Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçirdiğim trafik kazası sonucu %30 rapor aldım. Tazminat olarak ne kadar alabilirim?

öğretmen1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar sizlere bir soru sormak istiyorum.ben 2011 mart ayında yaya haldeyken trafik kazası geçirdim.çarpan kişi 1.derece suçlu bulundu.beyin kanaması geçirdim ve çeşitli tedaviler gördüm.geçen ay özür raporunu aldım % 30 oran verdiler.ücretli öğretmendim maaşım 850 tl idi. Avukatımla,sigorta şirketine raporumu gönderdik.sigorta şirketinden ne kadar tazminat alabilirim cevaplarınızı bekliyorum.lütfen yardımcı olunnn.

Yaşınız Ve Bakmakla Yükümlü Kişi Sayısı Tazminatı Çok Etkiler Birde Kaza Yaptıgınızda Maaş Bodronuz Varmıydı

mrb ben 19 yaşında üniversiteye hazırlanan bir hafta içi öğrencisiyim. 4 ay önce kaza yaptım kullanan arkadaşım öldü benim sol kol kısmi felç tedavi özel hastanede devam ediyor.motosiklet ölenin abisinin ve 0 km olduğu için ruhsat sigorta yok.ben tedavi masraflarının TAMAMINI sgk dan alabilirmiyim? ve sakatlık durumunda tazminat alabilirmiyim?alırsam abisinden rücu edilir mi?

sayın kazazade yaşım 24 öğretmenliğe geçen yıl başlamıştım ilk yıl geçirdim kazayı.bakmakla yükümlü olduğum kimse yok.....

yazmayı unuttum çalışıyordum kaza geçirdiğimde.maaş bordrom vardı...normal şartlar altında tazminatın ne kadar sürede ödenmesi gerekiyor sigorta şirketi tarafından...bir de miktar tahminlerinizi paylaşırsanız sevinirim....

alacağınız tazminatı tam olarak söylemek zor.çünkü bu aktüer denilen uzman kişilerin yapabileceği bir hesap.ama iyi bir tazminat alacağınızdan emin olabilirsiniz.çünkü yaşınız gençmiş.60 yaşına kadar çalışabileceğiniz varsayılarak hesaplama yapılacaktır.ve maaşınız her yıl % 10 artırılarak hesaplanacaktır.
ben 150.000 lira civarlarında bir tazminat alacağınızı umuyorum veya biraz geçebilir.

tabi ki sadece bir tahmin olarak söylediniz kazazade ama şunu söylemek hem de sormak istedim avukatım en az 45 000 en fazla 75 000 gibi bir tazminat alacağımı söylüyor.aradaki tahmin farkı fazla olduğu için bunu yazdım. o da genç olduğum ve maaşım olduğu için iyi bir tazminat alırsın diyor ama fiyat olarak bunu söyledi.

aradaki miktar çok fazla olduğu için sormak istedim size..

şöyle tahminde bulundum
bir arkadaşım 30 yaşında, 1200 lira maaşı vardı ve % 27 raporu vardı.
92.000 lira tazminat aldı.sizin sadece maaşınız az , ama yaşınız ve rapor oranınız iyi.
bence yine 150.000 civarında gelecek diyorum

anladım haklısınız tahminlerinize göre öyle bir miktar yapıyor.avukat en az miktarı söylüyor bana heralde.10 gün oldu sigorta şirketine evrakları gönderdik acaba ne kadar sürede bir cevap vermesi lazım.yasal olarak 8 iş günü içinde ödemesi gerekiyormuş avukat öyle dedi ama uzatmaya çalışıyorlarmış genellikle ödeme süresini.evraklar gönderildikten sonra ne gibi aşamalar(hesap numarası,tazminat miktarını bildirme gibi) olacak bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. çünkü haklarımı,yapılacakları bilmek istiyorum

