Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece körlüğü ile engelli haklarından yararlanabilir miyim?

mehmet686

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm ben yuzde 54 gatadan gece goremez raporu aldım acaba bunu devlet hastanesınde sıvıl rapora cevırebılırmıyım engellı haklarından yararlana bılırmıyım sımdıden tsk

Yüzde 40 oranını alabilirseniz her türlü faydalanırsınız ama sanırım sadece gece göremez raporuyla yüzde 40'ı alabilmeniz zor gözüküyor. Malum tek gözü görmeyene bile yüzde 32 veriyorlar...

bende de var gece körlüğü rapor oranım yüzde 65 eğerki gözündeki hastalık sürekli ilerliyorsa rapor oranın yükselir

pekı sıvıl rapor senın hangı haklardan faydalanıyon yardımcı olursan sevınırım

eğerki yüzde 40 ın üstünde rapor alırsan engelliler ne haktan faydalanıyorsa sende faydalanırsın engelli maaşı alabilirsin indirimlerden faydalanabilirsin vs... googleye yaz araştır engelli hakları diye karşına çıkar

gece korlugu olanlarlara yuzde 40 rapor verıyorlarmı benım gatadan getırdıgım rapor yuzde 54 bunu sıvıle cevırırken herhangı bır sorunla karsılasırmıyım sımdıden tsk

gözlerinin ne kadar gördüğüne göre rapor veriliyor eğerki hastalığın anadan doğma ise rapor oranın olumlu gelir en iyisi yetkili bir hastaneye başvur ve sonuca göre hareket et

gece korlugu

slm ben gatadan yuzde54 gece korlugu raporu aldım bunu normal bır hastanede heyete gırerek sıvıl rapora cevırebılırmıyım yardım lutfen tsk ederım

Sivil engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneden normal rapor alabilirsiniz. Başvuruda bulunmanız yeter.

rapor neyse o oranı verırler mı yada benı başka bır hastaneye sevk ederler mı

mehmet GATA'da aldığın raporun "askerliğe elverişli değildir" raporu mu?
(askerliğe elverişli değildir"raporu olamaz. o raaporda oran yazmaz.)
GATA'da o raporu hangi sebeple aldın, askerlikte kullanmak için mi?

başka türlü de sorayım. GATA'dan aldığın rapor şöyle mi ve ön yüzünde "özürlü sağlık kurulu raporunun sonucu" bölümünde özür oranı, yazı ve rakamla yazıyor mu? http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/109833-ozurlulere-verilecek-saglik-kurulu-raporlari-hakkinda-yonetmelik-30-mart-2013-a.html#post1276946

B
elki de GATA'dan "özürlü sağlık kurulu raporu" almışsındır diye tahmin ediyorum ve emin olma adına soruyorum bunları. eger aldığın rapor tahmin ettiğim gibi özürlü sağlık kurulu raporuysa engelli haklarından o raporla yararlanabilirsin.

sana yukarıda sorduğum soruları cevaplar mısın?

savaşta barışta askere elverıslı degıldır yazıyor orjınal raporu daha almadım ama kesın tanı gece korluğu yüzde 54 yazıyo on raporda oda bı yardım edın ya

sevkle gatayua gıttım ordan bana verdıler

askerlikten muaf edilmişsin yani tamam. askerliğe elverişli değildir raporlarında karar önemlidir oran yazılmaz. askerliğe elverişli değildir raporunda mı yuzde 54 yazıordu?

askeri muayene için GATA'ya sevkedildin ve askerlik için aldın raporu o zaman.

Sana yukarıda verdiğim linkteki gibi rapor almadın yani.

sen raporda % 54 yazıor deyince sivil yani özürlü sağlık kurulu raporu mu aldın diye umutlandım.

o halde Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den sana yakın olana gidip "engelli haklarından yararlanmak için" özürlü sağlık kurulu raporu almak istediğini söyleyeceksin ve rapor için başvuracaksın. Hastaneye giderken yanında GATA'dan aldığın raporu ve varsa test vs diğer belgeleri de götür işin kolaylaşsın.

