Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fiber internet aboneliğinde engelliler için en uygun paket hangisi?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
selam arkadaşlar
fiber internete abone olacağım engelli indirimleri ile fiyat olarak en uygun paket hangisi guncel bilgisi olan varmı acaba

Oturduğunuz yerde fiber altyapısı var mı ya da hangileri var araştırdınız mı?

var arkadaşım abone olaağım uygun paket önerilerinizi bekliyorum

engellilere dişedokunur bir indirim yok yani

Maalesef öyle, cüzi bir indirim yapıp engellilere indirim yapıyoruz diyorlar, siz ödeme durumunuza ve kafanıza göre en uygun tarifeyi seçerek abone olabilirsiniz.

Ben TTNET'ten 48 TL'ye, Yalın değil, 16MgbiT ve üzeri, 75 GB Adil kullanım kotalı Fiber internet kullanıyorum. 1 sene böyle ödüyorum. 2. senesinde 64 tl ödeyeceğim. Çok memnunum. İnternetten 100GB'lık film izlemişim:) Hala takılmıyor. Tam gaz devam.

engelli internet telefon tarifeleri

arkadaşlar engelliler için fiber internette sınırsız en iyi tarife nedir türk telekom siteyi yenilemiş engelli fiber tarifelerini bulmak imkansız nasıl bakılıyor link verebilirmisiniz, fiber internette diğer şirketlerin engelli indirimleri varmı

telefon aboneliğinde 500dk 1gb internet engelli tarifesinde en uygun hangisi

Konu başlığı fiber için ancak bilgi olması açısından güncel bir avantajlı adsl kampanyası paylaşmak istiyorum.

* 16 mbps sınırsız adsl bağlantısı
* 150 GB AKN
* Sabit ücretsiz telefon hizmeti
* 1.000 dakika her yöne (tüm GSM operatörleri de dahil) telefon görüşmesi
* En önemlisi taahhütsüz.

TurkNet engelsiz özgür iletişim kampanyası 45 tl.

Ben telekomdan geçiş yaptım 3 gün önce.
Telekomda yüksek akn li tarife yoktu ve akn hemen doluyordu, ayrıca telefona sabit ücret ödüyordum, internete de daha fazla ödeme yapıyordum.
Bu hem yüksek akn yönünden hem de ekonomik yönden çok iyi oldu.

Ufukalp
bende aynı paketi kullanıyorum 1000 dk içersin de yurt dışı aramaları da var.

MRM
Ben geçiş yapalı henüz 3 gün oldu ve online işlem merkezinde tarifem 59.99 tl lik normal özgür iletişim paketi görünüyor. Engelli kimlik kartımın fotokopisini göndermiştim evraklarla.
Müşteri hizmetlerine bildirdim, otomatik olarak o şekilde kayfdedildiğini, evraklar onaylanınca engelsiz tarifeye geçiş yapılacağı söylendi.
Sizde nasıl durum?
Online işlem merkezinde tarifeniz 45 tl olarak görünüyor mu?
Evetse benim gibi önce 59.99 tl lik normal tarife görünüp sonra mı 45 tl engelsize geçiş yapıldı?

fosforluhayaller
Bunu tam bilmiyorum işte.
Sözleşmeye göz attım şimdi ama öyle bir ibare bulamadım.
Ama sanki abone olurken bir yerlerde 30 tl gibi bir ücret gözüme çarptı diye hatırlıyorum.
Şu anda tarafıma yansımış bir ücret yok, ilk faturada kesin belli olur.

Ufukalp Hocam hayırlı olsun. Gelişmeleri bekliyoruz. 16 mbps mi 16 mbps e kadarmı öğrenebilirmiyim.

muratoto
ADSL de tüm firmalarda ''kadar'' ibaresi vardır.
Tam hız ancak eve kadar kablolanmış fiber altyapıyla ve kablolu ölçümle mümkündür.
Kablosuz olarak laptopla yaptığım ölçümlerde 12-13 mbps download hızı almaktayım.
Bu da demektir ki kablosuz bağlantıdaki kayıpları göz önüne alırsak, en az 14-15 mbps gibi bir hız mevcut.
Aslında 2-3 mbps hız farkı fazla birşey ifade etmez, kampanyadaki daha öne çıkan ayrıntı 150 gb AKN ye sahip olmasıdır.
Biliyorsunuz akn dolduğunda hız 3 mbps ye kadara düşürülüyor ve 2-2,5 mbps hız ancak alınabiliyor. 150 gb gibi yüksek bir adil kullanım noktası kampanyanın en güzel avantajlarından bence.
Bunun önemini anlatan en güzel örnek vodafone nın yeni başlattığı uygulama, 240 gb akn li paketin 16 mbps sini de 64 mbps sini de aynı fiyata satıyor, AKN nin önemini belirtmek için verdim bu örneği. Fiyatı 70 tl ve telefon da yok.
fosforluhayaller
Modemi dışardan da alabilirsiniz.
Bende zyxel marka kablosuz modem vardı ve aynı modemle devam ediyorum, modem arayüzünden telekoma ait kullanıcı ayarlarını değiştirdim sadece.

Ufukalp Hocam benim için kota değil hız önemli. 16 Mbit diyorlarlar 4 Mbit veremiyorlar sonrada altyapınız bu kadar kaldırıyor diyorlar.

