Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

Aynen öyle,askerlikle bir ilişkin kalmadı attık..olumlu dönüşler bizide mutlu ediyor.

Tedavi alıyorsan düzenli devam et,almıyorsan tekrar bir psikiyatri'ye git mutlaka.

Tekrar geçmiş olsun 🙋

@aliis,

@OğuzHan112 selamlar. Sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Şuana kadar ne dediysen çıktı. Bizler de burada hep senden bilgi alarak hareket ettik. Verdiğin bilgiler bizim için çok değerliydi. Ben de bugün heyete girdim. Doktor'un yazdığı şeyleri okuyup tamam dediler ve beni dışarıya gönderdiler 15 saniye sürdü. Şimdi yola çıktım memlekete gidiyorum. İçimizi ferahlattığın için sana sonsuz teşekkürler. Umarım aynı durumdaki arkadaşlar bu yazıları okuyup bilgilenir. Rahat olun arkadaşlar komutanlarınız sizleri en iyi yönlendirecek olanlardır. Onlardan çekinmeyin derdiniz varsa anlatın emin olun insan yemiyorlar aksine sizler için ellerinden geleni yapıyorlar. Çünkü onlar da sizin olumsuz bir durumunuz varsa orada kalmanızı istemezler. Neyse daha fazla uzatmayayim kalın sağlıcakla..

Rica ederim,hadi gözün aydın diyelim, bundan sonraki hayatında sağlıklı mutlu bir hayatın olsun dileklerimle/Geçmiş olsun.🙋 @hatayli310,

@OğuzHan112 abi iyi akşamlar daha öncede konuşmuştuk izne çıktığımda sivilde anksiyeteden hava değişimi almıştım 3 tane ilaç almıştım hava değişimi bittiği zaman birliğime dönüp kıta issevdizlik ve kıya anket formuyla hastaneye sevk ettiler ordaki doktor da tekrardan ilaçları yazıp 2 ayşık haba değişimi vermişti 2 aylık hava değişimi süresince ilaçlarımı yükselttiler düzelemiyorum siye hava değişimi bitti birliğime geldim tekrar bugün bütün işlemlerim tekrar etti aynı formlar aynı kağıtlar tekrardan doldururldu yarın hastameye sevkim var sizce bu gidişimde ne olur abi muaf alır mıyım veya doktor askerlik yapabilirisn askerliğimi yap der mi yardımcı olurm usun lütfen @OğuzHan112

Zamanla düzelir telaşa gerek yok.

@aliis,

@Amhetcan,
Şikayetlerin devam ediyorsa, komutanların askerlik yapamaz diyorsa bu sefer elverişli değildir raporu verilecektir, Büyük ihtimal öyle olacağını düşünüyorum.

@OğuzHan112 abi sağolasın yardımların için bügün muafıyetimi aldım evime gidiyorum burdan ds muaf almayı düşünen bütün arkadaşlara sesleniyorum düşündüğünüz gibi olmuyor o muafı illaki alıyorsunuz ben 2 ay hava değişimi aldım bidaha gittiğimde muaf verdiler herkesin hakkında hayılrısı olsun oğuzhan abiyi dinleyin o elinden geldiğince yardımcı olacaktır

Siz sağolun Hadi gözün aydın..tedavi alıyorsan yarıda bırakma, askerlik bitti herşey bitti diye düşünme.. kaygılar(anksiyete)başka bir yerden farklı bir şekilde tekrar edebilir/Geçmiş olsun 🙋

@Amhetcan,

abi selamun aleykum ben askerlik yapamıyorum rdmye cıktım sevk verdı doktora cıktım 21 gün hava değişimiverdi f43.2 uyum bozuklundan birdağa gitttiğimde komutana ne dicem doktora ne dicem benim muaf almam lazım abi bana yardım edermisin

Soru sorduğunuz kişiyi etiketleyin bildirim gelmesi için..

Birliğine döndüğünde komutanlarına söylersiniz..onlar sizi "Kıta işlevsellik,kıta kanaat formu" ile tekrar hastaneye sevk edecektir.. doktora şikayetin neyse onu söyleyeceksin.

Genelde iki kez hava değişimi verilir 3 de muafiyet.

@brsckm,

abi ben sana şöyle söylim annem babam ayrı 2019 dan beri eve bakıyorum 4 5 yıllık usyustru bagmlılım var ceza evıne gırdım 1 bucuk ay cıktım dırek askerıyeye gıttım 10 gün sonra yapamıyorum yanı geçmişte çok kez intihara kalkıstım felan muaf olurmuyum senin tahmini

kanka uzun sürdü 3 ay sürdü ama formaliteden hespi ilk hava değişimi dornasını muafiyet içini rahat tıt

@brsckm,

Birliğine teslim olduğunda şikayetlerin neyse onları Birlik amirine senden sorumlu komutanına söyleyebilirsin.. gerekli evraklarla tekrar hastaneye sevk edecektir.

Zaten hava değişimi almışsın.. aynı yolu izleyeceksin.

Bu yasaklı madde illeti değil mi sizleri bu hale sokan.. şu an onun yoksulluğunu yaşıyorsunuz tabii.. yorumun bu kadar Geçmiş olsun.

abi bişey dağa sorabilirmiyim seni yoruyorum ama
bazıları şey diyor komutanlar felan uğraştırıyor diyor öyle bişey varmı
2- doktor bana ilaç yazmıştı ilkinde bişey yapamıyoruz dedi2. de aynı şikayetlerle gelirsen seni askerlikten ayırırız demişti

@brsckm,
Rol yapıp yapmadığını az çok komutanlar da doktorlar da anlar.. Askerliğe elverişli değildir raporu almak için askeriyede suistimal çok var. yoksa hasta olan bir insanı zorla kimse uğraştırmaz zorla askerlik yaptırmaz.. gıcıklık yapan komutanlar olabilir mi evet olabilir.

Doktor öyle söylemişse ikinci de gidersin durumuna göre değerlendirir.

Üst Alt