Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ford Fiesta almaya karar verdim. Düşünceleriniz?

esra hanım yok öyle bişe inanmayın lütfen kesinleşmiş kanun yok sadece diğersakat araç gereçlerde ama otomtiv buna girmiyor

%40 ve üzeri özür raporu olan ve ehliyeti olan her türk vatandaşı %37 ÖTV + MTV indirimi ile araç alabilir. %90 ve üzeri raporu olan özürlüye ise Kan bagı olan 3 kişi ve gösterebileceği 2 kişi ( ruhsatta kişilerin ismi geçmek sartıyla ) araç alabilir. %90 ve üzeri alanlara sağlanan kolaylığın nedeniyse kendisi kullanamaz ama yakınları yahut komşuları ulaşımı sağlaması amaç edinilmiştir.

Yukarıda yep nickli aradaş da belirtmiş ötv muafiyetinden faydalanmak için %40 diye bir şart yoktur.Raporun özel donanım ibaresi içermesi yeterlidir.

ufuk arkadaşım cıldıracagım yani ben turkce yazıyorum dimi yok öyle bişe diyorum anlamıyorlar turturmuşlar %40 diye sadece özel donanımlı ibaresi yeter %28 alıcam nasip olursa arkadaş bilmeyenlerin kafasını bulandırıyor sadece bilgisi hic yok

arabayı satan bayi senden kdv alır fakat sen mahkemeye verebilirsin ama sonucu ne olur bilmiyorum bugun opel bayıne gittim kdv olayını sordum alınır diyor fakat avukat özürlü müşterileri varmış mahkemeye vermış sonuç bılınmıyor

esra baltacı;

Uğraşmak isteyen uğraşır. KDV yi alır veya almaz onu bilemem. Fakat ben yeni bir araç alacağım ve o araca tertibat uygulanırsa hakkımı aramayı düşünüyorum. Biz, KDV indirimi diye bir şey var veya yok diyemeyiz. Fakat benim dediğim 32. madde var. Biraz muallakta kalıyor. Tertibat yapılan araçlar için muallakta kalan bir madde. İster araştırın ister araştırmayın. Bu konu herkesi kendi açısından bağlar...

yep;

yukarıdaki yorumumdaki sözlere sende kulak verirsin inş. Kimsenin kafasını bulandırmıyoruz. İster araştır ister araştırma kardeş. "Sanki milletin kafasına silah dayamışta KDV indirimi var" şeklinde diretme yapıyoruz. Muallakta kalıyor işte. Oku iyi araştır maddeleri...

sakin relax arkadaşlar .bişekilde bu konudan kesin emın olmak lazım.yetkili bir agız lazım??

arkadaşlar ötvden mtvden muafsınız başka indirim yok kdv hayal yok böyle bişiy

esra baltacı;

Yetkili bir ağzı burada bulmanız güç. Kendinize güveniniz varsa gideceksiniz, açacaksınız davanızı alabilirseniz alacaksınız. Alamazsanız nasip diyeceksiniz...

bu davadan sonra kazanırsanız amennah ama kazanamazsanız size çıkacak mahkeme masrafı, avukatlık ücreti ve diğer giderleri de ekledikmi 1000 TL masraf demektir. Bunuda unutmamak lazım arkadaşlar.

Ford fiesta alana kadar Volkswagen Polo alırım .....
Rakam olarak birbirlerine yakınlar fiesta kulanılan malzemeden kaybediyor kardeşime biz aldık 31000 tl para verdik daha 6 ay olmadı tampon boyaları dökülmeye başladı...

ford fiesta içeriye eşdeğerlerinden fazla ses alır, toz alır, virajlarda hızlı girerseniz arkadan kayma yapar.
çizgisi de erkenden demode olacak bir tarzda..))))

maşallah bu kadar arabadan anlayan arkadaşımız var ama hala bizler en uygununu bulamıyoruz.

ilker ,
siz tamponu bir yerlere çarpmışsınızdır haberiniz yoktur.6 ayda sıfır arabanın boyası dökülmez herhalde.

Hakan;
O kadara da biliriz her halde boya dökülüyor vursak tamponda çizilir yanılmıyorum hakan kardeş o kadar parayı vermem artık ford fiestaya bazen diyorum ki volskwagen polo alaydık zamanın da...

Garanti var zaten yaptırdık ama sıfır araba da olunca mide bulandırıyor hakan sen sıfır aldığın bir arabada boya dökülsün istermisin..

tabiki kimse istemez.ford focuslara bakmıştım gerçekten güzel araba . fiesta görünüşü güzel ancak bagaj konusu önemli tabi.

Araba konusu ağırlıklı olarak bütçe ile alakalı bir şey. ne kadar para o kadar köfte.

Biz focus için yeterli bütçemiz olsaydı şimdiye almıştık herhalde.Bizde bütçemize uygun hyandai aldık.

