Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçirdiğim trafik kazası sonucu %30 rapor aldım. Tazminat olarak ne kadar alabilirim?

Herkes cok sagolsun kendime geldigimden beridir bu konuyu hep arastirdirm hakkima sahip cikmak icin ve az once bu sene kayit olupta daha sinavina giremycegim u.a.iliskiler bolumunden tazminat hesaplamasi yapilcagini ogrendim.avukata sadece vekalet verdim vekalette ne yazmali? Paranin benim hesabima yatacagi yazsinmi? Ve % lik vercem avukata, tecrubeli kimse varsa yuzde kac uygundur? bnu belirlemede etken faktorler nedir.benm kafamdan gecen avukatlik ucretleri oranlari dye belirtmek.30 alti alirsa % 10 , 100.000 ustu alirsa % 2-3 gibi.bu tarifeye goremi sozlesmeyi kuralim yada deneyimlerinize gorede yol izleyebilirim

Benim avukatım % 25 alıyor kimileri %30 alıyormuş bilemem yani vekalet verirkende avukatla sözleşme imzalaşmışsındır orda yazar ne kadar vereceğin

Bu durumu nye gore belirliyorlar bilmiyorum.sonucta bn yeni mezun olmus taseronda calisan durakta beklerken arabanin birinin bana carptigi biriyim.hani suclu falan degilim.

En fazla %15 ver. Fazlasını isterse değiştir avukatını. Hiç bir masrafa da karışma. Bütün masrafları üstlensin. Verdiğin vekalet de para çekme yetkisi sende olsun. Para senin hesabına yatsın. O şekilde ver vekaletini sözleşmeni ona göre yap.

Yahu bekle iyileşmeni. Önce sağlığınla ilgilen. BU işler zaten hemen olabilecek şeyler değil. Kafanda sağlığın olsun. Acele etme avukat vekalet işinde önce kendine gel, sağlığını topla. Şim avukatın dahi yapabileceği bir şey yok. Vücudunda sağlığında oluşan kalıcı rahatsızlığın netleşmedi daha. Acele etme. İyileş önce.

Bu durumu nye gore belirliyorlar bilmiyorum.sonucta bn yeni mezun olmus taseronda calisan durakta beklerken arabanin birinin bana carptigi biriyim.hani suclu falan degilim.

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. Tazminat haklarınız ile ilgili işlem başlatabilmeniz için tedavi sürecinizin tamamlanmış olması gerekmektedir.

Yaralanmanız ile ilgili olarak, şikayetçi olmanız halinde ceza davası zaten Savcı tarafından açılacak olup, bu davada uzlaşmayı kabul etmeyip, şikayetçi olmanız tavsiye olunur. Ancak, bu dava ceza davası olup, tazminata hükmedilmeyecektir.

Tazminat haklarınız için ayrıca bir hukuki süreç işletmeniz gerekmektedir. Genel olarak tazminat haklarınız ise şöyledir:

1-Maddi
(daimi ve geçici iş göremezlik zararınız) tazminat haklarınız bakımından; aktüer hesap uzmanları tarafından hesaplanacak maddi zarardır. Aracın trafik sigortacısına, ZMMS limitlerini aşan bir zararınız varsa ve karşı aracın kasko sigortası varsa kasko sigortacısına, araç sahibine, sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.

Maddi zararınızın hesabı için öncelikle geçici maluliyet süreniz ile kalıcı sakatlık oranınızın belirlenmesi gerekmektedir. Ayrıca, tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Tazminat tutarını belirleyen maluliyet oranı; kazanın büyüklüğüne göre değil, yaralanmanın bıraktığı sakatlığa göre ve sadece bu konuda uzman hekimlerce belirlenebilir.

Maluliyet oranınız belirlendikten sonra, sakatlık tazminatınızın miktarı belirlenebilecektir. Bu tazminatın miktarının, ilgili formüller kullanılmadan hesaplanması veya yaklaşık bir şey söylenmesi imkansızdır. Size bu yönde bilgi veren hasar takipçileri veya aktüer uzman olmayan hukukçular sadece kötüniyetli şekilde kandırma amacı gütmektedirler.
Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.

2-Manevi tazminat haklarınız bakımından ise; karşı aracın kasko sigortası varsa ve poliçede manevi tazminat klozu varsa kasko sigortacısına, sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.

Sigorta Mağdurları Derneği

Gecmis olsun %20altina kimse inmez paranin senin hesabina yatmasini itiyorsan vekalet verirken #ahzu kabze# yetkisini verme bunun amaci kazanmis oldugun tazminat icraya yatar ama senin onayin olmadan 1 tl bile alamazlar

Durumumla ilgili baska dusuncelerinizide bekliyorum.tecrubeli olanlar bu konuda destegini eksiltmesin lutfen.

Son düzenleme:
Sayın CokuzaktaolamazNOKTA

Avukatınız ile sözleşme yaparken vekalet ücreti konusuna mutlaka açıklık getiriniz. Üzerinde anlaştığınız yüzde sözleşme şartlarında belirtilmemişse yasal olarak %25+kdv ücret alma hakkına sahiptir avukatınız. Aynı şekilde bir yüzde olan sözleşmeye imza atarken de KDV konusunda asla muallak kalmayınız. Sözleşmenin kdv dahil mi hariç mi olduğunun açıkca belirtilmesini talep ediniz.

Daha detaylı bilgi için derneğimize ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Sigorta Mağdurları Derneği

Merhaba hocam konunuzla ilgili size yardımcı olabilirim 05413659601

Üst Alt