Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

@OğuzHan112,

Oğuzhan bey daha önce konuşmuştuk. Ben izinde iken hastane yatisim yapıldı. 15 gün kaldım. Sonrasında doktor heyete aldı ve 2 ay hava değişimi verdi. Az kaldı bitecek. Sonrasında nasıl yol izlemem lazım birliğe gidip orda mi goruneyim , muafiyet için hangi yol izlemem gerekiyor

Hava değişimi raporunda kontrol şartı yoksa birliğinden devam etmen senin için faydalı olur.

Yinede şubeye bir ara uğrayıp bilgi alın.

@bozovic,

Abi kontrole gittim hava değişimi bitiminde, kurula cikaracam seni dedi bu hafta. Hava değişimi mi olur sence ?
Bir sorum da şu eğer hava değişimi verirse 2. Değişim olmuş olacak , sonraki süreçte muafiyet verilebilir mi sivilde?
15 günde aynı hastanede kapalı serviste kaldım

@OğuzHan112

Heyete sevk edeceğim demişse.. hastane yatışınıda dikkate alıp Büyük ihtimal direkt elverişli değildir raporu verebilirler.. hava değişimi de olabilir bunlar olağan şeyler.

@bozovic,

@OğuzHan112 selamlar ben 30 yaşındayım evliyim eşim hamile daha önce yurt dışında çalışıyordum tecilim vardı o yüzden bu yaşıma kadar kaldım gidemedim askere
psikolojik sorulardan dolayı rdm subayının yanına çıktım. Durumu izah ettim o da beni hastaneye sevk etti. Psikoloğa girdim derdimi anlattım şizofreni tanısı koyup bir ay hava değişimi verdi ilaç tedavisi ile birlikte. Şu anda birliğime geri dönüyorum. Sence bundan sonra süreç benim için nasıl işler? Benim bir an önce işe başlamam çalışmam lazım sırtımda ağır bir yük var anneme iki kardeşime ve eşime ben bakıyorum. Bu durum benim çok canımı sıkıyor beni bilgilendirebilir misin?

Uyum bozukluğu yazıyor kağıdımda Ve istirahat raporu diye geçiyor. Altta ise 30 günlük hava değişimi uygundur yazıyor

@OturanBoğa

Son düzenleme:
@hatayli310
Şizofreni tanısı daha önce var mıydı?

Şizofreni tanısı koyup hava değişimi verilmiş.. prosedür gereği belki bir kez daha hava değişimi alırsınız sonrası muafiyettir.

Tanı nettir, uyum bozukluğu askeri bir terimdir yazılmak zorunda.

@OğuzHan112

Hayır daha önce yoktu ama bazı nedenlerden dolayı geçmişte de antidepresan kullanımım olmuştu. Birliğe yetişince direk rdm subayının yanına gidip görüşeceğim kendisi çok anlayışlı biri hatta ilk hava değişimini almadan önce açık açık sordu çürük almak ister misin diye bakalım ne olacak inşallah dediğiniz gibi olur. Peki ikinci hava değişimini almadan da çürüğe çıkabilir miyim böyle bir şansımız var mı?

Var tabii ki.. fakat genel olarak 2 kez hava değişimi 3,de muafiyet.

Şizofreni tanısı koyulduğunu söylüyorsun, eğer bu tanı doğruysa sizi fazla tutacaklarını zannetmiyorum.

@hatayli310,

Oğuzhan bey bugün heyet öncesi ön muayeneye girdim. Hoca heyete de dahil galiba. Çeşitli testler yapacağız dedi. Sonrasında heyete çıkarsin dedi. Ben hocaya hocam ne öngörüyorsunuz stres yapıyorum dedim, kendisi de askerlik icin uygun bulmuyorum seni devam etmeni istemem, tavsiye etmem gibi bişey soyledi ve test sonucuna göre de hareket edecez diye de söyledi. Haftaya gireceğiz inşallah. Bunun üzerine ne diyorsunuz siz acaba fikriniz değerli bizler için

@OğuzHan112

Şimdi, tabii bazı prosedürler var.. ister istemezse hekimler de bunlara uymak zorunda, tamamen prosedür, iş olsun diye de olsa bazı testlere tabi olacaksın, aslında hekim sizinle ilgili kararı çoktan vermiş.

Elverişli değildir kararı çıkabilir çok büyük ihtimal.. hava değişimi verirse de üzülmeyin Bir dahakine kesin muaf olursunuz.

Komutanların görüş bildirir raporları varmı elinde, kıta kanaat, kıta işlevsellik formu gibi?

@bozovic,

@OğuzHan112 rdm subayının yanına çıktım gelir gelmez konuştum yarına sevkini yaparız dedi aynı Doktor'a gireceğiz doktor çürük te verebilir bi hava değişimi daha verebilir belli olmaz dedi.. Peki ikinci hava değişimi aldığımı sayalım. Gidip geldikten sonra kesin muaf olur muyum?

@hatayli310,

Kesin bir cevap vermek olası aksilikler nedeniyle,beni size karşı yalancı durumuna düşürür,.örnekler çok olunca maalesef kesin konuşmak doğru olmuyor.

Temenni edelim,genelde 2 kez hava değişimi 3. De muafiyet veriliyor,ama bazen 1 kez hava değişimi 2. De muaf, bazen 3 kez hava değişimi 4.de muaf..burada doktorun kanaati önemli.

Hayır istemediler doktorlar benden onu. Komutandan da istemediler diye biliyorum. Yedek subayim ondan dolayi mi bilemiyorum

Üst Alt