Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmeyen bağırsak problemleri ve sık tuvalete çıkma durumu!?

canveli1

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
5
Tam 1 senedir bağırsak problemi yaşıyorum. Günde 4-6 kere arası büyük tuvalete çıkıyorum. Dışkıyı tam boşaltamama hissi var hep. Ve İlk 8 ay boyunca ishaldim. Dışkıda mukusta vardı. Son 4 aydır. İshalim kesildi sayılır. Ancak hala hep tuvalete çıkıyorum. Hiç biryere gidemez oldum. Her an tuvaletim gelebiliyor. Bağırsağın 3 te 1'ine bakıldı. Yarı kolonoskopi yapıldı. Hiç bir problem yok dedi doktor. Ayrıca 1 ay önce ultrason çektirdim Dahiliye safta kesede 10 mm taş ve ileri derecede karaciğer yağlanması olduğunu söyledi, Ggt 200 çıktı. Taş belki uzun zamandır vardı bu durumun bağırsakla bir bağlantısı olabilir mi? Aranızda böyle sorunlar yaşayanlar oldu mu? Fikirleriniz neler?

@canveli1,

Selam,

Ben de bir süre ciddi kabızlık yaşadım. Bu süreçte şeker ilacı falan da kullanmaya başlamıştım.
Gluteni kestim, işlenmiş paketli gıda tüketmiyorum. Lifli gıdalarla besleniyorum.
Cips, kola, pastane ürünleri vb. hiç tüketmiyorum.

Şuan dışkılamada hiç bir sorunum yok. Düşük glisemik indeksli beslendiğim için şekerim de düzene girdi ve şeker ilacımı da bıraktım.

Geçmiş olsun.

Öncelikle geçmişolsun. Büyük ihtimal irretabıl bağırsak sendromu olmuşsunuz. Bendede var. 3 ay boyunca düzenli ilaç kullanmalsınız. Aile hekiminize danışınız.

@dreamfail, Çok sağolun. Kesin teşhisi koymak için ne yapmak gerekir? Farklı bir test falan mı yapılıyor? Dahiliyeye ve gastroenterolojiye gitmeme rağmen bir tanı koyulamadı. Yarı kolonoskopi yapıldı sadece.

@canveli1,
Kolonoskopi vs gerektirmiyor. Önemli olan belirteç geçmeyen ishal. Ne yapilsada durmuyor. Bana teşhisi dahiliye uzmanı koymuştu. Banada zor teşhis konuldu ama konulduktan sonra sürekli çok sayıda ishal ilacı kullanınca geçiyordu. Aile hekimine bahsettim. Bende huzursuz bağırsak sendromu var diye. Doktorum da en az 3 ay bir tane ilaç vardı adı aklımda değil onu kullanmam gerektiğini söyledi. 1 yıldır olmuyor. İlaçta kullanmıyorum.

@dreamfail, Rahatsızlığınız geçtiği çok sevindim. 😊 Benim son 4 aydır ishalim geçti sayılır. İshalle ilgili birşey yok. İshal olmadığı için nasıl bir ilaç verebilir acaba? Sorunum şuan dışkıyı tam boşaltamama hissi, aniden tuvaletimin gelmesi ve günde 4-6 kez tuvalete çıkmam. Sizde bunlarda var mıydı?

@canveli1, evet var. halen daha var. ishal geçti sadece. onun dışında ani gelen tuvalet hissi ve tutamama halen devam ediyor. kötünün iyisi durumundayım.

@OturanBoğa, merhaba abi gastroenteroloji yarı kolonoskopi yaptı bağırsağın 3 te 1'ine baktı başka bir test yapmadı. Gaita testi falanda istemedi. Ayrıca sitemimide dile getirmeden edemeyeceğim tüm hastanelere randevu talebi oluşturmama ve devamlı mhrs'den randevu takibi yapmama rağmen gastroenteroloji'ye 3 ay sonra randevu anca alabildim. Randevuda alamıyorum. Hadi randevu aldık diyelim kolonoskopi randevusu 6 ay sonraya veriyorlar. Şaka gibi yahu 6 ay içinde ölsem ne olacak. Özele gitmeye şuanlık durumda yok. Ne yapsam diye kara kara düşünüyorum.

@canveli1 genel cerrahi bölümüne giderek safra kesesi taşına tekrar baktırın. 1 tane taş olsada sıkıntı yaratabilir. Benim sürekli karın agrısı yaşamıştım. İsali hatırlamıyorum. Safra kesesi ameliyatı olunca rahatladım. Şikayetlerim geçti. Geçmiş olsun

@CORTU, 1 ay önce sağ kaburga altında ve tam sırtın altında ağrı nedeniyle doktora gittim. Kan tahlili yaptırdım (Ggt 200 çıktı.) Ve Ultrason çektirdim, 1 - 2 tane taş varmış en büyüğü 10 mm. İlaç verdi 3 ay kullanacakmışım. %60 - 70 ihtimal ilaç tedavisi taşları eritebilirmiş. Yoksa ameliyat edip safra kesesini alıcaz dedi. Devamlı ağrım var ama mecbur 2 ay daha ilaç tedavisi görücem. Sizede geçmiş olsun.

@OturanBoğa, mecbur öyle yapacağım sanırım.

2019 'da diyete başladığımın haftası kabız oldum. 2 günde bir ihtiyaç giderirken şimdi gelsin gelmesin 4-5 kere tuvalete oturuyorum, hafif ishal formunda.

