Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece körlüğü ile engelli haklarından yararlanabilir miyim?

Mehmet eğerki gece körlüğün anadan doğma ise rapor oranın 100 de 40 ve üzeri olur. Ama görme oranların nedir onu bilemediğimiz için sana kesin bir oran buradan kimse söyleyemez. Bu kadar panik yapmaya gerek yok. Bendede gece körlüğü var. Bende askere gitmedim. İlk aldığım rapor oranı 100de 40 dı şimdiki rapor oranım 100 de65. Bizim hastalığımız sürekli ilerlediği için 2 senede veya 3 senede bir rapor tazele derim sana.
Panik yapma rapor vermeye yetkili bir hastanedeye git rapor için başvuruda bulun. Sonuçta ömür boyu iyileşmeyecek olan bir hastalığımız var. Raporda bir sıkıntı olacağını sanmıyoprum. Umduğun gibi bir oran verilmezse itiraz hakkınında bulunduğunu unutma. Biraz uğraşman gerekir o kadar.

pekı gunduz gormede bır sorun yaşıyormusun sen benım gatadan getırdıgım raporamı bakacaklar yoksa yenı bır kontrolden mı gececem

Gece ışık olmadığı zaman görmemiz zaten sıfır oluyor. Hastalık sürekli ilerlediği için görmemizde her sene dahada azaldığı için gündüzleride artık görmem bayağı düştü. Neredeyse yanlız bir yere gidemeyecek duruma geldim. 100 de 10 bir görmem var şu anda. Kısacası kişiden kişiye fark eden bir hastalık. Kiminde çok az görerek devam ettiriyor kimiside kendisini idare edecek şekilde yaşayabiliyormuş.

Yüce Allahın bir bildiği vardır. Ben hastalığımı çok seviyorum. Bizim dünyadaki sınavımız bu hastalıkmış inşallah sınavdan geçebiliriz. Allah yardımcımız olsun.

Gece Körlüğü Rapor Oranı

Arkadaşlar merhaba

Ben ve kardeşim doğuştan gece körüyüz

Kardeşim ile beraber lisans mezunuyuz.
Doktora çıkıp heyet raporu almayı düşünüyoruz fakat bir yandan korkularımız var.

Bu hastalık anne tarafından gelmiş dayımdada var dayımın raporu çok ileri düzey %65 %70 oranında rapor vermiş heyet kendisine. Gittikçe ilerliyor. Anlamadığım bir şey var benim sabah görüşüm iyi ama astigmat olsun keskinliğim olsun çok kötü. Gece zaten görme oranı %0

Kardeşiminde açıları benimkinden biraz daha dar.

Aileden genetik olarak gelen ve beni sürekli açılarımı gittikçe daraltan bir hastalık kaç oranda rapor alabilirim? Tahminen bunu en iyi doktor bilir de sizlerle konuşmak istiyorum aynı hastalığı olan arkadaşlarla.

Üst Alt