Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğundan iki defa hava değişimi aldım. Üçüncüde muaf olur muyum?

@OğuzHan112
Selamın aleyküm abı dün de yazmıstım kusura bakma sımdı hastaneye gidiyorum komutanım evrakları verdı ıcımde bı sıkıntı var ıkı hava degısımden sonra çürük alabılırmıyım

Toplam 3 kere mi hava değişimi almış oldun yani

@OğuzHan112,

Selamın aleyküm abim. Beyinde 2 kist olduğundan askeriyede bazı problemler yaşadım ani atak durumu falan. Lakin kistten değil psikiyatrik bir durum olduğunu düşünüp oraya sevk ettiler. Ve 2 dır uyum bozukluğundan hava değişimi alıyorum. Gitmeme 3 gün var sence oradan mı halletmeliyim muafiyeti yoksa yaşadığım şehirden mi ( gebzede yaşıyorum bu arada. ) Bir de sence muafiyet durumu nedir?

Muaf olacağınız kesin,

İşlemlerinine birliğinden devam etmen senin için daha faydalı olur.
Sivilden muafiyet almak çok çok zor..boşa uğraşırsınız.

@miko61,

@OğuzHan112,

Tamamdır abim çok teşekkür ederim

@OğuzHan112,
Abi kusura bakma bir şey daha sormak istiyorum bundan sonraki isleyisler nasıl oluyor acaba ? Gittim, teslim oldum, orada kıta anket ile rdm sonra revir daha sonra hastane oradan da kurula mi çıkartıyorlar

Birliğine teslim olduğunda hastaneye sevk istersin..sağlık durumuna göre doktor uygun görürse heyete sevk eder..

@miko61,

abi merhaba ben 2. Hava izninden sonra heyete sevk edildim kağıtlarımı verdim perembe gelip sonucu alırsınız dediler ben bu süreçte evci iznine çıktık komutanım dan rica ederek ama geri dönmeye korkuyorum şimdi de perşembeye kadar askeriyeye gitmeyip raporu kendim götürsem sorun olur mu

@OğuzHan112
adada askerlik yapamaz raporu ve hava değişimi aldıktan sonra çerkezköyde ki birliğe gönderdiler ve oradada hava değişimi aldım ama doktor biraz zorluk çıkarınxa korktum geri dönemedim 5 ay boyunca firarda kaldım ve en sonu da geri birliğime katıldım hastaneye sevk ettiler doktor heyete gönderdi bir şeyler yazdı kağıda b17 fibi yada f1 fibi bir şeydi tam göremedim sonrasında kağıdı sağlık kuruluna götürüdk perşembe günü sonucu almaya gelirsiniz dediler bu süre zarfında ben de komutanımdan rica ederek evci izne çıktım hafta sonu için
ve yarın katılmam gerekiyor ama ben korkuyorum acaba diyorum ki perşembe günü hastaneye gidip kendim raporu alıp götürsem bir sorun teşkil eder mi sonuçta 3.4gün firar gibi gözükicem ama bu durumda bana gerçekten dürüst cevap verin sizce olur mu ?

Askerliğe elverişli değildir yazmışlar,

Komutanların insan gibi belki kimseye yapmadığı şeyi size yapmış,halâmı suistimal?

İznin bitince firara düşmeden birliğine dönmen, Perşembe günü de prosedür neyse ona uyman senin için faydalı olur.

@Cemalyilmaz10,

gerçekten kimse kimseye yapmaz hiç bir komutan bu riske girmezmiş ama dediğiniz gibi katılcam yarın

@OğuzHan112 askere elverişli mi bir şey dedi asistana tam anlamadım ama bir şey yazdı kağıda gönderdi kurula cevap da vermedi 2 kere hava izni mi aldın diye sordu madde kulanımı geçmişte vardı dedim başka bir şey söylemedi

b17 mi ne yazdı gereçekten bilmiyorum ama bir şey yazması bile muaf için olağın durum mu cevap verirsem sevinirim

Son düzenleme:
Üst Alt