Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
F29 tanısıyla takipteyim. Bu tanı gelecekte bana sorun oluşturur mu diye tereddüt yaşıyorum..?
@Luci, yalniz degilsin her kontrole gittigimde doktorun kapisinin uzerinde yazan ruh ve sinir hastaliklarini okudugumda oyle cok yadirgiyorum ki eskiye gore cok sarsildim hele e devlette ilac raporumda psikoz tanisini gorunce basimdan asagi kaynar sular dokulmustu cunku ben psikiyatri servisinde depresyondan falan yattigimi zannediyordum.
“Peki bu tani kalkmayacak mi? O zaman saglik raporum normal cikacak. Cunku 2 yil bittiginde tedaviyi kesmeyelim ne olacsgi belli olmaz dedi omur boyu surecek olsa neden boyle birse desin ki” yazmış.
Tedavi olunca tanının sağlık raporundan kalkıp kalkmayacağını soruyor. Bende hep gözükür diye biliyorum dedim. Sen daha iyi bilirsin @OğuzHan112
@OğuzHan112, peki tedavi olduk ilaçları vs kestiler diyelim, sağlık raporu istediğimizde kişinin ruhsal bir problemi yoktur mu deniyor yoksa önceki tedavimiz yazıyor mu?
@OğuzHan112, F29 gözüküyor. Kaygılı olduğum için gitmiştim düşünceleri anlatınca doktor bunu girmiş(sadece aklıma gelen düşünceler hiçbirine uzun süreli ve gerçekçi inanmadım), 6-12 ay içinde ilaçları bırakacağız vs dedi. Sonra normal kontrol edeceklermiş sadece 3-6 ay aralıklı randevuyla 2 yıl. Ama tanı çok ciddi bir tanı.
Ruhsal bir problemi yoktur gibi bir not düşünmez, hekimlerin gözünden kacarsa sağlam raporu verilebilir,f29 psikoz ..tedavi geçmişinizle ilgili sağlık raporuna not düşülebilir.
Psikoz hastalar için düzenli ve devamlı tedavi gerekebilir,sizin kesinleşmiş bir tanı yok sanırım? İlerleyen günlerde sizi gören hekim daha sağlıklı bilgilendirme yapacaktır.
Oğuzhan bey merhaba bende soru sorabilirmiyim geçici piskoz gerçekten olabilirmi siz bu konuda ne düşünüyorsunuz bir kez piskoz yaşanmışsa mutlaka tekrarlar mı?Hastane yatışında doktorlar bunu mutlaka anlardı değilmi? @OğuzHan112
@OğuzHan112, mesela bana size psikiyatristten baskasi saglik raporu vermez denildi. Hayatim boyunca her saglik raporu icin psikiyatriste mi gidicem artik normal insanlar gibi olmak istiryorum tedavim bitse bile psikiyatristle hep takibim mi yapilacak?
@OğuzHan112, ama doktorum iki yil dolmus ama ne olacagi belli olmaz tedaviyi kesmeyelim dedi belki de tedaviyi ilerleyen donemlerde kesecek. Psikiyatristlere bagimli olmak cok kotu tesekkur ederim
Evet tanımlanmış kesinleşmiş psikoz hastaları için genel anlamda %100 tam düzelme olmaz.. remisyon dönemleri olabilir, düşük doz tedavi ile takip gerekir.
Hekimler de insan, bazen yanlış tanı koyulabiliyor, bazen tanı koymak için sadece hastanın yakınmaları yeterli olmuyor.. arkadaş çevresi,aile ortamı anne babadan veya kardeşten her kimse onlardan da hasta hakkında bilgi edinmek gerekiyor.
@psikozz,
Tam olarak keseceğini zannetmiyorum, düşük doz ile uzun süre takip edebilir.
Evet hocam doktorlar malesef birbirinden farklı tanılar söylüyor bizimle konuşuldu her seferinde Okb denildi tanıya sonrasında da geçici piskoz yaşamış denildi ama hiç içimiz rahat değil ne yaşıcaz bundan sonraki süreçte bilmiyoruz gerçekten geçici piskoz olabiliyormu tek seferlik bunu merak etmiştim @OğuzHan112
Evet olabiliyor, aslında psikoz bir semptomdur,başka bir nedene bağlı gelip geçici kısa süreli bir nöbet geçirmişte olabilir,çok sık görülmese de okb'de bile psikoz bulguları görülebiliyor.
Uzun uzun yazıp sizleri aydınlatmak isterim ancak psikoloji ve psikiyatri o kadar karmaşık bir şey ki.. yazacağım şeyler aklınızı hepten karıştırmasın, zaten o kadar uzun uzun yazmayı da sevmiyorum.