Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmiş takıntısı okb midir, yoksa depresyon belirtisi midir?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
Geçmişte yaşanan hatta yıllar önce olmuş olan konuşmaları kafaya takıp sinir olmak sevmediğiniz insanları ve onların sözlerini konuşmalarını düşünüp üzülmek hatta yüz ifadelerini zihninden atmamak okb midir depresyon mu ?

aslında bir çok şey yazmıştım fakat sonradan silme gereği hissettim, bu tarz hastalıkların belirtileri genelde bir birine benzer. ayırt edici özelliği ancak işin doktoru anlayabilir.

bu nedenle burada yazılacak hiç bir yorum, sorunuza kesin yanıt olmayacaktır. sizi yanlış yönlendirmek istemem. diğer yazılarınızda göz önüne alındığında, sorunlarınızın kaynağı okb'ye benzemiyor. akla majör depresyonu getiriyor.

Son düzenleme:
Sorunuzun cevabı bana göre şu şekilde olacaktır,

Özel muayenehanede psikoloğa sorulursa : ağır travma+ 5 seans kür
Özel hastaneye sorulursa : okb+depresyon
devlet hastanesine sorulursa : depresyon
engelli veya vergi indirimi için rapor alınırken sorulursa: sağlamdır, ruhsal açıdan hiçbir bozukluğu yoktur..

Cevaplar için teşekkürler ben galiba yapı olarak takıntılı bir insanım bu takıntılı durum beni strese hatta depresyona sokuyor olabilir.

Son düzenleme:
Yalnız değilsin, bunun bir psikolojik rahatsızlık olduğunu düşünmüyorum, içinde patlayan bombaların yıllardır beyninde duran, dönüp duran şarapnel parçları bunlar. bende öyleyim suratları, hareketleri, bu tarz davranışları on yıllar geçse de unutmuyorum, saplantı olduğunu düşünmüyorum, kapanmamış hesaplar bunlar, bir gün kapanacak Allah büyük!

https://www.engelliler.biz/forum/sa...tasi-miyim-tavsiyesi-bilgisi-olan-var-mi.html

Ama şu başlıkta yazdıklarını görünce gerçeği değerlendirme yetine ket vuran bir durumun olduğunu düşündüm, tedavi görmen gerek, bu hem senin için hem de başkaları için şart. Zati anladığım kadarıyla da görüyorsun

Bence de psikolojik rahatsızlık değil tamamen yapı meselesi o zaman seni biri üzüyorsa konuşmalarıyla davranışlarıyla sende onu üzeceksin altta kalmayacaksın ben bu sonuca varıyorum o anda yapacaksın ki kafaya takmayasın üzülmeyesin.

Geçmiş takıntısı bence depresyon belirtisidir.

Bende Geçmişe takılanlardanım Geçmişi unutamıyorum Herzaman Her an Aklıma geliyor Sinir oluyorum özellikle gözlerimi kapattıgımda geçmişte ne yaşadımsa kim ne sölediyse aklıma geliyor gözlerimi kapatınca onlarla konuşuyorum gibi oluyorum Ben Delimiyim aceba

Hayat kaliteni ne kadar etkilediğine bağlı,detay vermen lazımdı,çok zorlucak kadarsa şizofren tanısıda alabilirsin..Ama buraya yazdığına göre takıntı düzeyi var bence oda depresyona yol açabilir yada ikisi birden var.depresyonun içinde okb olabilir.depresyon takıntılardan çok beslenir.

Depresyon okb ye okb de depresyona sebep oluyor ya da en azından ben de öyle oldu .

Okb mi depresyon belirtisi mi bilmiyorum takıntılar beni çok zorluyor sevmediğim insanlar onların konuşmaları suratları aklımdan çıkmıyor sürekli aklımda zihnimde onlar var hem de yıllardır görmediğim halde ne dersiniz hastalık mı bu .

sokrates...aynı durum bende de mevcut yaklaşık 18 senedir...iş hayatında çalışma arkadaşlarım amirlerim mahalleden sevmediğim hatta akrabalar...yani zamanında bana bişey yapıp söyleyen sevmediğim sinir uyuz olduğum bütün insanlar gün içinde çoğu kez aklıma gelirler,dediğin gibi suratları sesleri o an bana yaptıkları söyledikleri aklımdan çıkmaz...çok zor bir durum ve ben birde 7 ay önce beyin kanaması geçirdim üstelik stres sinir yapmamam lazım birde....gerçi kullandığım antidepresan ilaç var eskisi kadar değilim ama işte bıçak gibi de kesip atamıyosun herşeyi!....bu arada kullandığınız tabirleri anlamadım ben okb falan??