@osmangazi Geçmiş olsun. Siz doktora falan gittiniz mi? Yemin ederim benimde öyle, günde 4 - 6 kere arası tuvalete giriyorum. Son 4 aydır ishal kesildi gibi ama dışkım genede tip 4 - tip 5 şeklinde.

@canveli1, benim çiş gibi kan geliyordu makattan. O kadar fazla geldiki kan, kan değerleri düşmüş, 3 kere kan taktılar hastanede. Endoskopi ve kolonoskopi oldum geçen hafta. Basur kaynaklı kanama çıktı.

@canveli1 ilaç tedavisi bende işe yaramadı. Günde yanlış hatırlamıyorsam 3 er tane içiyordum. Sabah öyle akşam Ameliyat oldum tek çare ameliyat. Geçmiş olsun

İbsnin özgün bir testi yok. Sigmoidoskopi yapılmış. Çünkü polipler ekseri son bölümde olur. Yapacağın tek şey var. Tam kolonoskopi. Onu da çektirirsen bağırsak kanseri olmadığın tam olarak ortaya çıkar. ( Buyuk ihtimalle bir şey çıkmayacak) O da normalse yapacak bir şey yok. Böyle yaşamaya alışacaksin. İbsye yapacak bir şey yok. Sana dokunan ve dokunmayan şeyleri belirleyip ona göre yaşayacaksın. Merak etme. Bağırsaktan 6 ayda ölmeZsin 😁😁😁

@gannicus Anladım teşekkür ederim bilgiler için. Bağırsaktan 6 ayda ölmezsin demişsin, diyelim son evre kolon kanseriyim kolonoskopi için 6 ay sonraya randevu verdiler o süre zarfında ne olacak? Kim öle kim kala. Böyle sistem yerin dibine batsın.

@canveli1,

Bağırsağın en önemli kısmı incelenmiş. İhtimal çok düşük. Doktor da şüphe duymamış ki sadece sigmoidoskopi yapmış. Zaten 4 evrede metastaz da yapmış olması gerekir. Ultrasona bakılarak o da büyük Bir ölçüde ekarte edilmiş. Ama ille bir şey yaptıracağım dersen için rahat etsin diye bir kolonoskopi çektirebilirsin. Yanı burada dert edeceğin şey bağırsağın diğer bölümlerine bakılmamis olması olabilir. Sonra yediklerine dikkat etmek ve düzenli kontrol...

Vallahi dostum, biraz paraya kıyman gerekiyor ama kesin tanı için üniversite hastanesi ya da iyi bir özel hastaneye gitmeni tavsiye ederim. Bence kolonoskopi bu işin kesin çözümü.
Yaklaşık 3 ay önce benim de benzer şikayetlerim vardı. Tek fark, makattan kan gelmesi ve iltihap benzeri bir dışkının olmasıydı. Bu şikayetler sonucunda bana "ülseratif kolit" tanısı kondu. Şu anda düzenli olarak ilaçlarımı kullanıyorum. Önceden tuvalete neredeyse her gün, hatta günde 6 defa giderken şimdi bu sayı 3 günde 1'e düştü. İltihap ve benzeri problemler de ortadan kalktı.

Ancak şunu bilmen gerekiyor: Bu hastalık kronik, yani ömür boyu süren bir rahatsızlık. Uygun ve dengeli bir diyetle yaşam kaliten ciddi anlamda artıyor. Sana tavsiyem, Samsun'daki üniversite hastanesine gitmen olur. Tanı konusunda gerçekten iyiler.
Sonuç olarak, hastalığının ne olduğunu kesin olarak öğrenmek istiyorsan, sana verebileceğim en iyi tavsiye: İlk fırsatta kolonoskopi yaptır. Kesinlikle çok şey netleşiyor.

Burada asıl sorunu ileri derece kc yağlanması çıkarır bu arada. Günde yarım saat tempolu yürüyüş ve yağı azaltmak, kilo vermek lazım...

@gannicus, Aslında ben sadece kendi adıma konuşmadım. Benim rahatsızlığım hafif bir rahatsızlık olabilir. Kolonoskopi randevusu için 6 ay çok uzun bir süre ve 6 ay içinde herşey olabilir. Can kaybı olabilir veya hastalıklar ilerleyebilir. Ayrıca ultrasonla bağırsağa bakılmadı safra kesesine bakıldı. Umarım iyi olurum, herkese geçmiş olsun bilgiler tavsiyeler için sağolun.

@yunus-emre, Çok geçmiş olsun. Bir arkadaşım kolit hastası neler çektiğini ben biliyorum. Zor bir hastalık. Fakat ben yarı kolonoskopi oldum bana herhangi bir tanı koyulamadı. Buradaki arkadaşlar ibs olabileceğimi söylüyorlar, araştırmalarımın sonucunda bende öyle tahmin ediyorum. Fakat bir gastroenteroloji doktorunun kesin tanı koymasını ve içimin rahatlamasını istiyorum. Daha kötü birşey çıkmasın birde. Kolit falan çok ağır hastalıklar. Zaten bir sürü hastalığım var. Dahada kaldıramam.

Son düzenleme:
@canveli1,
Ultrason ile Dalaga, karaciğere böbreklere, mesaneye, prostata bakılıyor. Bir kitle olup olmadığı ortaya çıkıyor. Sistem böyle. O kadar yığılma olunca yapılacak bir şey yok...

Hatta aort damarına ve etrafındaki lenf bezlerine bakılıyor. Mesela sizin aort damarinizda bir genişleme de Yok. Bir iyi haber daha... 😁

Üst Alt