ADSL de ''kadar'' ibaresi olmayan paketlerde mevcut ama fiyatı yüksek malesef.

Ufukalp Hocam değerler fena değil ancak daha iyi olabilir. Ping yüksek. İç tesisat kablolarında sıkıntı varmı. Modem değerlerini koyabilirmisin.

muratoto
Evet ping değeri yüksek. Online oyun alışkanlığım yok o yüzden ping benim için pek bir sorun değil.
Ölçümü şimdi yaptım, ve şu an üç laptop bağlı evde ve diğer ikisinde online film izleniyor, değere olumsuz yansıması olur.

Hocam şimdi oldu işte. Üç laptop bağlıysa değerler çok iyi o zaman. Online oyun alışkanlığım benimde yok ama ping düşerse daha stabil bir bağlantı oluyor. Saha dolabı sana yakın sanırım. Daha yüksek hızlara bile ulaşabileceğini düşünüyorum. Adsl de alabileceğin tam hızı almışsın hocam. Maşşallah.

@muratoto
Attım modem değerlerini.
Evet kabin binanın dibinde hemen ama sanırım fazla sayıda port bağlı kabinde ki ping bu kadar yüksek.
Şu an 3 laptop 4 telefon bağlı :)
Laptoplar faal 2 sinde film izleniyor.
Eşim kore dizisi, büyük oğlan anime müptelası :)

Ufukalp Hocam kabin küçükmü büyükmü. Sanırım Vdsl kullansan ping oldukça düşer. Uploadda 800 kb dan 2 mbite çıkar. Bi araştır bence.

Hocam birde yaklaşık kaç gb kullanımınız oluyor.

muratoto
Aslında benim niyetim vodafone 240 gb AKN li vdsl idi 64 ya da 32 mbps.
Fakat gerek vodafone müşteri hizmetleri, gerekse Telekom müşteri hizmetlerinden hattımı sorgulattığımda maksimum 17-18 mbps destekleyeceği bilgisini aldım. Bu da demek oluyor ki hatta fiber yok adsl ye mecburuz. O yüzden vazgeçmek zorunda kaldım ve TurkNeti tercih ettim.
Kabin derken caddenin kenarındaki telefon kabinini kastediyorsunuz de mi?
Doğru anladımsa tahmini 1 x 1 metre ebatlarında olabilir. Tabi ona bağlıysa bilmiyorum ki gördüğüm en yakın kabin o, binanın dibinde hemen.

muratoto
Modem değerleri ne anlatıyor, çok fazla anladığım da söylenemez. Bu konuda donanımlı olduğunuz anlaşılıyor.

Ufukalp Hocam 150 gb yetiyormuydu daha önceleri. Hocam bende çok anlamam ama hız sıkıntısından dolayı biraz öğrendim sayılır. Adsl olarak maksimum hızdasınız zaten. Saha dolabı size çok yakın. Bu dolabın yüksekliği bi insan boyu var sanırım. Yani Vdsl saha dolabı kullanılmakta. Hattınız Vdsl portuna geçirilirse bu hızın iki hatta üç katına çıkabilirsiniz.

muratoto
Telekomda AKN sadece 50 gb idi ve bir haftada bitiyordu geçmeme en büyük etken o oldu.
Geçtiğimiz aylar için kullanılan miktari sorguladığımda 100 ile 180 gb arası bir değer gördüm.
Bakalım 200 gb akn li tarife de çıktı ama mevcut müşteriler içinmiş geçmeyi düşünüyorum, biraz gözlemleyim veri alışverişini.

Ufukalp Hocam bence acele etmeyin. Biraz kullanın memnun kalmazsanız yine görüşürüz. Bu 200 gb akn li tarife hangisidir fiyatı nedir.

muratoto
Yukarıda söylediğim gibi hattın destekleyeceği maksimum hızın 18 mbps olduğunu öğrendim müşteri hizmetleri vodafone ve türk telekom müşteri hizmetlerinden.
VDSL demek kutuya kadar fiber, kutudan eve kadar normal bakır telefon kablosu demektir.
Kutuda fiber olsaydı zaten hattıma maksimum 17-18 demezlerdi.
VDSL olsaydı vodafone 64 mbps 240 gb AKN ye geçecektim 70 tl ye.
muratoto
Ben TurkNetten çıkacağımı söylemedim ki zaten neye acele etmeyeyim bir yere gittiğim yok.
200 gb AKN li tarife de yine TurkNet te.
16 mbps ye kadar sınırsız adsl
240 GB AKN
Sabit ücretsiz telefon hizmeti
1000 dakika her yöne görüşme
Henüz sitede çıkmıyor ama Turknetİn sisteminde var.
Mevcut müşteriler için geliştirildiği için sıfırdan girilemiyor henüz.
Müşteri hizmetleri, 150 gb ile girip sonra 200 gb lik tarifeye geçilebildiğini söyledi.
Normal fiyatı 70 tl. Engelli indirimi %25 uygulanıyormuş 53 tl gibi bir fiyat olur dendi.

Ufukalp Hocam Telekomdaki 200 gb tarifesine geçeceğinizi sandım. Turknette ise sorun yok demektir. Fiyatlar çok uygun.

Üst Alt