Ben SCA1 hastasıyım. Hilmi Bey, kutluyorum sizi. Hem verdiğiniz tıbbi bilgilere için, hem de kişisel sınırlarınızı iyi çizdiğiniz için. Bu size yapılacak saldırıları önlüyor. Çünkü burada herkes ben dahil, doktor gibiyiz, çok bilgili maşallah. Sizin vereceğiniz tıbbi bilgiler bizim için çok kıymetli. Ben kök hücre naklinin bazı hastalıklarda tek çözüm olacağına inanıyorum. Embriyonik kök hücre nakli yapıldı demişsiniz, bu nakil için hücre vücudun kalça kemiğinden mi alınıp çoğaltılıyor? Enjekte edilen bölge de belkemiği midir? Teşekkür ederim. Yeniden geçmiş olsun. Bütün arkadaşlara acil şifa dileklerimle.
----------
yamakasi10;
pekaslan kdşm onur arkadaşım doğru söylüyor. almanyada uygulanan somatik yani kişinin kendi vücudunan alınıyor hüçreler yetişkin olarak.ama çindeki embriyonik yani kendi vücudun dan alınmıor.yetişkin hüçreler değil.
büyüme sürecini beklemen gerek buda 4-6 ay.
Yani şunu sorabilir miyim izninizle, somatik olan kök hücre naklinde kişinin kendinden alınan hücre naklediliyor, peki sizin dediğiniz embriyonik kök hücre yine sizden alınıp çoğaltılmıyor mu?Teşekkürler.