eğer evraklarınız eksiksiz ise, öncelikle raporunuzu sigortanın anlaşmalı oldukları özel bir adli tıp işi yapan şirkete gönderecekler ve raporunuzda yazan oran konusunu araştıracaklar.raporunuzda yazan teşhisler ve oran normal ise , dosyanızı aktüere hesaplaması için gönderecekler.aktüer hesabı yaptıktan sonra sizinle irtibata gececekler ve belirlemiş oldukları rakamı bildirecekler.siz bu rakamı kabul ederseniz ve karşılıklı olarak İBRANAME imzalarsanız bu imzadan itibaren 8 gün içinde parayı avukatınızın hesabına geçirirler veya sizden hesap numarası isterler. avukata verdiğiniz vekaletde AHZU KABZ yetkisi vermisseniz büyük bir ihtimalle avukatın hesabına yatar.
Anlaşma sağlanmazsa eğer hemen sigorta şirketine maddi, size çarpan aracın şöförüne ve ruhsat sahibine maddi ve manevi dava açarsınız.
ceza davası sonuçlandımı.
sigortayla tazminat konusunda anlaşmış olsanız bile yine karşı söföre ve ruhsat sahibine tazminat davası açabilirsiniz.

ceza davası haziran sonu son mahkemem var bitiyor.avukata ahzu kabza yetkisi vermedim zaten en başta bunu konuşmuştuk.tazminat benim hesabıma yatacak ve ben çekebilirim sadece diye bi vekalet vermiştim.

raziye hnm aktüerya hesabı sonrasında tazminat tutarınızı paylaşabilirseniz seviniriz.

geçen hafta avukatımla görüştüm sigorta şirketi raporumu incelemeye almış ve dosya takip numaramı göndermiş.hala herhangi bir tutar yada bir bilgi verilmedi.sigorta şirketleri gereğinden fazla uzatmıyorlar mı sizce.hatta bilgisi olan bir kaç kişiye sorduğumda 2 ay gibi bir süreyi gözden çıkarmamı söylüyorlar tazminatımı almam için...

mrb kardesım ekim 2011 kendi şirketine ait olmayan bir komyonla kendisi yolcu olarak trafik kazası gecirdi.Şöför arkadaşı suçlu 8 de 8 sanırım. 8 aydır tedavı goruyor 3 tane ameliyat oldu.Kolunda eklemlerde paltin var buna baglı olarak tam acılmıyor . Ayak bılegıne cıvı var eklemde oynama olmuyo sabıtlendı dondurma alemıyatı ıle doktorlar malulen emeklı olabılme ıhtımalı oldugunu soyledıler suan son amelıyatını 15 gun once oldu bu ara.34 yasında evli 1 cocuk babası kendısı sıgortalı .aracın sıgortasında yada baska bır kurumdan tazmınat alabılırmı alırsa ortalama ne kadar alır? tşk şimdiden

arkadaşlar ben size adli tıp raporumu ve bilirkişi raporumu gönderim bu arada benim kazam 2009 evliyim kaza anındaki yaşım 30 sigorta teminatım 150.00 bin bakın inceleyin umarım sorularınıza yanıt verir ne zaman isterseniz sizlere yardımcı olabilirim bunu için gsm numaramı verim 0507 958 23 49

T.C.ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Adli TıpAnabilim Dalı Başkanlığı
Sayı: B.30.2.ANK.0.2011.01/641.03.01/84Konu: Mehmet Veysi ÇAKMAK Hk.
22.02.2011
8.ASLİYETİCARET MAHKEMESİNE
İlgi:2010/632 esas no ve 18.02.2011 tarihli yazınız.

İlgi yazınız iledavacı Mehmet Veysi Çakmak vekili tarafından davalı Axa Sigorta A.Ş aleyhineaçılan tazminat davasının yapılan duruşmasında verilen j& karan uyarınca; davacının varsa geçici ve sürekli olarak işgöremezlik durumunun bulunup bulunmadığı ve efor kaybı yönünden muayenesininyapılarak daimi sakatlık olup olmadığı konusunda rapor tanziminin istenilmesiüzerine adı geçenin muayenesi yapılarak ekte gönderilen dosyası tetkikedilmiştir.

