Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Garandiyoz (büyüklük sanrısı) semptomu olan var mı?

@KırıkZihin, günde 50 kişi beni övüyor diyerek kendini övüyorsun zaten kimseyi günde 50 kişi övmez .
Bende dedim 50 kişi övmez diye. 1 günde bir kişiyi 70 hatta 80 kişininde övdüğü görülürse insan yine kibirlenmez dedimdi.

(Haha hah ha ha ÇOK SAÇMALAMIŞSIN BE KARDEŞİM. KÜÇÜK ATTA civcivler yesinler derler ülkemizde buna 50 kişi ne be kardeşim yapma)

Ya boş yapmayın lafın gelişi 50 dedim sizde linçlemek için yer arıyorsunuz.
Evet hastalıkla kibir aynı şey değil
@[NirvaNa],

@Tyler D.,
Ben kendimi o dönem birçok şey sanıyordum, değişiyordu. Belli bir olay yüzünden değil yani. Mesela tanrı, mesih, şeytan, deccal sandığım oldu.

-Allah'a zaman zaman öldüğümü raporlamam gerekiyordu. Fotoğrafımı çekip karanlık efekt yapıyordum. Sadece öldüğüm zamanlar bunu yapıyordum.

-Bir okulun yangın merdivenine tırmandım diye miraca çıktım sanmıştım.

-Mesaj uygulamalarından tanıdığım insanları dine çekmeye çalışıyordum. O dönem İncil okuduğum için etkisinde kalmıştım. Normal bir şekilde okumuyordum tabii. Ne zaman tanrıyla iletişim kurmak istesem incil'i açıp mesajlar alıyordum.

@aydünyavaz,

Benim demek istediğim sayı değil, övgünün insana kibir getirmemesi gerektiği. Sen rakama takılmışsın. Sen inanma istersen, bana övülmek de gerekmez; zaten senin küçümsemen bile bana yeterli. Galiba bu ilaçlar mecaz anlamını kavramayıda silmiş süpürmüş sizden bu kadar saçma yerden vurulmaz insan anlama bakacakken sayıya takılmışsınız

@[NirvaNa], hayır ama resim demişken aklıma geldi. Resim çizerken Allah çarpacak sanıyordum, korka korka çiziyordum. Zirvesinde insan kafası olan bir dağ çizmiştim. Bir yandan da televizyon sesini dinliyordum, duyduklarımı eleştiri olarak kabul ediyordum. Çizim benim tanrıya raporlarımdan biriydi, çizme sebebim buydu.

Garandiyoz sanrısı şundan mı oluyor acaba kendini küçük gören birine beyin hayır sen küçük değilsin büyüksün mü dedirtiyor acaba ?

@sokr@t,

Evet sebeplerden biri buymuş. 3 ego savunmasıyla ilişkili, yetersizlik değersizlik gibi duyguları telafi savunmasıyla bu sanrı gerçekleşebiliyor. Diğeri inkar ve yansıtma imiş.

inkarda acı veren gerçeği reddedip grandiyöz sanrı aracılığıyla gerçeğin tam tersi duruma girmesi
yansıtmada kendi yetersizlik duygularını karşıya yansıtması ve kendi büyüklüğüne tehtid olarak görmesiymiş.

@[NirvaNa],
Şahsımı bir halt zannetmiyorum da kendini yüce bir varlık gibi gören, küçük dağları kendisi yaratmış gibi hareket eden insanları böcek gibi görüyorum bu da hastalık sayılır mı?

Grandiyöz sanrısı bende de vardı ama geçti.Bu sanrı kendini gerçekte değersiz görmek ve tersini iddia ederek büyük bir zat sanmak ya da üstün yeteneklerin olduğunu zannetmek değil bence.
Bu tür sanrısı olan hastaların diğer pek çok insana göre daha iyi yürekli ve daha insancıl olduğunu düşünüyorum.Bu sebeplerle kendini üstün görme yanılgısına düşüyor bu hastalar.Etrafına bakıyor ve kendisinin duygu ve düşünce dünyasının pozitif anlamda çok farklı olduğunu görüyor.Hastalığın etkisiyle de kendini peygamber gibi yüce bir zat sanıyor.Ya da üstün yetenekleri varmış gibi yanlış düşüncelere kapılıyor.

Son düzenleme:
Büyüklenmenin hiç anlamı yök hepimiz yaptığımız işler kadar büyüğüz. Evrenin ne kadar büyük ve bizim kum tanesi kadar küçük olduğumuzu bilirsek gereksiz vesveselere kapılmayız. Gençlik gibi herşey geri alınır kalbinizi temiz tutun sadece.

Bir doktor hikayesinde , kişi ben mehdiyim deyince hastaneye yatırılmış. Gözlem sonucu bir süre yattıktan sonra iyileştiğini düşünüyorlar sonra son kontrolde bir kaç soru soruyorlar; adam doktora "çaktırma diğerlerine akıllı mehdiyim ben" diyor.

@Tyler D.,
Bunun hastalık olayı iyi ayrılmalı zaten hasta olan biri bu tür düşüncelere kapılıyorsa bence sakıncalı bir durum değil ama olay Allah korusun farklı bir amaç güdüyorsa şirk olabilir mesela çok tehlikeli bence.

Üst Alt