Okb takıntı

Takma milleti kafan yorulmasın

Bnde takardım eskiden şu yalnış anladımo acep kırıldımı hakkımda nedüşünüyo acep boş boş düşünceler salla gitsin ne düşüncen:)

Hakkımda ne düşünüyorlar düşüncesi gerçekten çok saçma ve yıpratıcı bir düşünce .

Arkadaşlar geçmiş takıntısı beni çok zorluyor sürekli aklıma geçmişte tanıdığım ama hiç sevmediğim insanların konuşmaları geliyor yıllardır görmediğim halde gidip kavga edeceğim neredeyse ne olur bir fikir verin.

Aynı durum bende de var ve işkence gibi resmen.Bazen "keşke karşıma çıksalar da haddini bildirsem"diye düşünüyorum.Rahatsızlığımdan mı kaynaklanıyor yoksa kişisel bir durum mu bunu bilmiyorum...

Benim iyi bir psikologla konuşmam gerekiyor aslında bu insanları düşünüp boş yere acı çekiyorum onlar beni unutmuştur bile.

Bendede gecmis takintisi var. Bunun adi okb. Yanlisa ve patavatsiz konusmalara gelemiyorum takiyorum. Cozemeyincede tadim tuzum kaliyor yemek yiyemiyorum. Okbler mukemmelliyetcidir. 10 yildir ilac kullaniyorum. Bu rahatsizliktan engelli raporu m var surekli. Ilaclar yuzde 30 yatistirir. Okbnin kesin nedeni ve tedavisi bulunamamistir.

Gecmisi düsünmemenin bir ilaci yok depresyon ilaclarida care bulmaz biraz takintili oldugunu kabul edeceksin ben şöyle yapiyorum beni üzen insan yaşliysa yaşliligina veriyorum genc ise cahilligine veriyorum onuda hayat böyle yoğurmuş diyorum ve erdemli olmayi kendime layık buluyorum kendi kendinin psikologu olmalisin düsünmemeye çalismalisin

ben depresyona girince geçmişe takılıyorum. aşırı düşününce sorunların kaynağını geçmişe doğru gidiyorum ve oluyor. bayadır yaşamadım

@gencural bana da okb teşhisi kondu yıllar önce şimdi tabii durumum ağırlaştı buna bir de bipolar eklendi memurum çalışmakta zorlanıyorum takıntılar sürekli hep sevmediğim insanlar ve bana konuşmaları laf sokmaları aklıma geliyor 10 sene geçse de unutamıyorum sürekli düşünüyorum ama yoksa ben deli miyim?

ben bipolar bozukluk hastasıyım.bende aynı zamanda geçmişi kafaya takma vardı.doktorum aynı zamanda takıntı hastası olduğumu söyledi.bipolarların %40 ı takıntı da yaşıyormuş.selectra ilacı bu takıntıya iyi geliyordu.doktorum mani yapar diye yazmadı.ama ben kullandım.manik atakla sonuçlanınca bıraktım.ama takıntıdan da kurtuldum artık.6-7 ay kullandım.kısaca geçmişi kafaya takma takıntı imiş.doktorum dedi.ama bunlar seni çok huzursuz ediyorsa depresyona da girebilirsin bence.doktora danış.ilaçlar gerçekten düzeltiyor.

