merhaba sayın baben abi frederich ataksi için idebenone diye bir ilacı amreka ve ingiltere hastalar üzerinde deniyormuş.olumlu sonuç var yazıyor.türkiyede nasıl temin edebiliriz.saygılar
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
murattolga' Alıntı:merhaba sayın baben abi frederich ataksi için idebenone diye bir ilacı amreka ve ingiltere hastalar üzerinde deniyormuş.olumlu sonuç var yazıyor.türkiyede nasıl temin edebiliriz.saygılar
Baben' Alıntı:... ilaçların mutlaka DOKTOR önerisi ve kontrolü ile kullanılması taraftarıyım! Nedeni de; her ilacın, her bünyeye göre etki ve yan etkileri var.. Bu durum, dozajının ve kullanım süresinin kısalığına/uzunluğuna göre değişmesi söz konusu.
alperstein' Alıntı:[size=4]Babür kardeşim,
Bu gibi medyatik haberler hep olacaktır. Bahsedilen ve ilaç gibi lanse edilen madde temelde Koenzim-Q10
http://www.bitkisel-tedavi.com/koenzim.htm
Antioksidan bir madde. İçtiğimiz çayda da bol miktarda antioksidan mevcut. A ve E vitaminleri de öyle...
Tüm nörodejeneratif hastalıklarda, kalp damar hastalığı, kanser korunmasında son zamanlarda adı sık anılan bir madde Koenzim-Q10.
Tıpta her zaman modalar olmuştur ve ilgili sektörler para kazanmıştır.
Bu Koenzim-Q10 furyası da böyle bir moda gibime geliyor.
Bu madde hiçbir hastalığı kökten tedavi edemez kanımca.
İşin aslı:
Önce güneş, hava, su
Sonra bol ve çeşitli gıda gelir
Akşama babacığım
Unutma umut getir![/size]
[size=4] Treatment
Up until recently, possibly due to a lack of understanding of what caused the lack of protein production, treatment has been focused on addressing the symptoms. On August 20th 2006, research findings circulated in Nature Chemical Biology which showed that compounds they developed could reactivate the defective gene in white blood cell samples and restore some level of the protein production. The scientists indicate if progress continues as expected, drugs for human sampling may be available around spring of 2008. [/size]
[size=4] Tedavi
Son zamanlara kadar, protein üretim yetersizliğinin gerçek sebebini bilemediğimiz için, tedavi daha çok hastalığın belirtileri üzerine odaklanmıştı. 20 Ağustos 2006 da "Nature Chemical Biology" dergisinde yayınlanan bir araştırmada, geliştirilen bir bileşiğin akyuvarlardaki hasarlı geni yeniden harekete geçirip protein üretimini kısmen düzenlediği gösterilmiştir. Bilim adamlarının dediğine göre, eğer bu konudaki gelişmeler beklendiği gibi devam ederse, 2008 ilkbaharında bir ilacın kullanıma hazır olacağı bildirilmektedir. [/size]
1 yıllığı 3 milyon $'dan fazla oluyor!!Fenerbahçeli Kezman oldu. Sarı-lacivertli kulüp, Sırp futbolcuya dört sezon için 10 milyon euro
Baben' Alıntı:Sen şu haberi görmedin galiba: ( http://www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?p=178903#178903 )
Baben' Alıntı:.. Bilim adamlarının dediğine göre, eğer bu konudaki gelişmeler beklendiği gibi devam ederse, 2008 ilkbaharında bir ilacın kullanıma hazır olacağı bildirilmektedir.
kursat99' Alıntı:diğerleri neden çıkmış o zaman baben
sporcu ilaçlarının doping türü ilaçlar olduğunu biliyorum kullandığın sürece faydalı bıraktığında belki eski kas kuvvetinide kaybedebilirsin belki bu düşünce bile çok iyimser sayılabilir kas hastalığına sahip bizlerin işin gerçekten uzmanı doktorlara danışarak bu tarz ilaçların kullanımına gidilmeli diye düşünüyorum benim şahsi görüşüm bize ait spesifik bir ilaç bulunmadığı sürecede diğer türde ilaçları kullanmaya karşı olduğumdurrrrr sağlıklı mutlu günlerrrrrrrrrrrrrkursat99' Alıntı:bu bizim hastalık kaslarlada ilgili olduğu için kasları yenileyenmi kuvvetlendirenmi ne sporcu ilaçlarıda alacağım gelişime göre hepinize bilgi veriririm.tekrar hoşgeldiniz görüşmek üzere saygı ve sevgilerimle...
akide' Alıntı:merhaba
ben almanyada yasiyorum idebenoneyi arastirdim bu ilac daha deneme asamasinda ve tel.ettim hastaneye kalbim iyi oldugu icin deneyebileceklerini, kalbi yani hastaligi ilerlemis olanlari tercih ettiklerini soylediler.bu seferde hastaneye gittim ilac uzerine konustuk Q 10 gibi ama daha kana iyi etkisi oldugunu soylediler bende insanlik adina deney olmayi kabul ettim ama randevum temmuzun 3ünde
bu ilaciin hicbir yan tesiri yok daha fazla bilgi sahibi olunmadigi icin daha deneme asamasinda insallah faydali olur ve piyasaya cikar
sevgi ile kalin.....