Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F29 organik olmayan psikoz, tanımlanmamış piskoz için rapor alma süreci..?

3 hastaneye gönderilmesi itiraz yolu ile gidilmiş.

%deler farkı olunca en son kararı hakem hastane veriyor.

Atipik yada başka türlü sınıflanamayan psikoz'lar

Tedavi ile düzelen 0
Tedavi ile kısmen düzelen %40
Tedavi ile düzelmeyen %80

Sürekli yada süreli olası hastalık öykünüze bağlı.

Uzun zamandır psikoz tedavisi görüyor ve düzelmiyor kanaati oluşmalı.buna tedavinizi sürdüren hekim karar verecek. ..

Meren

OğuzHan112
bendede organik olmayan psikoz var. raporumun süresi bitti ancak 1 Ocak'a kadar uzatıldı malum. abilify maintena 400mg iğne her ay kullanıyorum. rapor bitince uzatılma durumu varmı şu an çalışma durumum yok ekpss için soruyorum. genelde nasıl oluyor durum iğneyi 3 yıl kullacaksam rapor yenilenmesi lazım değilmi? diğer haklardanda yararlanmak istiyorum. yardımcı olabilirmisiniz lütfen

Uzatılma durumları olmasa bile,
Merak etmeyin,Raporunuz tekrar çıkar...
hike06

Merhaba abim f29 organik olmayan psikoz tanısı aldı
Malulen emekli olabilmesi için cabalıyorum
05.05.1981 doğum tarihi
13.03.1998 İlk işe giriş tarihi
1940 gün 4/a sigortalı gün sayısı
584 gün 4/b gün sayısı mevcut ( halen ödenmekte )
Primler en alt seviyede yatırılmış
Sakatlık oran cetvelinde bir yüzdelik raporumuz yok
Defterdarlık ile ilgili bir işlem ve indirim durumumuz başvurumuz bulunmamakta

Tek merak ettiğim abim %60 oran veya üstü rapor alabilirmi bu tanı ile cevaplarsanız cok memnun olurum

Atipik,Organik, veya organik olmayan psikoz
Veye başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar,

Tedavi ile düzelen %0
Tedavi ile kısmen düzelen%40
Tedavi ile düzelmeyen %80
ATİPİKPİSKOZ 84

Düzelme durumu kriterleri nedir ? nasıl belirleniyor ?
Misal abim evde kendi temel ihtiyaclarını gideriyor cok fazla evden cıkmama durumu var çalışabilir olma durumu bence hiç yok !
Merak ettiğim sağlık kurulu bu durumları değerlendirip rapor yüzdesimi belirliyor yazdığınız gibi OğuzHan112 yoksa F 29 organik olmayan psikoz için verilebilicek yüzde belli misal %50 verip geciyor mu cevabınız için teşekkür ederim

A tipik ayri organik olmayan ayri hastalik organik olmayan şizo olur genelde puan taplosunda atipik veya adlandirilamayan diyor verdiginiz taplo
Psikoz psikotik bozukluk organik olmayan demek şizofrenidir genelde

Puan için Genelgeye uyuluyor,
50 veremez.
psikoz için 0.40,80 .bunun dışında bir puan veremez,

Nasıl belirleniyor,
Hastanın tedavi geçmişi ve hstalık öyküsü,poliklinik kayıtları, varsa yatışı,kullandığı ilaçlar,kac yıldır hasta vs vs...
ATİPİKPİSKOZ 84

Sınıflandırılmayan ve birden fazla psikoz türünün semptomlarını gösteren kişilik bozuklukları, atipik psikoz olarak adlandırılır,

(Gölge)

Bilmediğimiz bir şeyi buraya yazacak değilim.
Ne verip ne vermediğimi çok iyi biliyorum,merak etmeyin,

yarin izmir bozyaka eğitim araştırmada kurula giricek abim bakalım burdan sürec ile ilgili paylaşım yaparım
OğuzHan112 cevap için teşekkür ederim

