Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fotoğraf çekilirken işitme cihazı çıkarılmalı mı?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
Bugun vesikalik fotogtaf lazim oldu
Fotografci deklansore basarken benim cihaz bi gurultulu sekilde uguldayip otmeye basladi
dur yanlis galiba diye dururken bikac poz almasi gerekti fotografcinin
her deklansore bastiginda cihazdan bi otme
Ya bu ne ki diye baya kaygilndim acep benim cihaz rahmetlimi oluyo
Ama cokta guzel calisiyor normalde hic sikayetim yok sizler cihazi cikaripmi giriyorsunuz fotogtaf cektirmeye

fotoğraf makinasının cihaza bir zararı olmaz. deklanşörün sesi olmasın sakın :)

deklansorun sesini biliyorum kalbiselim:) srakk dimi:)
bu uuugkh guuurrrr yapti bide sanki beynim hafiften sarsar gibi :(

dijital cihazlar elektronik olduklarından kablolu / kablosuz bütün iletişimlerde cihazın etkileşime girmesi normal bence... nasıl ki cep telefonunun manyetik dalgaları cihazı etkiliyorsa bu da onun gibi bir şey olsa gerek... yani "telaşa mahal yok"... :)

ilahi shukufecim :D bunuda öğrenmiş olduk..hihi bende denicem meraklandım şimdi :p
anti abime katılıyorum..telaş etmene gerek yok...

yani isitme cihazina manyetik seyler zarar vermez diyosunuz valla cok sevindim :)
su aralar isitme cihazinin iyice olanlar icin ayiracak para kisitli rahatladim ama bidaha cikarip giriyimde aklimda olsun sevgili cihazima en ufak riski savmaya calisaim

mal canın yongasıdır.. seni çok ii anlıom bacım..:eek: bende dikkatliyimdir..şu ana kadar 3 cü cihazım ve bozulmadan çöpe gitmeden kullandım..

bide iyisini bulamamak alistigimiz duzeni bozmamak adina iyi isitme cihazlarimizin nasil korunacagini paylasalim firdevscigim

tam benim şuan ki derdime bastın.. shukufecim :) geçen ay başlarında kalıptan kaynaklanan sorunlarım olmuştu..konuşurken sesler dışarı çıkıyordu. sanırım :confused: kalıbı değişme zamanım geldi deyip değiştirmeye gittim.. eğer yeni kalıptada aynı sorunla karşılaşırsam...işitme cihazımın tamire alınmasını tavsiye ettiler.temizleme ve kontrol amaçlıymış.. ben cihazlarımı o kadar güzel kullanırım ki daha önce böle temizlemeye ver vss olmuyordu..şimdi gelelim kafama takılana:confused: benim huylandığım şeylerden biride herhangi bir şeyi sağlamken kontrol die tamire verildiğinde mutlaka ki illaki bir şekilde çok kullanmadan sorun çıkardığına şahit olmamdır.:eek: sıkıtımm cihazımı temizleme gönderirsem acep geri sağlam gelirmi:confused:
sizlerin bu konuda düşünceleri nelerdir:confused:

sizin dusunceniz aynisi benimde aklimdan gectiginden bende hic sicak bakmiyorum cihazi bakima verme fikrine oyle kimetli malimi ustasi degil en guvendigim insana bile elletmeyi hic sevmem
sizler o konuda daha tecrubelisiniz
ben koklear implant oncesi 3 tane cesitli zamanlarda cihaz aldim oticon rexton philips analog birer ay inatla duymak icin kullandim ise yaramak dursun cihazsiz duyup anlayabildigimi bile anlamaz olunca birakip koklear implant olmustum
koklear implant cikarilinca dijital cihazlarin varligindan iyi oldugundan haberi olmayan ben kafayi siyirma raddelerine gelmistim isitme cihazi bana yaramiyo diye
evdekiler suruklercesine zorla doktor odyo cihaz alma islerini ustlendiler
inan o uzgun halim deli gibi sevince donustu resoun cihazimi takar takmaz
evden kapidan cikmayan ben sevindirik olup aksama kadar sokaklarda dolasmis parklarda sesleri dinlemis havalara ucmustum
artik cihazi cikarida 1 saat duramiyorum anca uyurken dinleniyo cihaz
5 yildir bakima vermeden kullaniyorum artik baka cihaz alirsam oyle bakim yaptiririm zora kalirsam

bacım aynen benimde 5 yıl oldu bakıma gitmedi..dikkatliyimdir yalnız son zamanlarda dikkatimi çekio pil yuvasının kapağını açmakta nedense zorlanıyorum:( acaba gerçekten temizlememi istiyor die düşünmeye başladım..:confused: :confused: eğer cihazı verirsem nerden baksan en az 3 gün cihazsız kalacaksın dediler..yuhhh dedim ben ancak akşamları çıkaran biriyim sen gibi shukufe öle bir zamana denk getirmem lazım ki üffffffffff herşeyim ters gidiyor bu aralar sıkıldımm hayattan diyesim var..:mad:

Ark eski Cihazım bozulduğunda elektiriğin olduğu bi yere yaklaşacak olsam sürekli bi ses gelirdi çok ilginçti duvarın içinden elektirin geçip geçmediğini anlardım nerdeyse:D:D ayrıca bende foto çektım vesikalık çıkarmadım hiç adam nasıl etmişse bilmiyorum Cihazı silmişti hortum kısmı görünürdü sadece onuda silmişti göremiyordum.

hayır fotoğraf cihazlarının işitme cihazına bir zararı yok...ötme sebebi herhangi bir şeyin saç,örtü gibi bir şeyin değmesinden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum...
ancak teledon sinyallerini alma gücü var işitme cihazlarının tık tıkı tık tıkı diye bir ötüş sergiliyolar:D:D:D ama her elektironik aletin birbirine iletişmesi olabilir televizyonda pırpır edebilir bir cep telefonu çalarken...bazı elektronik aletlerde işitme cihazlarında ses mekanikleşiyor :D:D:D

Ben cihazla çok fotoğraf çekindim vesikalık hiç bir sorun yaşamadım..

Bende güvenmiyorum ama analog cihazım bozulunca mecburen tamire vermiştim.Tamire derken dış plastik koruma kabı değiştirildi. sgk 340 lira cihaza ödüyor ben 2 yıl önce 300 lira ödedim sadece plastik korumasının değişimine.

Bu cihazlar bizim için çok değerli biz üstüne titredikçe sanki değeri artıyor pahalanıyor.

Siz siz olun sağlam olan cihazınızı asla ama asla bakım adı altında vermeyin.Ancak gözümün önünde yaparsanız kabul deyin.Bir bakım nasıl 3 gün sürer hayret !

İsteseler 1 saat içinde yaparlar evlerin bile badana boyası 3 günde yapılır...

benimde kafama takılan sorun buydu zaten dedim genel müdürlüğünüzün yerini biliyorum bizzat kendim götüreyimm bana verdikleri cevap dışardan kimseyi kabul etmiyorlar..içme kurt düşmesinin sebebi buydu paylaşmak istedim arkadaşlar..

duyduğunuz ses eğer ince uzun bir çınlama ise normaldir o foğraf makinasının bağlı olduğu lasşların şarj sesidir ..

manyetik etkisi çok oluyor bu kouda bende sıkıntılıyım.
maalesef tren geçse bile ses efeks yapıyor bunu bende anlamıyorum ama kulak içine hava kaçtığı taktirde inanılmaz bir ötüyor.
gün geçtikçe yaş ilerledikçe kuılağıma sığmaz oldu cihaz velakin değiştirme zamnın geçtiğini düşünüyorum.

ssk nın alt fiyatı 380 tl gibi komik bir arakam oılduğu için değiştirmekte zorlanıyorum.

işitme engellilerin en büyük sıkıntısı..cihaz değiştirmeye kalktğında karşısına çıkıo..ne yazık devletimiz bu konuda bayağı bir cimri..kamu çalışanı olarak ben bile devletime vereceğim hizmete karşılık en iyi cihazlardan yararlanmak istesemde illaki elimizi cebimize sokuyoruz.. toplum içinde eksikliklerimiz olsada duyduk-duyamadık vss..çok şükür demek gerekiyor..bir çok engelli arkadaşımızdan daha farklı bir engelimiz var... hak aramasınıda bilmek gerekiyor dava açıpta kazanan arkadaşları misal gösterip bizlerde işitme cihazlarının tamamını ödetmeye çalışalım destek olalım diyorum..