Geçmiş takıntısı beni çok yıpratıyor o kadar basit şeyleri kafama takıyorum ki özellikle de sevmediğim insanların bazı saçma sapan konuşmalarına keşke şöyle deseydim keşke böyle cevap verseydim ya da keşke o insanla hiç muhattap olmasaydım gibi pişmanlık düşünceleri beynimi o kadar çok yoruyor ki hiç sevmediğim değer vermediğim insanları düşünmekle geçiyor hayatım bana ilaçtan ziyade terapi lazım kişilik özgüven eğitimi gibi mesela bir örnek vereyim hiç sevmediğim bir insan bana bir kere felaket kilo almışsın dedi o an güldüm geçtim birşey demedim ama aradan çok uzun süre geçmesine rağmen hala neden orada ben kilomdan memnunum sanane lan benim kilomdan demedim diye sinir oluyorum

aklıma geldikçe ve bu sadece bir örnekti mesela bundan tam 10 senedir görüşmediğim birinin sözü ,konuşması sinir edici bir sözüne hak ettiği karşılığı veremediğim için hala sinir oluyorum o adam beni çoktan unutmuştur bile ya da belki de adam öldü ya da kim bilir ne durumda nedir benim durumum onu da bilmiyorum neden bu kadar iz bırakıyor benim hayatımda saçma sapan konuşmalar sevmediğim insanların suratları mimikleri lafları neden .

Ben doktora anlattım ilaç verdi kurtuldum.Lisede bir kız tenefüste benden habersiz cep telefonmu alıp melodisini son ses açıp derste özel numaradan beni arıyordu.hoca da bana kızıyordu.aradan 13 yıl geçmiişti ben hala bunları düşünüp sinirleniyor duvara hatta kendime vuruyordum.kız beni unutmuştur.bunları doktora anlatttım.ilaçla kurtuldum.sende doktora anlat ilaç ve terapi ile kurtul.böyle kendine eziyet etme.

@kbenly sağol gerçekten 2007 yılından beri bir kızı polis okulunda kafama takmakla (tanımasaydım keşke hiç) başlayan takıntılı durumum için kullanmadığım ilaç gitmediğim doktor kalmadı kimsenin terapi falan da yaptığı yok okb bilmem ne deyip ilacı yazıp gönderiyorlar senin durumuna sevindim ancak ben kurtulamıyorum bu durumdan ne yapacağımı da hiç bilmiyorum hayatım üç kuruşluk adamları takmakla geçti ve geçiyor en son bir psikolog buldum yarım saat konuştum hiç sustu neymiş bana psikolog değil psikiatrist lazımmış öyle dedi ve beni gönderdi .

Sen şöyle kesenin ağzını aç da iyi bir doktora git bence.yerinde olsam onu yapardım.bak ben arif verimli ye kadar gittim.o nasıl iş ilaç verip gönderiyorlar.iş yokmuş o doktorlarda.sen dediğimi yap.yoksa hayat sana zehir olur bence....np istanbul hastanesi.kerem doksat arif verimli,medaim yanık............

Sokrates sendeki olay asiri hassaslik ve gurura dönusmus. Full okbsin. Yalniz deli degilsin. Okbden deli degil veil cikar. Ben efexsor 150 mg kullaniyorum. Iyi geliyor.

@gencural kendimin okb li olduğunu kabul edip bu tip insanlar aklıma geldiğinde düşünmemeye çalışayım ve işime gücüme bakayım o zaman değil mi ? yıllar önce söylenmiş sözlerin cevabını gidip vermeye çalışmak ya da kafaya takıp acı çekmek delilik sanırım ya da saçmalık ne dersin birilerinin fikirlerine gerçekten çok ihtiyacım var adamın biri bana 2012 senesinde laf sokmuş mesela o an hakettiği cevabı vermemişim örneğin ben niye 6 sene geçmiş aradan hala keşke şöyle deseydim lafı soksaydım diye dertlenip acı çekiyorum ne önerirsin sen bana ilaç dışında takmamak için tamam safmışım aptalmışım o zaman deyip konuyu kapatmak istiyorum aklıma bile gelmesin istiyorum.

Son düzenleme:
Geçmiş Takıntısı Nedir?

Geçmişe saplanıp kalmak bir sürü güzel gün geçirdiği halde sevdiği insanlar da olduğu halde hep sevmediği insanları ve onların rahatsız edici söz ve davranışlarını istem dışı aklına getirmek kafa yormak sinir olmak nedir ? Rahatsızlık mıdır ? Kişilik yapısı mıdır ? Unutmamak unutamamak kafaya takmak nedir ?

Üst Alt