OğuzHan112
A tipik için dogru yazdiniz fakat ayrinti var
Psikotik bozukluk, psikoz genel isimdir psikiyatride sonra ayrintiya inilir şizofreni der delüzyonel bozukluk der alt alta siralar şizoefektifte diyebilir mesela bunun tam hangi hastaliga girdigini doktor muayenesinde doktor tam teşşizi koyar genelde şizofreni olur
Demek istedigim psikoz,psikotik bozukluk organik olmayan psikotik bozukluk genel tabirdir a tipik psikozda olabilir şizofrenide olabilir şizoefektifte olabilir kisa süreli psikozda olabilir

f29 organik olmayan psikoz tedavi ile düzelmeyen yüzde 80 süresiz raporluyum

Ana tema psikoz,
Atipik(başka türlü sınıflanamayan psikoz demek ),,organik psikoz daha çok yaşlılarda görülür yaşlılığa bağlı,organik olmayan daha çok madde bağımlıların da görülür, bunların dışında yukarıdakiler sade bir insanda da görülebilir,

Şizofreni bulguları vardır,ancak şizofreni değildir,şizoaffektif ayrı birşey .hem şizofren hem bipolar bozukluk bulguları görülür,tanı şizoaffektiftir.

Her neyse.
Bilmediğim bir şeyi burda paylaşmam,dersmi verelim şimdi...

Merhaba Arkadaşlar,
Eşim F29 atipik psikoz hastası. 2014 senesinden beri tedavi görüyor. 3 ayrı hastanede yatışları var. (2014 - 2016 - 2017).
Şimdi size benim yaşadığım süreçten bahsedeyim.
2017 senesinde (son yatışı) Bakırköyde yattı (1 ay). Oradaki doktor engelli raporu alabileceğimizi söyleyince, bizde heyete girdik. Ancak tedavisi halen devam ediyor diye kabul edilmedi.
Eşim önceleri istemese de biz tekrardan heyete başvurduk. Ben heyete girerken eşimin yanına 1 dosya hazırlayıp verdim. 2014 senesinden bu yana tüm epikriz ve ilaç raporları, 2017 senesinden beri her ay düzenli olarak doktor kontrollerine gittiğine dair MHRS çıktılarınıda dosyaya ekledim. Hastanedeki doktorlar bunu fazla kimsenin yapmadığını, Ankara'da bunların faydalı olacağını söyledi. Zaten durum ortada dedi.
Tarihleri ile süreci aşağıda listeledim. Umarım yardımı olur.

27 mayıs 2021 - heyete girdik.
28 haziran 2021 - Heyet raporu çıktı (%40)
01 Temmuz 2021 - Vergi İndirimi başvurusu yaptık.
15 Kasım 2021 - Vergi indirimi kabul edildi (2 yıl süreli)
26 kasım 2021 - Emeklilik için dilekçe verdik.
27 ocak 2022 - Emekli Ödeme bilgileri yeni E-Devlete düşmeye başladı.

Merhaba 2019 senesinde bana askerden geldikten sonra f29 organik olmayan psikoz tanısı koyuldu ama soru işaretide var tanıda doktor yatıralım demişti ama ben yatmadım şimdi rapor almak istiyorum aylardır yemek yiyemiyorum dışarı çıkamıyorum işten çıkarıldım yüzde kırk engelli raporu nasıl alabilirim ve alırsam nasıl yeniletebilirim nerelerde çalışma imkanım olur öğretmenim ben özel sektörde çalışamıyorum sürekli izin alıyorum rahatsızlanıyorum xeplion 75mg venegis 225 mg ve xanax kullanıyorum sizce engelli raporu alabilirmiyim

6 ay yeterli lakin psikolojik engelli olursan özel sektörde is bulamazsin haberin olsun en az%40 rapor alırsın raporu almak için tam teşekküllü hastanelerde sağlık kurulu var engelli raporu de sana yardimci olacaklardır.

Üst Alt