Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

@OğuzHan112
Kontrole geliceksin dedi doktor da hava değişimi verelim derse kabul etmiycem birliğimden devam etmek için

Bugün doktor kontrolüm var tekrardan ne olacağını bilmiyorum ve çok stresliyim çocuğumu bırakıpta gidemem birliğime bu kadar çaba sarf ettik güzel gelişmeler oldu iyileşmeye baslamiksen oğlum benim yokluğumda geriye giderse diye çok korkuyorum ne yapmam lazım yardımcı olun bana

@besirc16,

Abi yarına için kurula sevk ettiler benide orta düzey depresyen kaygı diye yazmış doktor önceki hava değişiminde 3ay verdiklerinde uyum bozukluğu ve depresif nöbetdi neden sürekli tanilar değişiyor benim durumum nolcak yardımcı olur musun

Nene hatun kimdir diye bir okumanı tavsiye ederim..çocuğunu bırakırsan ne olacak,kıyametmi kopacak?

Bazen sinirleniyorum kusura bakmayın, hastaysanız size zorla askerlik yaptırmazlar.. çocuklarınızı sevin tabiki ama tapmayın.

Tanılara takılmayın,uyum bozukluğu askeri bir kural öyle yazılmak zorunda.

Heyete sevk etmişse elinde kıta işlevsellik formaların varsa elverişli değildir verilebilir,formlar yoksa birliğine veya hava değişimi tekrar edebilir.

@besirc16,

@OğuzHan112,

Elimde yok kıta işlevsellik bu tavırlarına da gerek yok bı soru sorduk sitresliyiz evet çocuğumu çok seviyorum Özel bir çocuk olduğu için de daha çok seviyorum herkes bir değildir sen dayanabilirsin belki ben dayanamıyorum

Abi merhaba daha öncede yazmıştım askerde başlıyan psikolojik sıkıntılar ağlama krizleri panik atak gibi sorunlardan ilk önce Sincan eğitim araştırma hastanesinden 30 gün hava değişimi aldım ve ilaca başladım daha sonra geri döndüğümde GATA’ya sevkimi istedim ve 10 gün sıhhi izin verdi ilaçları yükseltti birdaha GATA’ya gittiğimde 21 gün hava değişimi verdi ve yine ilaçlarımı yükseltti şimdi 1 gün sonra askere geri dönücem sıkıntılarım devam ediyor saçımda saçkıran başladı onun için de ilaç kullanıyorum 60 mg antidepresan ve ayrıyetten geceleri iki ilaç daha kullanıyorum sonuç bu sefer ne olur acaba bilgisi olan var mı @OğuzHan112

@besirc16,

Nasıl bir yol izlemen gerektiğini anlattım anlatmaya çalıştım, bunun dışında benim yapabileceğim bir şey yok.. elinde kıta işlevsellik formları yoksa sivilde heyet elverişli değildir dese bile bu forumları sizden isteyeceklerdir.

@cann009,

Genelde iki kez hava değişimi veriliyor 3 de elverişli değildir.. Büyük ihtimal bu sefer elverişli değildir raporu verilecektir.

Her zaman söylüyorum işlemlerinize birlğinizden devam edin.

@OğuzHan112,
Bugün heyete cikicam doktor kıta anket formu istedi getirdim komutanlar askerliğe elverişli değildir yazmış doktor da son kararını askerliğe elverişli değildir seferde görev yapar olarak yazmış heyetten muafiyet çıkarmı son kez yardımcı olur musun

Karar verilmiş, askerliğe elverişli değildir raporu vermişler..kıta işlevsellik formunu da getirdim demişsiniz..raporunuz onaylanır.

@besirc16,

Abi bende 3 kere hava değişimi aldım komtanlarimda elverişsiz diyo bana ne verirler 4 gün sonra tekrar gidiyorum valla stresten yaramıyorum

Abi merhaba daha öncede yazmıştım askerde başlıyan psikolojik sıkıntılar ağlama krizleri panik atak gibi sorunlardan ilk önce Sincan eğitim araştırma hastanesinden 30 gün hava değişimi aldım ve ilaca başladım daha sonra geri döndüğümde GATA’ya sevkimi istedim ve 10 gün sıhhi izin verdi ilaçları yükseltti birdaha GATA’ya gittiğimde 21 gün hava değişimi verdi ve yine ilaçlarımı yükseltti şimdi 1 gün sonra askere geri dönücem sıkıntılarım devam ediyor saçımda saçkıran başladı onun için de ilaç kullanıyorum 60 mg antidepresan ve ayrıyetten geceleri iki ilaç daha kullanıyorum şimdi askere geldim abi komutanlar fotoğraflı muhurlu kıta işlevsellik formu ile kıta anket doldurdular askerliğe elverişli değildir yazdılar yine gataya sevk edildim sonuç ne olur abi lütfen yardımcı olun @OğuzHan112 @OturanBoğa

@faruk02,
Tabi ki. Gatada heyet günleri ne zaman bir bilgin var mı hastaneye gittiğim gun direk muaf olur muyum yoksa ne kadar süre beklerim ?

@faruk02,
Bu bana revirin verdiği sevk 3 iş günü geçerli oluyor o şevkle gidiyorsun hastaneye pazartesi gataya gidince beni direk heyete çıkarır mı onun cevabını bulamadım bir türlü

@OğuzHan112,

İyi günler hocam bisey soracaktım acemi birliğinde f 43 hava degisimi aldım psikoloji den dolayı depremde enkaz da kaldım ve yakınlarımı kaybettim kapalı alanda duramiyorum gata hastanesinden hava degisimi verdi ve usta birliğine gittim orda 4 gün durdum sonra askeriyedeki doktor 10 gün izin verdi ve 4 günde kanuni izin verdi cnku randevum 23 aralıkta diye duramiyorum diye gönderdi doktora çıktığımda sonuç ne olur icerde duramiyorum disarda uyudum askeriyede ve konuşma zorluğu çekiyorum askeriye ortamında daha zorluk cekiyorum

Mesajlarim size geliyor mu hocam

Çok geçmiş olsun,yakınlarına ALLAH rahmet etsin.

Hava değişimi bir kez daha tekrar edebilir,3. de Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.

@hasanh5,

Genelde 2 kez hava değişimi 3.de muafiyet veriliyor,amirlerin askerlik yapamaz diyorsa.. hekim de kanaat getirirse verilebilir mahsuru yok.

@hasanh5,

Teşekkür ederim abi çok sağol ama sonunda alırım muafiyet dimi
Bide ehliyetim gitmez dimi abi kusura bakma sizi rahatsız ediyorum

@OğuzHan112,

Abi gata heyet günleri ne zaman biliyor musun pazartesi gidince direk heyete çıkar miyim sonuç ne olur abi lütfen yardımcı ol durumum git gide kötüye gidiyor

@OğuzHan112,
Verdiler elverişli değildir diye 2 haftaya düşermis e devlete bu süre zarfında bişey yapmama gerek varmı

Üst Alt