Fiesta da malzemeden çalmışlar bence ama focuslar süper kalite kokuyor her yeri Hyundai güzel araba ben beğeniyorum son çıkan arabaları ise hem kalite hem de saglamlık bakımında güzel diye düşünüyorum..
Hyundai hangi model aldınız hakan

Honda jazz başka tanımam çok memnunum. Herşeyi ile 4 dörtlük

hakandogualp;

Ben bu aralar İ20 düşünüyorum. Benzinlide tüp yapılırsa 5 yıl garanti diye bir şey kalmayacak. Sizin öneriniz ne olur. Benzinli alıp tüp taktırıp 5 yıl garantiden men olmak mı iyi, yoksa dizel almak mı ?

tabiki dizel, tüp taktırıcaksan direk tüplü garantili araçlar var bildiğim kadarıyla. hem tüplülülerin ıvırı zıvırıyla kim uğraşıcakki.

fullmoongokturk ,
ilk önce dizel otomatik almayı düşündüm.bayiye sordum hangisi daha uygun olur diye.yılda aşağı yukarı 7-8 bin kilometre kullanıyoruz.Buna göre dizel almak hiç mantıklı değil dediler.Sonuçta aşağı yukarı 4000 bine yakın fark vereceğiz.Ayrıca dizellerin yıllık bakımlarıda benzinliye göre daha pahalı imiş.(benzinli 200 ise dizel 400 dediler).
bayinin sıfır orjinal tüplü benzinli araçları var.Buda yaklaşık 2000 tl değerinde.2.elde hatcbakck bir araca tüp taktırmıştık ne bagaj kaldı nede bakımı bitti bir sürü masraf tehlikeside cabası.

benim şahsi kanaatim aracaı benim gibi 7-8 bin civarı kullanıyorsan benzinli al tüpde taktırma.

hakan tuplu arabalar tehlıkelı deıl..neren uyduruosun abi..sen tuplu araba kullandınmı hıc??ayrıca bır masraf bakımda cıkarmadı bana..torsta 8 yıl,2008 clıomda 1 yıldır kullanıorum sıralı sıstem..karburatorlu eskı sıstemlere gore daha guzel sıralı sıstemler..ayrıca araba aldıgınız yere kulak asmayın yok sukadar km yapıosan yılda benzınlı daha ıyı felan zırvalarlar dızel her marsa bastıgında kardasın..ben yerınızde olsam ya toyota yarıs dızel alırım..yada polo 1.4 benzınlı...2 yıl garantısı varsa 2 yıl benzınde bınerım sonra tüp taktırırım..

Hyundai afyon bayisi tüp takılırsa dahi 5 yıl garanti veriyor. Tüp ve tertibat 2.000 TL, tüp takılınca dizele 1.000-1.500 tl civarı fark kalıyor. Yılda 10.000 e yakın km yapıyorum. Fikriniz ne olur.
Hyundai İ20: 5 yıl garantili benzin + tüp mü yoksa dizel mi ?

Bana 25 bin demişti tam versiyonuna. Bir kaç bayiye sormadan ve pazarlık yapmadan almayın. İndirilimli verince biz kazanamıyoruz yalanını söylerlerse. İnidirimi siz değil devlet yapıyor herkesden aldığı vergileri benden almadığı için indirimli alıyorum cevabını verin ve indirim yapmazsa başka araçlara yönelin. Hayırlı olsun şimdiden

hakan tuplu arabalar tehlıkelı deıl..neren uyduruosun abi..sen tuplu araba kullandınmı hıc??ayrıca bır masraf bakımda cıkarmadı bana..torsta 8 yıl,2008 clıomda 1 yıldır kullanıorum sıralı sıstem..karburatorlu eskı sıstemlere gore daha guzel sıralı sıstemler..ayrıca araba aldıgınız yere kulak asmayın yok sukadar km yapıosan yılda benzınlı daha ıyı felan zırvalarlar dızel her marsa bastıgında kardasın..ben yerınızde olsam ya toyota yarıs dızel alırım..yada polo 1.4 benzınlı...2 yıl garantısı varsa 2 yıl benzınde bınerım sonra tüp taktırırım..
canım kardeşim murat ,
bir kere üslubunu düzelt.tüplü araba evet kullandım 2006 yılında 650 tl tirink paraya BRC tüp taktırdım.Genede çok yakınca 100 liraya kafayı değiştirdik biraz düşme oldu ancak nafile.

Televizyonlarda tüplü araçların kazasında bir çok insan yanarak can verdi.

Dizel arabanın kontağına basınca nasık karda aluyon en başta verdiğin 4-5 bin lira para nerde?

Bana 25 bin demişti tam versiyonuna. Bir kaç bayiye sormadan ve pazarlık yapmadan almayın. İndirilimli verince biz kazanamıyoruz yalanını söylerlerse. İnidirimi siz değil devlet yapıyor herkesden aldığı vergileri benden almadığı için indirimli alıyorum cevabını verin ve indirim yapmazsa başka araçlara yönelin. Hayırlı olsun şimdiden

İndirimi yapıyor kardeşim
Örneğin; Hyundai i20: 28.300 + 2.250 (Benzinli olunca malup + LPG: 1.750 + Tertibat: 500) === 30,550 TL (Benzinli, 4 cam otomatik, ABS, ESP, 2 hava yastığı, Gümüş açık gri renk vs vs vesvese araç fulle yakın)
Vergileri düşüyo birde üzerine tekrar 2.250 tertibat ve LPG masrafı bindiriyor. Aklı sıra kazıklayacak: 24.000 yekün tutar çıkardı (ÖTV 'siz)
Ben dedim hem bu hesapta bir yanlışlık var (28.300 üzerine 2.250 TL yi koyuyor akıllı. Sonra vergiyi düşünce bir 2.250 TL daha koyuyor. Nasıl satış uzmanıysa :D ) hemde 300 TL de MTV düşeceksin. Diyor; beyfendi siz bizim muhasebeye de el attınız. Atarım dedim çünkü alan/bölüm: Muhasebe :)
Akşam olunca kafası şişmiştir belki diye yarına bıraktım işleri ve mutabakatı. Fakat ben daha bayağı bi mutabakat yapacağım :D

Üst Alt