Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

OğuzHan112 abi ben daha önce 2 kez hava değişimine gittim f32.9 tanı koduyla şuan tekrardan geldim sevk ettiler direk hastaneye gittiğimde kendi doktorum yoktu başka doktora girmek zorunda kaldım hava değişimi iyi gelmedi dedim sorunlarımı çözemedim dedim ama ben ailemin yanında olmadan sorunlarımı çözemem öldürürüm kendimi dedim oda öldür o zaman dışarıdada olsa burdada olsa öldürürsün dedi ben cidden iyi değilim 65 kilodan 56 kiloya düştüm duvarlar üstüme üstüme geliyor sanki herkes bana zarar vericek gibime geliyor duvarlara baktığımda eşimi görüyorum beni çağırıyor şuandada eski doktoruma sevk ediyorlar tekrardan sence sonuç nolur abi çaldırıcam

Öyle tehtit lerle anca hekimleri kendine düşman eder, aksi karar vermelerine sebeb olursun,

Varsa bir rahatsızlığın sana zorla askerlik yaptırmazlar,

Eşini çocuğunu herkes özlüyor, sizinkisi hastalık boyutuna ulaşmış ise hekimler gerekeni yapar, önce sakin olacaksın!

Yukarıda söyledim,depresif nöbet, 3.heyette büyük olasılık muaf olacaksınız...
Bayram63

OğuzHan112 abi benim amacın gözlerini korkutmak değil yaşamak istiyorum sadece daha önce sivilde intiharım olmuştu ve şuan bunu düşünüyorum istemsiz eşimi karşımda görüyorum sanki gerçek gibi gidip dokunmaya çalışıyorum ama yok hayalmiş meğer ben ölmek değil yaşamak istiyorum abi ne yapıcam ben

Tedavi başlanmıştır, ilaçlarını düzenli kullanmaya çalış,
Şikayetlerini olduğu gibi hekiminle paylaş,mutlaka yardımcı olacaktır.

Biraz sabır diyelim,

OğuzHan112 abi sulinex 225 mg ve rexapın 5 mg ilaç kullanıyorum yukarıdada anlattım durumu sence muaf olur muyum abi lütfen

Size cevap yazdım yukarıda,

Kesin bir şey biz söyleyemeyiz, iki kez hava değişimi almışsınız,depresif nöbet. Büyük olasılık muaf olacaksınız..
Bayram63

OğuzHan112 abi Çarşamba günü heyete çıkacağım doktor elverişli değildir yazdı kimlik fotokopisi ile 5 yıllık ilaç dökümanı istedi bu ilaç dökümanını ne için istiyor biliyor musun abi lütfen yardım

Ön muayenede hekim elverişsiz kararı vermiş,
Heyet onaylar.

Hastalık öykün nezamdan beri var bunu öğrenmek için istemiştir,tedaviyi düzenli kullanıp kullanmadığını da bilmek isteyebilir, tedaviyi tekarar düzenlemek için de olabilr,bunu her hekim istemez.bazı hekimler garantici olur...

E-Devletten yada eczaneden temin edebilirsin.5 yıllık değilde son 2.3 yıllık kayıtları alabilirsin, sizi muaf etmiş zaten.gerisi önemli değil...
Ferht07

Bir sorun olmaz,.
Heyeti bekle,iyi akşamalar...

OğuzHan112
Evet dediğiniz gibi muaf oldum teşekkür ederim bugün evime geldim teşekkür ederim Allah zor durumda olanlara yardımcı olsun

Hakkaride yedek astsubayım psikolojik sorunlardan dolayı komutanlarım rdm ye sevk etti bende olanı biteni anlattım tüfeğimi aldılar ve beni hastaneye psikolojiye sevk ettiler işlevsellik forumuna askerlik yapamaz elverişsizdir yazmışlar sonuç ne olur sizce. Tanı uyum bozukluğu.

Muhtemel Önce hava değişimi,sonrasında Elverişsiz, TSK da görev alamaz kararı verilecektir...

onuryaylaa

Direkt muafiyet verme şansı varmıdır?

