Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
F0be yok kardeşim sadece raporda teknik olarak hata varsa msb hastaneye geri gönderiyor hastane düzeltip tekrar msb ye gönderiyor onlarda onaylayıp askerlik şubene gönderiyor.
OğuzHan112 Vakit ayırdığın için sağol abi bir de merak ettiğim bir konu var kati rapor gelip terhisim çıkana kadar er/erbaş sigortam devam ediyor ya bu sigorta sadece sağlık için değil mi hastaneye gidip muayene olabilir miyim? İkincisi şu an herhangi bir sigortali işe başvurabilir miyim er sigortasi buna engel oluyor mu?
OğuzHan112 Tedaviyi olucam zaten randevu açılmasını bekliyorum ilaç parasi vs karşılanıyor mu? bir de hemen iş bulamasamda en azından girme imkanım var mi onu merak ettim yani girmesine girebilir miyim sigortali işlere o bile moral olur bana. Yoksa kati raporun gelip o er sigortasının düşmesini beklemek şart mi?
Sigortalı işe girebilir yada giremez bunda bir kaide yok..
Sadece iş verenler askerliğini yaptın mı yapmadın mı diye sorgular lar,
Dolayısı ile işe girmeniz biraz sıkıntı yaratır,ama giremeyecek sin anlamıma gelmez.
İllaki bir işe girersiniz,muaf olanlar kesinlikle sigortalı işe giremez diye bir şart yok.... F0be
OğuzHan112 hmm tüh ya ben de er sigortasi olsa bile şubeden askerlikle ilişiği yoktur belgesi alıp sigortali işe girilir zannediyordum en azından kati rapor gelene kadar falan kötü haber benim için ama neyse mecbur beklerim
eskiyim benOğuzHan112 abi hafta içi psikiyatr randevusu aldim ama kafama şu soru takıldı: Er sigortasindan faydalanıyor gözüküyorum gidince benden muayene ve ilaç parasını isterler mi birkaç kişiye sorun çıkartmışlar para almışlar ya da geri göndermişler düzelt gel diye bu kişilerede sgk terhis belgesi getirin anca öyle demiş(forumdaki konularin birinde okudum) . Şubeye sordum bilmiyoruz dediler, birligimdeki komutana sorsam onlarin beni sigortadan düşürme yetkisi var mı yoksa her şey kati rapor gelince mi hallolcak. kağıt üstünde hem tecilliyim hem er sigortam var. Cevaplarınız için tşkler
OğuzHan112 çok sağol abi, birlik amirlerinin beni askerlikten düşürme yetkiside yok o zaman her şey MSB onayından sonra bitiyor.
Bir de benim heyet muaf raporumda boy-kilom ölçüp yazılmadı ve sağlık kuruluna sevk eden servis kutucuğuda boş bırakılmış.(sadece psikiyatr muayene etti zaten diğer bilgiler dolu gönderen makam birlik kimlik bilgilerim vs.) Rapor eksik diyip gönderirler mi. Bunlar sorun yaratır mı? Böyle basit bi şeyden işler sarpa saracak diye çok korkuyorum. Koca heyet gözünden kaçırmamıştır herhalde gerek duymamislardir belki
OğuzHan112 her şeyden çok istiyorum tedavi olmayı eksiksiz yapicam doktorun dediklerini. Bu Birliğimin beni askerden düşürme yetkisi vs diye de bi durum söz konusu mu sistemden benim askerliği mi düşebilirler mi yoksa rapor onayını mi beklicem?
OğuzHan112
Abi acil bana yardımcı olman lazm çok zor duruma düştüm abi ben Nisan ayında izine çıktım hava değişimi aldım ve birliğime geri döndüm pazartesi sevk var psikiyatri ye abi sorunlarım ailevi ve borçlar dolayısı ile intihar ve kendime zarar verme düşünceleri hat safada yanı sıra hava değişimi aldığım için birliğime döndüğümde bölük komutanımdan küfürler ve dayaklar yedim çürük almak istiyorum doktor çürük verse bölük komutanım kabul etmeme ihtimali varmı
ABİ CEVAPLARSAN YARDIMCI OLURSAN ÇOK SEVİNİRİM.
OğuzHan112
Teşekkür ederim abi
Abi ben bu süreçte çok yıprandım piskiyatri ye sevkim olduğu halde bana ambulans dolu vs birşeyler diyorlar ne yapmam lazm abi birde bu yaşadıklarımı doktora anlatsam bana hemen çürük verirmi çok kötüyüm krizler geçirecem
OğuzHan112
Abi izinde iken hava değişimi aldım F43-2 uyum bozukluğu 30 gün hava değişimi verdiler bitiminde birliğime teslim oldum bölük komutanım beni döverek küfürler ederek neden hava değişimi aldığımı sordu kötü olsugumu bildirdim anlattım durumumu ama umrunda değil tekrar rdm den sevk istedim pazartesi sevk var normalde ama ambulans dolu felan diyorlar diyelim ki abi ben sevke gittim doktora bunları anlatsam kıta anket formunda askerlik yapabilir yazsalar bile bana çürük veya hava değişimi verebilirmi
Yukarıda yazdım,
İlaveten,hekim uygun görürse hiç kimseyi dinlemez hava değişimi veya direkt muaf eder,
Siz olan biten her şeyi ve şikayetlerini olduğu gibi anlat,..
Söylediğim gibi tekrar hava değişimi verip sonrasında muaf edebilir,
Direkt elverişsiz kararı da verebilir... Abdullah2727.
OğuzHan112
Abi hava değişimi bitiminde birliğime katılmadan ağrı askerlik şubesine gidip sevk istesem verirlerse 3. Çıkışım olacağı için muaf verirler mi yoksa birliğimin kıta anket formu ve askeri işlevsellik formu ile gelmemi mi isterler bu arada ağrı Doğubeyazıt da yapıyorum askerliğimi
Olmayacak bir şey değil,
Hava değişimi (smk) olmadığı sürece genelde birliğinden devam etmen istenir ...
Şuanki durumu sonuçlandırın,
Tekrar konuşuruz... Abdullah2727.
OğuzHan112
Öncelikle selam aleyküm abiler. Abiler ben F43.2 uyum bozukluğundan 1 kere 21 gün 1 kere ise 30 gün hava değişimi aldım. Şuan hava değişimindeyim 9 gün kaldı birliğe teslim olmama. Ve benim psikolojik durumum iyi değil. Acaba burdan askerlik şubesinden hastahaneye sevk alsam. Burdan çürük alabilir miyim? Uzman psikiyatri doktoru abimin doktor arkadaşının arkadaşı bi faydası olur mu? Kendimi çok kötü hissediyorum çürük alamicam diye bana yardımcı olur musunuz? Allah rızası için ne yapmam gerekiyor?
Uygun görülürse neden olmasın?
Ancak birliğinden devam etmen yerinde olur,
2 kez hava değişimi almışsınız,şikayetler devam ediyor.
3.heyette muafsınız zaten,
Şuanda şuabe sevki ile gitseniz bile kıta işlevsellik formu isteyeceklerdir.
Temin edebilirseniz şube sevki ile deneyebilirsiniz... Seyirci68