Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fiat Punto hakkında bilgisi ya da deneyimi olan var mı?

Nirvana333

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben fiat punto almayı düşünüyorum nasıl araçtır fiat araçları ile ilgili bir bilgim yok 1.3 multijet var bir 1.4 seçeneği sizce hangisi daha iyi ve standart özellik oluyormuş sanırsam ful paketindede eksikler oluyormuş olanları biz mi ekleteceğiz ?

biri dizen diğeri benzinli yılda kaç km yol yaparsınız ?

normalde yılda 20000 km altı yol yapanlar için benzinli tavsiye edilir ama biz zaten indirimli alıyoruz aracı bu nedenle dizeli düşün derim ekonomiktir... peki dizel ile benzinli arasında nekadar fiyat farkı var?

Bende fiat egea hb almayı düşünüyordum dizelle benzinli arasında 10.000 bin tl fiyat farkı vardı punto da ise hemen hemen aynıdır diye düşünüyorum

10.000 tl az bi rakam değil eğer ki yılda 20000 km altında yol yapacak iseniz benzinliyi tercih edin .. derim yinede son karar sizin ..

@Myserty94 gizem hanım yıllarca benzinli ve lpg li araç kullandım sıfır almaya karar verince dizel corolla almaya karar verdim sebebi benzin fiyatı ve lpg nin özellikle kış aylardın da daha fazla yakması ve her hafta depoyu doldurmam beni sıkıyordu bıkmıştım şimdi depoyu ayda bir kere dolduruyorum bana bir ay işe eve gezmeye bana yetiyor ben kendi adıma çok doğru bir karar verdiğimi anladım ve 5 yıl sonra satarken km de düşük olucağı için daha fazla pirim yapacak alırken verdiğim dizel motor farkını yakıttan ve satarken fiyat farkından çıkaracağım sonuçta bu araçları alırken satıcağımız zaman zarar etme farkının minimum a indirecek araçları seçmeliyiz ki sattığımız da yeni araç alırken üzerine çok fark koymamak daha mantıklı bence.

10.000 tl fark bu gün için çok ama 5 yıl sonra size artısı olur eksisi olmaz(bence)tabi tercih ve en önemlisi bütçeniz.
Nirvana333
punto alacağına i20 veya yaris al derim ama bütçen neye el veriyor o da önemli.

cabbarehlinamus şu an ehliyetimde bir sıkıntı çıktı ehliyeti yenilemem gerekiyormuş ama öyle olmasaydı şimdi aracı almıştım fazla yol yapacağımı düşünmüyorum bayideki adam 20.000 km üstü olamayacaksa benzinli almak en mantıklısı demişti bende çok kararsızım 10.000 tl farkla daha farklı bir araç alabilirim diye düşünüyorum ama sizde haklısınız doğrusunu söylemek gerekirse çok kararsızım

Eğer yılda 20.000 km altı yol yapıyorsanız benzinli, eğer 20 bin üstü ise dizel alın derim.. Ama siz ÖTV'den muaf oldugunuz için dizel almanız daha mantıklıdır..

Bende Renault Clio benzinli almayı düşünüyorum :)

Myserty94
Gizem hanım araba almak bir çile her kafadan bir ses çıkar ben japon alın derim bir başkası fiat, seat vw der ama alıcağınız aracın bakımlarının maliyeti arıza çıkartma durumları ikinci el durumu öncelikle bunlara ayrıca bir tık fazla bakın bu gün 40.000 tl ye aldığınız aracı 5 yıl sonra 35.00 tl ye satıyorsanız hiç mantıklı değil örnek 2011 model bir toyota corolla aracı ikinci elde şuan 50.000 tl den başlıyor durumuna göre değişiyor ben 55.000 tl ye aldığım aracı 5 yıl sonra en kötü ihtimalle aynı paraya sata bilicem(pert vs olmadığı taktirde) bunun gibi faktörleri özellikle inceleyin yıllarca borcunu ödeyeceksiniz hayırlısı olsun şimdiden sizin adınıza.
not: fıransız arabalarından uzak durun (nacizane önerim) tabi tarcih sizin.

ZAMANınÖtesinde hayırlı uğurlu olsun inşallah kazasız belasız :)
cabbarehlinamus önerebileceğiniz araç modelleri var mı? tercihen hb düşünüyorum

Bayideki satis sorumlulari sizileri kandirmadin ellerinde benzinli araclari satmak icin kelime oyunlari ile milleti kandiriyorlar alacaginiz dizel arac 5 yil boyunca size yakittan ve satarkende satistan kar ettirecektir inanin ayni kelimeleri banada kullandilar ama onlari dinlemedim dizel aldim ilk aracim dizel yaristi 2 gunde pirim yaparak satildi arac alirken iyice hesap yapin yoksa o 5 yil size zulüm olur...