I. Mehmet Veysi Çakmak'ın18.02.2011 tarihinde Anabilim Dalımızda yapıl muayenesinde; 24 Nisan 2009yılında araç içi trafik kazası geçirdiğini, belinden, burnund kafasındanyaralandığım, kazadan soma uyku probleımerinin olduğunu psikiyatriye gittiğihalen ilaçlarım kullandığım, zamanla düzeldiğini ifade etti. Yapılanmuayenesinde; Sırtta ona hatta kuyruk sokumuna kadar uzanan 18 cm uzunluğundaüzerinde sürür izi bulunan yara nedbesi, sağ ve sol orbita üzerinde 4 cm,burnun üzerinde 3 cm uzunluğunda yara nedbeleri görüldü. Lasek testi sağdamüspet olduğu saptandı. Alt ekstremitede 1/5 oranında kuvvet kaybı tespitedildi.
D. Mehmet Veysi Çakmak'a ait dosyanın tetkikinde;​
1. DicleÜniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve SinirCerrabisi ABD'nin 24/04/2009 yatış ve 04/05/2009 çıkış tarihli Epikriz Raporunda;AİTK geçiridği belirtilen hastada vertebra fraktürü saptandığı, tetkik vetedavi amaçlı yatırıldığı, genel durumunun kötü bilinç açık, GKS15, motor veduyu muayenesinin doğal, L3 kompresyon fraktürü olduğu, maksillofasyal BTincelemesinde; burunda yumuşak dokularda travmaya jekonder defekt izlendiği,hastanın 28/04/2009 tarihinde operasyona alındığı, L2-2 vida ile L4-5 4 vida 2ara bağlantı 1 ata bağlantı ile posterior stabilizasyon yapıldığı, burunkınklanmr kapalı redüksiyonu yapıldığı, genel durumu düzelen hastanın04/05/2009 tarihinde taburcu ed:'jiği,
2. Van Eğitim veAraştırma Hastanesi'nin 11/05/2010 tarih ve 39855 nolu Sağlık kurulu rap':unda;öpere L3 kompresyonu, göz, tedaviyle işlevselliği kısmen düzelen
tanılanyta : ıı vücut fonksiyon kaybı oranının % 34 olduğu,
3. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve AraştırmaHastanesi'nin27/05/2010 tarih ve 1051 nolu Özürlü Sağlık kurulu raporunda; L3vertebra fraktürü nedeniyle öpere edildiği, nörolojik defisiti olmadığı, travmasonrası stres bozukluğu tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen tanılarıyla tümvücut fonksiyon kaybı oranının % 25 olduğu belirtilmektedir.

Şahsın maluliyetinin hesaplanmasında Sosyal Sigorta Sağlıkİşlemleri Tüzüğü esas alınmıştır. Şahsın olay anındaki yaşı:30 MGN:1 L3kompresyon fraktürü için A Cetveli X. Liste ASN: 1 B-c, AAÖ: 35 SİGS:A olarakalındığında meslekte kazanma gücünün azalma oram % 36 (yüzde otuz altı) olarakhesaplanmıştır.

SONUÇ:
Yukarıda muayene ve rapor tetkikbulguları bildirilen Mehmet ve Gülüstan oğlu, 1978 doğumlu Mehmet VeysiÇAKMAK'ın yaralanmasının;1. Vücut genelçalışma gücünden % 36 (yüzde otuz altı) nispetinde kaybettiği,2. 4(dört) ay süreile iş göremezlik halinde kaldığı, kanaatindeolduğumuz hususları saygılarla arz olunur.​
K
( EKİ: 1 adet dosya,1 tomar grafî.​
ÖĞRETİM ÜYESİ Doç. Dı\Gürol

ÖGRETİNİÜYESİ Prof. DnYâar BİLGEOGRETIM ÜYESİ Prof. Dr. İ. Hamit HANCI
bilirkişi raporumuda gönderiyorum

SONUÇ
1- 24.04.2009 tarihinde meydanagelen trafik (iş ) kazası sonucu % 36 oranında malul olan ve kusursuz olduğutespit edilen davacı Mehmet Veysi Çakmak için mahkemenin 14.03.2011 günlü arakararı doğrultusunda asgari ücret ile aylık 1.200,00 TL'lik gelir esas alınarakayrı arı tazminat hesabı yapılmıştır.

Davacı Mehmet Veysi Çakmak'ınaylık 1.200,00 TL gelir elde ettiğinin kabulü halinde toplam 175.255,92 TL,

Asgari ücret düzeyinde gelir elde ettiğinin kabulühalinde ise toplam 101.281,95 TL işgücü kaybı yönünden maddi tazminat hesaplanmıştır.

