Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fekal İnkontinans rahatsızlığı olanlar deneyimlerinizi yazabilir misiniz?

anonim9595

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
11
Merhaba urge tipi fekal inkontinans yasiyorum ancak manometri sonuclarim normaldi nedeni bundan midir bilmem hiç kacirmadim ama evde duruyorum hep 50 kez falan son anda yetistim hep ishalde ise daha çok zorlandım

bu hastaligin pasif tipini veya urge tipini yaşayanlar hayatlarına nasıl devam ediyor
belden bantlı bezlerle yaşamak mümkün mü taşma falan oluyor mu yaşayan varsa ne yaşadığını anlatabilir mi acaba teşekkürler

Buyur kardeşim, sorularını buradan sorabilirsiniz,soru neydi kısa bir özet geçermisin lütfen?

@anonim9595,

@anonim9595, bir tedavisi varsa ol tabiki. Ama yoksa bez kullanarak hayatına devam edebilirsin. Bez sen tuvalete gidene kadar rahatlıkla idare eder seni. Yanında bez ve ıslak mendil taşıyarak dışarıdaki tuvaletlerdede bez değiştirme yapabilirsin. Biz omurilik felçli olduğumuz için fekal inkontinans var. Devamlı bez kullanıyoruz. Sende böyle bir hastalık yok herhalde, bu yüzden tuvalete gidene kadar bez rahatlıkla işini görür senin. Bağırsaklarını eğitirsen daha rahat edersin. Sabah kahvaltıdan yarım saat sonra tuvalete otur. Yada akşam yemekten yarım saat sonra. Bağırsaklar bu zamanlarda daha fazla çalışır. Her gün böyle yaparsan tuvaletin düzene girer alışkanlık kazanırsın. Genede tedbir olarak dışarıda bez kullanabilirsin.

@idosente, çok sağol kardeşim çok geçmiş olsun bende urge var ama evden çıkmıyorum kaçırmamak için nadirde olsa oluyor diş sfinkteri hiç hissetmiyorum normal zamanda nasıl duruyor anlamiyorum Allaha emanet yaşıyorum

@OğuzHan112, abi manometre sonuçlarim normaldi ama bazen çok ciddi sıkışmalar oluyor ama çoğu zaman kendi kendine duruyor ben kasmiyorum İnan beynim hiç hissetmiyor dış sfinkter baglantisini puborektalis kası tutuyor olabilir mi abi ?

@anonim9595, rica ederim. İyi bilirim o dışarıdaki tedirginliği 23 yıldır yaşıyorum. Ama sen eve kapanma dediğim gibi bağırsak eğitimini yap çok rahat edersin.

@idosente, 6 aydır dişçiye nasıl gideceğimi düşünüyorum bağırsak eğitimi kahvaltıdan sonra her gün gitmek mi

Üst Alt