Bence fiat egea dizel otomatik guzel bir arac suan icin bende kia ceed var oda dizel 12.ayda gunu doluyor kismet olursa bende fiat egea hb dizel otomatik düşünüyom

Myserty94
Toyota
AURİS 1.6 benzinli otomatik
YARİS 1.3 benzinli otomatik
C-HR 1.2 benzinli otomatik suv tarzı

KİA
PİCANTO 1,25 benzinli otomatik
RİO 1.4 benzinli otomatik
CEE'D 1.6 dizel otomatik

HYUNDAİ
İ 30 1.6 dizel otomatik
i 20 1.4 benzinli otomatik
Gizem hanım aklıma ilk gelenler bunlar her birini bayiide inceleyin mümkün ise test aracı varsa kullanın ona göre bir fikir edine bilirsiniz.
Not: egea hb kazalarda çok sağlam bir araç değil bir kazasını gördüm akordiyon gibi olmuştu.

heyet raporum var ama ötv indiriminden faydalamıyorum ondan faydalanmam için tekrardan heyete girmem gerekiyor yüzde 90 olması için yüzde 90 oluncada ben kullanamıyormuşum aslında vw polo 1.4 comfortline düşündüm ama ötvden yararlanamadığım için yalan oldu benim bütçem 55-60 bin civarı

punto evo 1.4 77 bg olanından kullandım yakıt olarak fazla yakıyor ve performansı baya kötü geldi bana. iç tasarım ve görüntüsü güzel araç. uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız dizel alın.

punto güzel araç ancak artık yüzü eskidi. ben yerinizde olsam tercihimi i20 den yana kullanırdım 1.2 85 bg i20 8 ay kullandım benzinli olmasına rağmen yakıtı az ve çekişi puntoya göre daha iyi.

i20 puntodan azda olsa daha büyük punto 275 litre bagaj sunuyor yeni i20 300 litre ikiside b sınıfı olmasına rağmen i20 c sınıfına yakın bi izlenim veriyo . tabi karar yine sizin

abi senin ne kadar bütçen var bilmiyorum ama senin baktığın puntoda otomatik ve dolu paketi değil. sen i20 nin en dolu paketine bakmışsın o yüzden fiyatı yüksek. sanırım otomatik araç arıyosun

punto tek paket olarak satılıyo ve otomatik vites seçeneğini göremedim otomatiği yok galiba orta paket otomatik i 20 63 bin tl

Bence her zaman dizel almak daha mantikli. Kac kilometre yaptiginizdan bagimsiz.

Dizel araci pahali alir, pahali satarsiniz. Benzinli araci daha ucuz alir, ama daha ucuz satarsiniz. Degisen bir sey yok.

Ornek : 10 bin km yillik kullanim icin yaklasik; dizelde 2500 tl mazot masrafi olur ise, benzinlide 4000 tl benzin masrafi olur. Cebinizden her yil daha fazla para cikacaktir.

Dizeli almak icin gerekli butce saglanamiyor ise, daha ekonomik bir dizele bakmak daha iyi olur.

Umarim gonlunuze gore bir arac bulursunuz.

WhiteDove şimdi araba fiyatları öyle bir uçmuşki aslında bende dizel düşünüyorum ama bütçem belli cidden sıkıntıya girdim fiat egea hatchback baktım fiyatlar uçuk biraz veya bende sınırlı bütçe olunca öyle geliyor vito06 hyundai i20 baktım ama 4 vites bazı forumları okudum i20 için iyi değil diye okudum

merhaba, beklirttiğin bütçeye bakacak olur isek baya makul vede oto. dizel bir araç için olcak bütçe gibi görünüyor ama her ne kadar bu isteklerin sınırılılığı ile alakalı yani demek istediğim alacağın araçta ne kadar çok özellik o kadar çok nakit çıkışı.. :) demk kısacası.. Bu arada fiat punto artık üretilmiyor diye biliyorum eçmişte san 2011-12 yıllarıda vardı multi-jet oto dizel manuelden otomatikleştirilmiş hali.. :D şuadaüretilmiyor. tavsiye itersen vw polo 1.4 oto. dizel dsg confortline düşünebilirsin bayada işini görürü.. ;)

Üst Alt