Direk muafiyet şansı varmı diye sormamın sebebi burda askerle aynı durumdaydık bana yapılanın aynısı yapıldı ve gider gitmez muafiyet aldı

Uğraştırdım senide kusura bakma lütfen Ama son bir diyeceğim var rdmci asteğmen de kendini vurur kendini öldürmekten bahsediyor askerlik yapamaz yazmış bunların önemi olur değilmi?

Tabiki,
Bunlar çok önemli şeyler, mutlaka ciddiyetle yaklaşım olacaktır.

onuryaylaa

Muaf olmanız kesin diye düşünüyorum..

Saolun çünkü üstlerim beni şuanda bile yollamıyor. ikinciye hayatta yollamazlar yollamazlarsa nasıl bir yol izleyebilirim?

Daha önce ilk seferinde muaf olan oldumu bilginiz varmı?

Muaf olacaksınız diye bir şey söyledim,.
İlerisini gerisini boş verin,

İlk seferde de olur hava değişimleri sonrasında da olur,bunun önü açık,takip eden hekim amir görüşüne ve şikayetlerinize bakıp karar verecek..

Heyet günü ne zaman ise sizi götüreceklerdir merak etmeyin.
onuryaylaa

Götümüyorlar işte dün yine faliyetden adımı sildirdi 15 gün oldu göndermiyor illa ki inicem ama işte olumsuz bir sonuç alırsam ikinci şansım olmicak bundan eminim böyle olursa nasıl bir yol izlemeliyim

OturanBoğa Abi hakkaride yedek astsubay olarak görev yapıyorum psikolojim bozulduğu için rdm ye gönderdiler kıta işlevsellik formu istediler hastaneye sevk için komutanlarım da askerlik yapamaz yazmış rdm doktoruda kendini vurmaktan bashediyor askerlik yapamaz yazmış sizce durumum ne olur?
Kalem

Sizi hastaneye neden yollamıyorlar veya neden götürmüyorlar,

Amirlerin askerlik yapamaz demiş,rdm hekimi de aynı kanaatte, sorun ne peki ? Vakit ve zaman mı yok? Bir ara götürürüz veya yollarız diyemi düşünüyorlar?

Olumsuz bir şey olmaz,bunu siz kafaya takmayın.

En kötü hava değişimi alırsın,sonrası muafiyetir...
onuryaylaa

İlgilenmiyorlar acelesi yok diyip göndermiyorlar.
Diyorum ya illa ki bir şekilde göndericekler ama dediğim gibi ikinciye beni yollamazlar oldu ki hava değişimi aldım dönüşte ktm ye katıldım ordayken sevk olmadan kendim hastaneye gidebilirmiyim?

Gidebilirsiniz, ama sevk ederler bunları şimdi kafaya takmayın,

Abi kolay gelsin kötü durumdayım şırnakta 2 aylık askerim. Sürekli sesler duyuyorum kendini vur başkasını vur diyo emirler veriyor bana su içicem kan oluyo bi anda çantalı adamlar görüyorum hep beni takip ediyolar napıcam ben yardım et

Komutanlara söylemelimiyim beni atarlarmı askerlikten
OğuzHan112

Bence söylemelisiniz, bu çok ciddi bir durum,
Tedavi almanız gerekiyor, önce sağlık..
006james

Sözleşmeli personel misiniz?

Yükümlü askerim söyledim rdm ye gittim hastaneye sevk etti en kısa zamanda gidicem sizce muaf tutarlarmı?

Abi merhaba bana 3. Defa hava değişimi verdiler 1.si 1ay 2.si 21 gün 3.sü 1ay hava değişimi sonrası heyete tekrar sevk edilceksin dedi doktor sizce durum ne olur kesin muafiyet verirler mi kıta işvsellik formunda barışta ve savaşta askerlik yapamaz yazmış komutan siz heyetde ne olur verirler mi muafiyet

Konuştuk abi ama benim süreç hızlı ilerlemedi bu zamana kaldım inşallah yüz de kaç muafiyet verirler abi

Üst Alt