Maalesef kuranda, tevratda, incilde evrim konusu geçmez. bu üç kitabıda türkçesini en az 5 kez okumuşluğum var. Hiç bir yerinde evrime rastlayamadım.
Kuranda ademin çamurdan yaratıldığı yazılıdır. Havvanın yaratılışı ise geçmez. Havvanın yaratılışı tevratda geçer.
Hz. Âdem (a.s.)'in yaratılışına dair Kur'an ayetleri şu mealdedir: "Hani Rabbin meleklere muhakkak ben yeryüzünde bir halife (bir insan, Âdem) yaratacağım." demişti (Bakara, 2/30). "And olsun biz insanı kuru bir çamurdan, suretlenmîş balçıktan yarattık." (Hicr, 15/26). "O insanı (Âdemi) bardak...
sorularlaislamiyet.com
İlk insanın yaratılışında da günümüzdeki yaratılış gibi çeşitli devreler yer alır. "O`dur ki her şeyin yaratılışını güzel yaptı ve insanı yaratmaya çamurdan başladı." (Secde, 32/7). Şu ayette de bu çamurun mahiyetinden bahsedilir: "Andolsun biz insanı kuru bir çamurdan, değişmiş cıvık balçıktan...
sorularlaislamiyet.com
Ama senin güzel hatrın için Allah insanı evrimle yaratmıştır diyebiliriz. Bu sefer imtihan ne zaman başladı sorusu gelecektir. Onunda cevabı İmtihan 200 bin yıl önce homo sapienslerin ortaya çıkması ile başladı diyebiliriz.
Ama maalesef cin, şeytan, melek, allah bunlar yoktur. Hepsi insanların kendi kafalarında hayal ettikleri hayali varlıklardır. Maalesef imtihanda yok. İyi ve kötü, ahlak geçmişten günümüze bizim akıl yolu ile bulduklarımızdır.
Fakat isteyen istediğine inanır. Saygım vardır. Kimsenin inancına karışamam.
Ensest ( aile içi sex ) , nekrofili ( ölü ile sex), zoofili ( hayvanlarla sex), pedofoli ( çocuklarla sex) Tiksinçtir iğrençtir pisliktir.
Ben iyi bir insan olmaya çalışıyorum. Elimden geldiğince kimseye kötülük yapmamaya çalışıyorum.
İşimde gücümde çalışan bir insanım. İnternetde film, dizi izliyorum. Müzik dinliyorum. Kitap okuyorum. Araştırma yapıyorum. Gezmeye gidiyorum vb. Böyle ölüp gidicem. Ölünce yok olucam. No problem.