svedrif;

pil kapaginin vidalarini gozunun onunde sikistiramazlarmi firdevscim
cihazi bitek tamir etmiyorlarmis okudugum bi alete 2 gun test icin takiliyormus buda bizlere cok isitme cihazsiz duramiyoruz
yenisini alip yedek olsun diye dusunuyorum ama o analoglari saklamistim isitmekte cok zorlandigimda baktimki bir ay kullandigim cihaz kutusunda durduk yerde bozulmus
tamire verdigimde =kullanilmadan uzun bir sure durursa kendiliginden bozulurmus = bu naneler teknisyenin aciklamasi aklimda kaldigi gibi
neresinden baksan cihaz bozulmasi bizler gibi olana bir haftalik kayip diymi:(

o destek bizler nasil olabiliriz

bacım özellikle samimiyetim olduğundan sordum dedim genel müdürlüğe ben götüreyim çalışıyorum biliyorsunuz ben en az 3 gün duramam cihazsız...olmuomuş öle bayilerin göndermesiyle işlem yapıyorlarmış...inan cihazımın maşallahı varda son günlerde nedense pil yuvasından kıllanmaya başladım birde hortum olan kısımda kirlenme var demişti arkadaş..üfff shukufe ne yapsam bilmiom ki güvenemiom :(

hortumm o zaten iki bi kopardi eskiden onu degistiriyorlarya
bu seferki hortum degistirtmesini phonax bayisinden yaptirmistim oyle guzelki yumusacik duruyo 7 aydir :)bi kere cikti ayni hortumu bi guzel japonladim bayadir duruyo rengi kotuledi ama iste kopunca yenisini yaptiririm :)

alemsinn haa işin uzmanı gibi olmuşsun :D vala benim işyerime yakın sayıldığından 3 ayda bir değiştiriom hortumu..hani boynuz gibi kısım var ya orasıda temizlenmesi gerek demişlerdi..vala izin zamanımda yaptırcam diom..kıllandımmı bişiden tam kıllanıom işte içim içimi yio:(

arkadaşlar bana x-ray cihazları işitme cihazlarına zarar verdiği söylenmişti , buralardan geçerken çıkarmamaı söylemişlerdi fakat uygulayan kim :eek: ben bakıma vermeyi düşünüyorum eğer benimki sağlam gelirse sizde verirsiniz :D

kalbiselim siz en kısa zamanda verin ki bilelim:confused: ... gerçi en başta belli olmuyor..bir kaç günden sonra yada haftadan sonra sıkıntı yaşarsanız emin olun ya içindeki parçaları eksildi yada yeni cihaz alınsın die size zorluk çıkartmaya başlarlar..ne bileyim güven yok ki kimseye:mad:

Kalbiselim;

uhh o cihazlardan gecerken hep cikarip basa cikmazki:)adim basi her yerdeler
gaes isitme merkezlerinin genel muduru umit inak bey bi seferinde bana demisti ki
gaes olarak cihaz bakim islerine cok onem veriyoruz ustunde hassasiyetle duruyoruz musterilerimizin memnuniyeti bizim onceligimiz sirket politikamiz
hadi kalbiselim bi baktir ki bizlerde muskul durumda kaldigimizda ikirciklemeden icimiz rahat teslim edebiliriz kiymetli cihazimizi:)

Srl prpgpsyenel canon marka makınamla binlerce resim çektim dijital cihazıma kesinlikle b,r etki olmadı.sanırım siz fazla abarttınız.digital makınanın sinyal verme gi,bi bir durumu olmadığı için cihazınızı etkileme şansı yoktur. sevgiler

zepliiiin ben sagirim ama sesleri biliyorum bak:) sen 60 db duyuyorum diydun ama
senin anlattigin sekilde diilki vesikalik amatorce cekim diildi studyoda cektirdim flasin bini bi para arkadas :)fotografcinin makisiyle senin amator makineni kiyaslamiyorum
ben cihazim bozuluyomu diye soruyorum

shukufecimm sanmıyorum bu kadar telaş etme..:)

sakın ha bakım diye vermeyin benim başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir size tavsiyem cihazlarımıza gözümüz gibi bakalım benin için bütün cihazlar paha biçilemez birer cihazdır ben gözlük tipi coselgi kemik yollu işitme cihazı kullanıyorum bide benim kinin öbür cihazlar gibi yedegi yok anlayın yani çektiğimi

ben cihazımı temizletmeye vermeye korkan biriyim daha nasıl gözüm gibi bakmayım shukufeeee bacım napcaz biz yaa :confused:

Üst Alt