% 40 ve üstü özürlü sağlık kurulu raporu alırsan hakların:

http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

on raporda yazıyo kesın tanı dıye hastalık derecesı bence o kesın sıvıl hastanede bır sorunla karsılasırmıyım sızce

gatanın raporu o yuzdeyı verıyo bana

orjınal rapor gelmedı belkı o bıle gecerlıdır cunku ben asker degıldım o raporu aldığımda sıvıl hayatta gecerlım olabılır

Mehmet, kesin tanı bölümünde yazıyormuş o % 54, dedin ya sen.
karar bolümünde yazmaz. karar bölümünde "askerliğie elverişli değildir" yazar. ve maalesef aldığın o rapor "askerliğe elverişli değildir"kararlı rapor. sana ön rapor vermişler. kesin rapor da yanı ve sivil hayatta ikisi de geçerli değildir.

sadece öözürlü sağlık kurulu raporu için hastaneye gittiğinde bu GATA'dan aldığın raporları ve hastalığınla ilgili evrakları da götürürsen işin kolaylaşır.

eger % 40 ve üstü özürlü sağlık kurulu raporu alırsan engelli haklarından yararlanırsın aksi takdirde yararlanamazsın ve askerlik için aldığın o rapor işe yaramaz.

kesın tanıyı ınkar edecek hallerı yok herhalde karar bolumunede oran neyse yazarlar herhalde oranı düşürme sansları varmı kı

asker değildin ama askerlikten muaf edilmen için sevk edildin GATA'ya. boylece o raorla birlikte askerlik yapmayacaksın sen. askerlikten muaf edilmen için düzenlendi GATA'daki o rapor. engelli hakların için işe yaramaz.

Bunca hafta buralarda sorana kadar Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gitseydin özürlü sağlık kurulu raporunu şimdiye kadar almıştın.
şimdi burada defalarca soru sorana kadar git sana yakın olan bir hastaneye(listeden bak) rapor için başvur.

sızce hastanede bır sorunla karsılasırmıyım hocam:)

Mehmet o rapordaki tanıyı elbette gittiğin hastanede dikkate alacaklar. ama o raporda yazıor diye değil. Sakatlık oranı cetveli'ne bakacaklar ona göre özür oranı belirleyecekler.

gıttım dokuz nısana randevu verdıler bana orda sorun yasamaktan korkuyorum

sızce o cetvele gore verırler mı

hastanede nasıl bir sorunla karşılaşırsın sanıyorsun sen? Nasıl bir sorun olsun ki? Hastaneye niye geldin len diye dövmezler merak etme:)
ama özür oranın % 40 altında olursa diye korkuorsan ona bir şey diyemem. tetkiklerin yapılacak ve sakatlık oranı cetveli'ne bakıp ona göre oran yazacaklar:)

ama hastaneye giderken GATA'dan aldığın o raporu da götür fikir edinsinler.

melek hocam yardım et baana ya kafayı yıyecem sımdı

ama o tetıkler benım bulunduğum hastanede yapılmıyor o zaman ne olcak

Neyse mehmet ben çıkıorum. korkunun ecele faydası yok. eğer o hastaneden başka daha hızlı başka yerden rapor alabiliorsan listeye bak başka yetkili hastaneden randevu iste. çok geç vermişler randevuyu ya ne bu!

randevu vaktin gelince de hastaneye tıpış tıpış git:)

ben bıtlıste oturuyom ve bu tetık burda yapılmıyor sevk verırıler mı yoksa gatanın raporuna bakarlar mı

gece krlüğü olan arkadaşlar görünce burayı sana yardıma gelirler.ama hepsinin ki tahmin olur. kimse senin özür oranını buradan belirleyemez. o yüzden sadece fikir alışverişi olarak gör.

Mehmet, sen daha yetkili hastaneye Bitlis'te gitmedin ki. ne tetkikinden bahsediorsun? Senden tetkik mi istediler?
Yani hastane koşullarında bakarlar mı tetkik isterler mi, isterlerse ve tetkik yoksa bunun için sevk yazarlar mı bilemem çünkü hastalık hakkında bilgim yok. lakin GATA raporun onlara ön fikir verecektir. ama sadece ön fikir. kesin olarak dikkate almazlar.

Üst Alt