arkadaşlar ben size adli tıp raporumu ve bilirkişi raporumu gönderim bu arada benim kazam 2009 evliyim kaza anındaki yaşım 30 sigorta teminatım 150.00 bin bakın inceleyin umarım sorularınıza yanıt verir ne zaman isterseniz sizlere yardımcı olabilirim bunu için gsm numaramı verim 0507 958 23 49
T.C.ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Adli TıpAnabilim Dalı Başkanlığı
Sayı: B.30.2.ANK.0.2011.01/641.03.01/84Konu: Mehmet Veysi ÇAKMAK Hk.
22.02.2011
8.ASLİYETİCARET MAHKEMESİNE
İlgi:2010/632 esas no ve 18.02.2011 tarihli yazınız.
İlgi yazınız iledavacı Mehmet Veysi Çakmak vekili tarafından davalı Axa Sigorta A.Ş aleyhineaçılan tazminat davasının yapılan duruşmasında verilen j& karan uyarınca; davacının varsa geçici ve sürekli olarak işgöremezlik durumunun bulunup bulunmadığı ve efor kaybı yönünden muayenesininyapılarak daimi sakatlık olup olmadığı konusunda rapor tanziminin istenilmesiüzerine adı geçenin muayenesi yapılarak ekte gönderilen dosyası tetkikedilmiştir.
I. Mehmet Veysi Çakmak'ın18.02.2011 tarihinde Anabilim Dalımızda yapıl muayenesinde; 24 Nisan 2009yılında araç içi trafik kazası geçirdiğini, belinden, burnund kafasındanyaralandığım, kazadan soma uyku probleımerinin olduğunu psikiyatriye gittiğihalen ilaçlarım kullandığım, zamanla düzeldiğini ifade etti. Yapılanmuayenesinde; Sırtta ona hatta kuyruk sokumuna kadar uzanan 18 cm uzunluğundaüzerinde sürür izi bulunan yara nedbesi, sağ ve sol orbita üzerinde 4 cm,burnun üzerinde 3 cm uzunluğunda yara nedbeleri görüldü. Lasek testi sağdamüspet olduğu saptandı. Alt ekstremitede 1/5 oranında kuvvet kaybı tespitedildi.
D. Mehmet Veysi Çakmak'a ait dosyanın tetkikinde;
1. DicleÜniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve SinirCerrabisi ABD'nin 24/04/2009 yatış ve 04/05/2009 çıkış tarihli Epikriz Raporunda;AİTK geçiridği belirtilen hastada vertebra fraktürü saptandığı, tetkik vetedavi amaçlı yatırıldığı, genel durumunun kötü bilinç açık, GKS15, motor veduyu muayenesinin doğal, L3 kompresyon fraktürü olduğu, maksillofasyal BTincelemesinde; burunda yumuşak dokularda travmaya jekonder defekt izlendiği,hastanın 28/04/2009 tarihinde operasyona alındığı, L2-2 vida ile L4-5 4 vida 2ara bağlantı 1 ata bağlantı ile posterior stabilizasyon yapıldığı, burunkınklanmr kapalı redüksiyonu yapıldığı, genel durumu düzelen hastanın04/05/2009 tarihinde taburcu ed:'jiği,
2. Van Eğitim veAraştırma Hastanesi'nin 11/05/2010 tarih ve 39855 nolu Sağlık kurulu rap':unda;öpere L3 kompresyonu, göz, tedaviyle işlevselliği kısmen düzelen
tanılanyta : ıı vücut fonksiyon kaybı oranının % 34 olduğu,
3. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve AraştırmaHastanesi'nin27/05/2010 tarih ve 1051 nolu Özürlü Sağlık kurulu raporunda; L3vertebra fraktürü nedeniyle öpere edildiği, nörolojik defisiti olmadığı, travmasonrası stres bozukluğu tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen tanılarıyla tümvücut fonksiyon kaybı oranının % 25 olduğu belirtilmektedir. |
Şahsın maluliyetinin hesaplanmasında Sosyal Sigorta Sağlıkİşlemleri Tüzüğü esas alınmıştır. Şahsın olay anındaki yaşı:30 MGN:1 L3kompresyon fraktürü için A Cetveli X. Liste ASN: 1 B-c, AAÖ: 35 SİGS:A olarakalındığında meslekte kazanma gücünün azalma oram % 36 (yüzde otuz altı) olarakhesaplanmıştır.
SONUÇ:
Yukarıda muayene ve rapor tetkikbulguları bildirilen Mehmet ve Gülüstan oğlu, 1978 doğumlu Mehmet VeysiÇAKMAK'ın yaralanmasının;1. Vücut genelçalışma gücünden % 36 (yüzde otuz altı) nispetinde kaybettiği,2. 4(dört) ay süreile iş göremezlik halinde kaldığı, kanaatindeolduğumuz hususları saygılarla arz olunur.
K
( EKİ: 1 adet dosya,1 tomar grafî.
ÖĞRETİM ÜYESİ Doç. Dı\Gürol |
ÖGRETİNİÜYESİ Prof. DnYâar BİLGEOGRETIM ÜYESİ Prof. Dr. İ. Hamit HANCI
bilirkişi raporumuda gönderiyorum
SONUÇ
1- 24.04.2009 tarihinde meydanagelen trafik (iş ) kazası sonucu % 36 oranında malul olan ve kusursuz olduğutespit edilen davacı Mehmet Veysi Çakmak için mahkemenin 14.03.2011 günlü arakararı doğrultusunda asgari ücret ile aylık 1.200,00 TL'lik gelir esas alınarakayrı arı tazminat hesabı yapılmıştır.
Davacı Mehmet Veysi Çakmak'ınaylık 1.200,00 TL gelir elde ettiğinin kabulü halinde toplam 175.255,92 TL,
Asgari ücret düzeyinde gelir elde ettiğinin kabulühalinde ise toplam 101.281,95 TL işgücü kaybı yönünden maddi tazminat hesaplanmıştır.
2- Hesaplanan tazminat'andavalı Axa Sigorta A.Ş kaza yapan 72 DA 125 plakalı aracı KTKZorunlu Mali Mesuliyet Sigorta Poliçesiyle sigorta etmesi sebebiyle poliçelimiti dahilinde sorumludur.
3- Davacı tarafından sigorta bedelinin ödenmesi konusundagerekli belgelerle birlikte 30.03.2010 tarihinde davalıAxaSigorta A.Ş'ye başvuruda bulunulduğu, Karayolları Trafik Kanunun 99. maddesiuyarınca başvuruyu takip eden 8 işgünü sonunda davalının temerrüde düşürüldüğüanlaşılmakla, 12.04.2010 tarihi itibariyle yasal faiz takdir edilmesigerekmektedir.
4- Olayın iş kazası niteliği taşıdığı, Sosyal GüvenlikKurumu tarafından davacının sürekli iş göremezlik durumuıun incelendiği kurumyazsından anlaşılmakla, ön sorun olarak yapılacak işlemin sonucunun beklenipdeğerlendirilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.
BİLİRKİŞİ Hukukçu - Aktüer |
Takdiri Sayın Mahkemeye ait olmak üzere, saygı ilesunarım. 05.05.2011