2- Hesaplanan tazminat'andavalı Axa Sigorta A.Ş kaza yapan 72 DA 125 plakalı aracı KTKZorunlu Mali Mesuliyet Sigorta Poliçesiyle sigorta etmesi sebebiyle poliçelimiti dahilinde sorumludur.
3- Davacı tarafından sigorta bedelinin ödenmesi konusundagerekli belgelerle birlikte 30.03.2010 tarihinde davalıAxaSigorta A.Ş'ye başvuruda bulunulduğu, Karayolları Trafik Kanunun 99. maddesiuyarınca başvuruyu takip eden 8 işgünü sonunda davalının temerrüde düşürüldüğüanlaşılmakla, 12.04.2010 tarihi itibariyle yasal faiz takdir edilmesigerekmektedir.
4- Olayın iş kazası niteliği taşıdığı, Sosyal GüvenlikKurumu tarafından davacının sürekli iş göremezlik durumuıun incelendiği kurumyazsından anlaşılmakla, ön sorun olarak yapılacak işlemin sonucunun beklenipdeğerlendirilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.
BİLİRKİŞİ Hukukçu - Aktüer

Takdiri Sayın Mahkemeye ait olmak üzere, saygı ilesunarım. 05.05.2011

esım 2012 yılı ocak ayında trafık kazası gecırdı yol keneraında karsıya gecmek ıcın beklerken araba carptı kaval kemıgı kırıldı amelıyatla platın takıldı .surucu 8 de 8 kusurlu bulundu.avukatımız once adlı tıptan randevu alınacagını soyledı ama bugun arayıp capa hastanesınden fılm cekıp ısımızın bıtecegını soyledı .boyle olurmu acaba bırde ne kadar tazmına t alabılırız.esım malulen emeklıydı 30 yasındaydı kazadan once.

mrb kardesım ekim 2011 kendi şirketine ait olmayan bir komyonla kendisi yolcu olarak trafik kazası gecirdi.Şöför arkadaşı suçlu 8 de 8 sanırım. 8 aydır tedavı goruyor 3 tane ameliyat oldu.Kolunda eklemlerde paltin var buna baglı olarak tam acılmıyor . Ayak bılegıne cıvı var eklemde oynama olmuyo sabıtlendı dondurma alemıyatı ıle doktorlar malulen emeklı olabılme ıhtımalı oldugunu soyledıler suan son amelıyatını 15 gun once oldu bu ara.34 yasında evli 1 cocuk babası kendısı sıgortalı .aracın sıgortasında yada baska bır kurumdan tazmınat alabılırmı alırsa ortalama ne kadar alır? tşk şimdiden

Öncelikle geçmiş olsun,

Kardeşiniz, şirketine ait bir işi yerine getirirken kaza geçirmişse kendi şirketinden, Kamyon sürücüsünden, Kamyonun işleteninden(Genelde kamyon malikidir.). Kamyonun trafik sigortasından tazminat isteyebilir. Tazminat hesabı için maluliyet oranının belli olması gerekir.

mrb ben 19 yaşında üniversiteye hazırlanan bir hafta içi öğrencisiyim. 4 ay önce kaza yaptım kullanan arkadaşım öldü benim sol kol kısmi felç tedavi özel hastanede devam ediyor.motosiklet ölenin abisinin ve 0 km olduğu için ruhsat sigorta yok.ben tedavi masraflarının TAMAMINI sgk dan alabilirmiyim? ve sakatlık durumunda tazminat alabilirmiyim?alırsam abisinden rücu edilir mi?

Öncelikle geçmiş olsun,

Danıştay'ın son kararıyla beraber tedavi giderlerinin tamamını SGK dan alabilirsiniz. Sakatlık tazminatı için güvence hesabına başvurabilirsiniz. Ancak kazada vefat eden arkadaşınızın abisine aldığınız tazminat oranında rücu edilecektir.

Sayın raziye hanım hakettiğiniz tazmınat tutarı 122.000 bin tl ile 192.000 bin tl arasıdır.

