiydi geçmişte.Şimdi yok oldu oda.. Evlenmek isteyen kardeşlerim ? Varsa şimdiden nasip olsun sizlere. :)

engelli bireyden engelli doğarsa çocuk diye düşünenler peki şunu söyleyeyim annem ve babam da herhangi bir sağlık sorunu yok ancak bende var,,,, keza bu bir çok insanda böyle tabiki tam tersi sağlık problemleri olduğu halde herhangi bir sağlık sorunu olmadan doğan insanlar da var. Tabi ki hayatta yaşadığımız sıkıntılar doğrultusunda daha sonra keşke demek istemiyorsanız mantık çerçevesinde görüştüğünüz insanda ne istediğini biliyorsa evlilik öncesi yapılan bir çok tarama testler var en önemlisi de gen testi sonucunda oranlar ve risk durumunu baktırabilir (gerçi bu kadar anlayışlı ve uyumlu iki insanın bir birine denk gelmesi büyük bir mükafat olur). Yani yeterli nasibine denk gelsin iki insan

@smiling, Normalde kadın ve erkek genleri birbirini bulduğunda sağlıklı olan seçiliyor.Ama ikiside şizofren ve 15.genleri sorunlu ikisi de sağlıksız olduğundan çocukta sağlıksız oluyor...Tüp bebek veya gebelik döneminde kan testi yapılabilir.Kan testini sanırım sadece yurtdışı yapıyor.Çocuk teste sağlıklsız olursa kürtaj yaptırıyorlar.

@NewDay, bizim ülkede de var ancak bir iki il de bir kaç özel laboratuvarda maalesef fiyatları yüksek

Bir şey değişecek sanıyoruz.Yorum atmışım dm kapalı o kadar özenli o kadar dikkatli.Bizim ülkede kızlar teklif etse her şey çok daha farklı olacaktı da.

arkadaşlar bazıları engellisiniz çocuğunuzda öyle olmasın üremeyin demişler ama genetik bir hastalığınız yok ise ortopedik engelli iseniz mesela merak etmeyin üremenizde bi sıkıntı yok yani biraz daha bilinçli bakalım genetik hasar aktarılır ancak ona da çözüm getirdiler şimdi gen ayrıştırması yapıp embriyoyu temizliyorlar

@Aslan Kurt, Kadınlar arayışta olsa bunu da açıkça belli etseler farklı şekilde yorumlandığı için arayışta olanlar bile çekimser davranıyor olabilir mi ve bu yüzden erkeklerin arayışı daha çok görünüyor olabilir mi? Zorla insana birilerini savundurtuyorsunuz ya pes.

evlilik abazanlığın ilacı değildir evlilik ciddi bir kurumdur tek amaç da cinsel tatmin değildir

@Aslan Kurt, Sana cevap verip aslında tam da senin istediğin şeyi yapmak istemiyorum velakin diyeceğim o ki kimsenin vebalini alma. Sen veya bir başkası insanların ne niyetle evlenmek isteyebileceğini bilemez. Kimisi vardır duygusal istekle evlenmek ister, kimisi vardır kimsesi yoktur bir kimsesi olsun ister. Saymakla da bitiremeyiz. Boşa eline klavye alıp insanların günahına girme.

Daha birkaç sayfa önce buraya boy kilo iş güç şu bu yazanları ben eleştiriyordum senin yüzünden savunmak zorunda kaldım onları. Ne günlere kaldık.

sakatsanız evlenmeyin insansanız evlenin ne diyeyim ben de bilemedim

@Kumarbaz, hocam lütfen sakatların evlenmemesini savunuyor olabilirsiniz kendinizce haklılık payınız da olabilir ama insansanız evlenin ne demek bu forumdakilerin çoğu sakat yani engelli bu kişiler insan olmuyorlar mı şimdi

@albatros_070, keşke zamanında bizim ebeveynlerimiz de yapsaymış o genetik zamazingoyu da bizler de sağlam olsaymışız

@Sarman, sen de sakatsın ister evlen isterse evlenme ne diyeyim. sakatlar evlenmesin diyen sendin. fazla kafanı yorma bu forumlarda çok takılıyon iyi gelmez fazlası iyi değil

@Kumarbaz, hocam benim tüm sakatlar evlenmesin diye genel bir yorumum olmadı sadece şizofreni hastasının evlenmesine gerek olmadığını savunmuştum örneğin bir ortopedi hastasının evlenmesinde ne sakınca olabilir ki forumda takılmaya gelince sizde çok takılıyorsunuz hocam 😂 saygılarımla

Türkiyede çocuk yapmam. Yurtdışına gidip yurtdışında yaparım, bunu da kızlar kabul etmiyorlar. Yapacak birşey yok yoksulluğa devam.
65 yaşında enerjileri azalmış halleriyle emekli maaşıyla hayatta kalmaya çalıştıklarında akıllarına ben gelicem "keşke"leri düşünecekler ama yapacak birşey yok iş işten geçti.

Son düzenleme:
Evlilik işi engelliler için zor.Hele ki psikiyatri hastaları için daha da zor.Psikiyatri ile en ufak bağı olanı şizofren diye yaftalıyorlar.

@Rodin romanovic, her psikiyatri hastası şizofren değildir elbette ayrıca her şizofren de halü görmez ya da duymaz ama bizim cahil toplumumuza göre psikiyatri den ilaç aldıysan = şizofrensin = zır delisin

@Sarman, İnsanı önce delirtirler sonra "sen delisin, bizden uzak dur" derler. Sizi bilmem ama ben bu toplumdan ümidimi 4 yıl önce ilk tanıyı aldığımda kestim.

Üst Alt