Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F29 tanısıyla takipteyim. Bu tanı gelecekte bana sorun oluşturur mu diye tereddüt yaşıyorum..?

@psikozz, rica ederim malesef bir kere % ilacla duzelmedi % 40 olan durumu olan birisini hep takip etmek isterler cunku herhangi bir kendisine veya baskasina zarar verirse o kisi doktor sorumlu tutulur neden ilaci kestim veya takibi biraktin diye

@ahmet0099, ben 8 yildir tedavi goruyordum suan 5 yil daha rapor verdiler % 40 yani 13 yil olucak 5 yil sonunda birdaha bakilacak baklim

@OğuzHan112 organik olmayan psikotik bozukluklar ve psikoz puan cetveli farklı mı?Bana da organik olmayan psikotik bozukluktan 45 iki yıl süreli vermişlerdi.

@OğuzHan112, Hocam ben %80 aldım raporda psikozdan.Şimdi benim atanabilme şansım var ve aklımda iki soru var.Ben %80 olduğundan direk elenir miyim?Bir de aile de terör veya atıyorum grevden bir kod almış kimse yok ama güvenlik araştırmasında sorun yaşar mıyım?Yani hastalığın ağır sen atanamazsın veya güvenlik araştırmasında sorun çıkar mı?Sicil vesaire yok.

@erola, Tedaviyle düzelmeyen şeklinde.Yüzde seksen aldım herhangi bir çalışamaz ibaresi yok raporda.Sınavla atanma ihtimalim var ama aylar var.Emin olamıyorum sağlıktan geçer miyim?

Benim de tanım f29. İşe de girdim evlendim de okudum da. Ancak işteyken hezeyan krizi geldi, ayrılmak durumunda kaldım. Sonra bir daha iş bulamadım. Yani işteyken denk gelirse sorun edebiliyorlar. Onun dışında fişleme yok diye biliyorum. Suç işlenmediği sürece tabi...

@Sailor-Trader Hayır istemediler. Ama bahsetmedim ben engelli olarak başvurmadım yani. Sonradan atak gelince mecbur bıraktım

Selamlar,

Psikiyatrik bir tanı aldıktan sonra tedavi sürecini tamamlayıp tamamen iyileşen, ilaçlarını doktor kontrolünde bırakan ve sonraki kontrol randevularında da herhangi bir sorun yaşamayan bir kişi, ileride sağlık raporu alırken tekrar psikiyatriye yönlendirilir mi?

Yönlendirme olursa psikiyatri değerlendirmesinde mevcut durumda herhangi bir bulguya rastlanmadığında “ruhsal yönden sağlamdır / çalışmasına engel yoktur” gibi bir değerlendirme mi yapılır, yoksa geçmişte alınan tanılar rapora açık şekilde yazılır mı?

Bu konuda daha önce deneyimi olan ya da bilgi sahibi kişiler süreci detaylandırabilirse çok iyi olur.

O kapıdan içer girdiysen bu her zaman karşına çıkar . Ehliyet yenilersin karşına çıkar işe girersin karşına çıkar. Çıkar oğlu çıkar .

Bir tanının koyulması ne kadar kolay bir sözünle, ömür boyu hayatına çıkıyor. Sadece bir düşünce ve buna inanmassan aklına geldi diye F29 psikoz tanısı koyulabilir mi? Saçmalık ötesi. Sakinleştirici verir diye gittik. Tak diye yapıştırmış. @Artı_Noksan askerlik vs de güme gitti, millet sallasın o zaman bu tanıyı koysunlar saçma.

Millet sallasın tanı koyulsun diye birşey olamaz kardeşim. İstisnalar vardır elbet. Ama psikiyatri böyle birşey. Allah yardımcımız olsun.

nasıl tedavi oldu mu diye geçiliyor yoksa teşhis değişince mi tedavi olundu farz ediliyor?

@OğuzHan112 hocam selamlar, F29 tanısı için tedavi ile düzelen %0 oranı neye göre veriliyor?

F23 e dönerse mi? Yoksa tedaviye düzgün gidip doktorun iyileşti demesiyle mi veriyorlar?

Yoksa direk %40 ı veriyorlar mı?

Klinik durumunuza göre, hastalığın seyrine,tedaviye yanıt verip vermediğinize göre veriliyor.

@Luci,

@OğuzHan112 hocam, içgörüm tam, sanrı diye adlandırıyorlar doktorlar sanırım. Şüphecilik vardı, düşüncelerime inanmıyordum sadece düşünüyordum. Artık yapmıyorum acil muayenesinden sonra ikinci günden bu yana düşünmüyorum o şekilde. Stres yüzünden tavan yapmıştı. Bu şekilde tanı girmiş doktor ama sonrasında bi devamı olmadı. Bir de bunun farkında olup sakinleştirsin diye doktora gittim. Geri dönüşü çok ağır oldu gibi… 😔

Üst Alt