2014/7/23 de Motorsiklet ile giderken trafik kazası geçirdim 2015/10/10 da Heyetten %9 Rapor aldım Yasım şu an 28
Trafik raporunda 8/8 Karşı taraf suçlu
Bana vuran araç otomobil O zaman askeri ücret alıyordum şu anda 1300 alıyorum sizce ne kadar tazminat alabilirim

Noqayhan

Sayın Noqayhan,

Bildirdiğiniz verilere göre aktüer hesap uzmanları tarafından yapılan hesaplama sonucu, kalıcı sakatlık tazminatınız 56.000 TL. olarak hesaplanmıştır.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

İyi günler dileriz.

Hepsi fasa fiso ben sana diyeyim nogayhan sana cevap verenlerin bir çoğu varya onlara bende yazdım işin özü ne söylenen oluyor neden başka bşir şey kendi işini kendin yapacan bak ben sana anlatayım 2011 yılında geçirdim kazayı kazadan 8 ay sonra hst gidişlerim var yani ısparta olunca anladınmı onla görüş bunla görüş verdim bir yere işi dediki ne var şu var bu var işte 45 gün içinde tazminatı alırım altırdırım çart çurt bak iyi oku verdim vekaleti imzalatı bir sözleşme gittim hst ilk hst % 4 verdi gittiğim hst çene cerrahı yok plastik cerrahi yok birde kbbb dr beni dinlemedi bir tek fizik için verdi bu oranı sonra izmirde bir üniversite hst gittim tedaviler için orda girdim kurula psikiyatriden kendim isteyince derece vermiyorlarmış bu hariç sürekli % 15 aldım kaza yaptığım araçın otobüs firması da yolcudum iki adet sigortası var 15 lik raporun 5 kabul etti 6.250,00-tl ödedi diğeri kaza tutanağında adın yok dedi tam 8 ay olyaladı bu arada işimi verdiğim firmaya git kaza tutanaklarını al diyorum eskişehire ben gidip alamam diyor eşşek gibi gidip aldım ambulans evrağım falan var yani haaaa sonunfda şirket medikale gönderdi neyse bu arada kendi epikirizlerimi kendim topluyoprum ben tam 7 hastaneden sonra iki farklı raporum var deyip itiraz ettim hakem hst sevk ettiler hst oranlarını sana yazayım psikiyateri 25 kbb 18 fizik 6 çene 5 toplamda 54 oluyor baltazara göre hesap yapsam 46 falan olur rapor adresime geleceğinden bilmiyorum süreklimi olur bir yıllıkmı olur onu bilemem 4 senedir kolum nanik kulağım nanik çenem nanik psikloji berbat ilaçlar 3 yıldır kalkıp hakem hastane sürelide verebilir raporu onun için cevap verenlere bakma bende hepsi ile muhatap oldum işin sonu 15 olan rapor 46 lara çıktı dinleyen varmı yok hepsi lafın bir kelimesini dinliyor ondan sonrasını dinlemiyor

Slm arkadaşlar Bnm de basımdan böyle bu kaza gectı ceza mahkemesı devam edıyor tazmınat davası açmak ıcın sureklı rapor olması mı lazım

Trafik sigortasından tazminat alabilmek için heyet raporu gerekiyor evet

Ceza davası sigorta yi ilgilendirmez.Sayet tedavi süresi bittiyse heyet raporu alabilirsiniz

Selam aleykum arkadaslar

bende 2009 kasim ayinda arkadasimin aracinin icinde yolcu olarak seyahat ederken kaza gecirdim
hata 8/8 karsi tarafindi
2015 yili ekim ayinda % 14 kolumun bilek kismindan %20 de ak cigerden olmak uzere toplamda % 34 raporum var

kaza yaptigim tarihte calismiyordum...1978 dogumluyum evliyim 3 tane cocugum var

bu bilgilere gore ne kadar tazminat alabilirim

yardimci olursaniz sevinirim..

