Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenmek istiyor musunuz?

@Kumarbaz, evlen, 2 yil sonra boşan, sonra yine evlen. Balayi, cicim aylari guzel tabii. Siz de haklisiniz. :D

ben bu konuyu çok sevdim evli olmama rağmen. evlenmek güzel şeydir çok fazla kritere bakmayın içinizden geçeni yapın. tabi ileride çok zorluklar çıkacaktır ama yapacak bir şey yok umarım iyi birisini bulursunuz

eşim benim bu kadar hasta olduğumu bilseydi evlenmezdi ben böyle olacağımı tahmin etmemiştim. benim durumum belki geçicidir ama depresyonda sürekli diplere gidiyorum. evlilik güzel şeydir ama sürdürmek zordur. ben de karar verememişim hangisi daha iyi bana bakmayın hayatınızı yaşayın. umarım iyi biri çıkar karşınıza

Öncelikle ortopedik engelli olduğumu belirterek başlamak istiyorum.
Bazı istisna evlilikler dışında engelli bireylere bakışın tamamen çıkar amaçlı olduğunu düşünüyorum. Maddi durumu veya farklı çıkarlar için evlendiklerini düşünüyorum. Herkes kendisine dönüp gerçek anlamda şu soruyu sorsun. "Engelli olmasaydım engelli biriyle evlenir miydim?". Herkes "Tabi evlenirdim!" diyecek ama içten içe cevabını içinde saklayacak.
O yüzden evlilik düşünmüyorum. İstiyor muyum, zaman zaman evet. İlerde belki kendi ortopedik durumuma denk (günlük işlerimi görebiliyorum, işe gidiyorum, araç kullanıyorum.) birine denk (ne aşağısı, ne yukarısı) gelirsem, hastalığıma ve bana anlayış göstermekten öte beni anlayacak birine denk gelirsem belki o zaman düşünebilirim.
Böyle düşündüğüm için yıllarca işimde başarılı olmaya çalıştım, kültürlü biri olmaya çalıştım ve başardığımı düşünüyorum. Engelimle "vah vah"lanmak yerine başarımla gösterilmeyi başardım.

Çocuk konusuna gelince, genetik veya sonradan, engelli çiftlerin çocuk sahibi olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu düşüncem "engelliler çocuk sahibi olmayı hak etmiyor" gibi anlaşılmasın. Sosyal medyada denk gelmiştim, "benim çocuğum diğer çocuklardan daha anlayışlı, daha duyarlı olmak zorunda kalmamalı, buna zorunda olmamalı. Engelli anne-babasının sorumluluğunu almak zorunda olmamalı. Genetik hastalıklar kısım ise çok daha farklı, doktor kontrolü olmadan hamilelik olmamalı, gerekirse tüp bebek yöntemine başvurulmalı, bile isteye dünyaya engelli çocuk getirilmemeli.

Bu yazdıklarım hoşuna gitmeyen kişiler olacaktır fakat gerçekler bunlar.

Kafa dengi biri denk gelirse bende evlenmeyi düşünmeye başladım sanırım ilaçlar iyi geliyor

Ben evlenmek isterim fakat çocuk büyütme sorumluluğunu kaldıramam. Bu yüzden evlenmeyi düşünmüyorum.

Çocuk istenmiyorsa evlenmeye de gerek yok bulabilirsen birini inancına göre imam nikahı ya da papaz nikahı yaparsın olur biter .:cool:

@la perspectiva, Yazınızdaki o güçlü özsaygıyı, bağımsızlık vurgusunu ve olgun yaklaşımı okuyunca adeta kendi tecrübelerimi de gördüm. Ben de benzer bir yaşam sürecinden geçen biri olarak düşüncelerinize tamamen katılıyorum. Ağzınıza sağlık. 👏

Üst Alt