Forum da muhammet beyin yaptığı formüle 70.669,00 tl ediyor şöyle yaptım 2009 kasım asgari ücret 589,50 tl yaş şu an 37 64-37 =27 yıl 589,50*12 ay=707400*27=/100 =1909,98 tl*%37=70.669,00 tl

Merhabalar.23 yasindayim 2015-6. Ayinda onlisanstan mezun oldum dgs ile aofden u.a.iliskilere kaydoldum.asgari ucretle fabrikada taseron olarak calisiyordum.durakta beklerken asiri hizli bir surucu istimlak duvari denilen yaklasik 5 metere uzunlugundaki duvara carpti ardindan bana carpti.ben 10 metre ucarak dereye dustum.kafa tasimda 3 catlak var ve 2 kilcal damarimda kanama var cigerim de yirtilma olmus kaburgam kirik ve sol kol tarafimdan bi yer kirik yada catlak.kaza 21.11.2015 te oldu.8/8 surucu kusurlu acil seritte hizli daldi bana carpti ve frene basmadi hizi 100 den fazlaydi.ilk raporda bilincim kotuymus ve orda bisey daha yaziyodu oda kotuymus.merak ettiklerim davanin seyri nasil olacak tazminat davasi acacagim sigorta sirketine ve surucuye maddi manevi ve ceza davasi acacagim.avukat vekalet verecegim vekalet nasil olmali neler belirtilmeli ve tazminat icin % lik kac uygundur bu %lik neye gore belirlenir?ben hafiza kaybi yasiyorum eksik biseler yazdimmi bilmiyorum.cevaplar icin sagolsun herkes.

Gecmis olsun bnmde basimdan Boyle bi Olay gecti;once asli tip fakultesine Is gucu kaybi orani belirlenmesi icin basvuru Yap ,sonra sana basvuru tarihinden basalayarak 1 yil sureli tedavisi bitmedigi. Anlasilmistir diye yazi yazacaklar 1 yil sonunda diger evraklar ile maddi tazminat icin sigortaya basvuru Yap BU sure zarfinda cela Davao bitmisse karsi tarafafa manevi tazminat acarsin dogrusu BU sana kisa Surede tazminatini (2-3ay gibi sure vererek) aliran Diyenlerden uzak Dur BU konuda Avukat bulman sart icin rahat olsun tazminat ne cikarsa %olarak icinnden kendi parasini alir yardimci olmusumdur Ins.

CokuzaktaolamazNOKTA

Geçmiş olsun. Dosyanı bir avukata ver. Vereceğin avukattan tazminat hesabının asgari ücret üzerinden değil okuduğun bölümün emsal maaşı üzerinden yapılacağını söyleyen bir avukata ver. Unutma şu anda sigorta şitrketi başvurunu yapsan gerekli evrakları göndersen zaten sana asgari ücret üzerinden tazminatını ödeyecekler. Bunun için kimseye ihtiyaç yok. Senin sürücüye açacağın maddi manevi tazminat davası ve tazminat hesaplamasında baz alınacak maaşın uluslararası ilişkiler mezunu birinin meslekte kazandığı maaş üzerinden hesaplama yapılması için bir avukata ihtiyacın var.

Kırıklarının iyileşmesini bekle. Doktorların artık iyileştin dediklerinde sağlık kurulu raporunu al. Daha sonra o raporla sigortaya başvurunu yap. İlk ödemeni al. Daha sonra kalan bakiye için ve sürücüye açacağın maddi manevi tazminat davası için bir avukat tut.

Ben sigortaya başvurumu kendim yaptım. Sana anlattıklarımı kendim yaptım ben. Şimdilik kimseye vekalet verme. Bekle iyileşmeni.

SAKIN AMA SAKIN AVUKAT OLMAYAN KİMSEYE VEKALET VERME. ARACILARLA İŞ YAPMA.

Kafana takılan bi şey olursa foruma yaz ya da mesaj ta.

Geçmiş olsun.

Aynen katılıyorum avukat haricinde kimse ile vekalet verme ben çektim bunun acısını çok hasar şirketleri avukatsız kendileri halletmeye çalıştıkalrından ve çok bilgisiz olduklarından dolayı 1 ayda alman gereken tazminatın hatta 10 da birini bir senede bile alamazsın

kafası kırık
UYANIK BU AKILLARI BANADA VERSEDİNDE ZAMANINDA BEN BU KADAR UĞRAŞMASADIM YAAA

Üst Alt