Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmiş takıntısı okb midir, yoksa depresyon belirtisi midir?

Obsesyon Takıntılı düşüncelerin günlük yaşamımızı etkileyecek,günlük aktivitelerimizi kısıtlayacak düzeye gelmesi durumunda Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) adı verilen bir ruhsal hastalık akla gelmelidir.

Doktora yıllar önce gittim hala da gidiyorum ilaçta kullanıyorum üstelik sevmediğim insanlarla da hiç görüşmüyorum ona rağmen takıyorum geçmişi bazen en iyisi aklına gelse bile düşünmemeye çalışmak sanırım bu tipleri .

Son düzenleme:
sokrates...hocam aynı dertten bende muzdaribim maalesef,ve bu bende de senelerdir var yaşım da 45!..ben birde 1.5 sene evvel beyin kanaması geçirdim sinirlenmem üzülmem yasak sen düşün yanii...bırak yabancıları yeri geliyor abimin bana yaptığı konuşmaları küçük düşürücü durumlarına bile takıyorum..ki en çok o koyuyor bana,hadi yabancıdır der geçersin genediğerleri için....yani kısaca bu konuda yalnız değilsin ordan bile kendine moral verebilirsin:)

Düşünme boşver

Şu bana şöle niye demiş bu ne demek istemiş carcurt düşünürsen kafa gider

@deathless ben de 39 yaşındayım takıntılı durumum geçmişte yaşadığım bazı üzücü sinir bozucu olaylar ve kişiler yüzünden başladı biliyorum eskiden hiçbir şeyi kafaya takmazdım rahatsızlık mı artık bu yoksa özgüvenimi mi kaybettim bilemedim. sevmediğim insanları hiç görüşmediğim insanları ve sinir bozucu konuşmalarını laf sokmalarını aklıma getiriyorum hem de hepsine cevabını vermeme hatta dayak bile atmama rağmen bir tanesine nedir bu bilemedim ben istiyorum ki sevmediğim insanlar aklıma bile gelmesin düşünmeyeyim hiç unutayım abinizi dert etmeyin ne de olsa abiniz görüşmezsiniz olur biter benim de kardeşim var bir tane görüşmüyorum hiç soğudum resmen tek istediğim şey hiçbir şeyi takmamak yani huzurlu olmak sadece bu hayatta o kadar.
sahranil benim tek istediğim düşünmemek zaten bir becerebilsem aklıma bile gelmese tamam safmışım zamanında uyanık olamamışım bu insanlarla muhattap olmuşum deyip unutmak istiyorum sadece o kadar ego özgüven ne ise artık bu tip bir sorun mu var yoksa hastalık mı bu onu bilemedim.

Takıntı hastalığı işte doktora sölersin verir ilaç

Doktorda aynı senin söylediğini söylüyor ve ilaç veriyor zaten ok.:)

Tüm psikolojik sıkıntıların kaynağı bence takıntı yani evham...Daha da öte birçok özellik her hastalıkta geçişkenlik sağlayabiliyor...Ama benim hem kendimden hem çevremden gördüğüm takıntının ağır bastığı yönünde...

sarus haklısın takıntı insanı çok rahat depresyona sokuyor hasta ediyor .

Bende eskiden dışarı çıkınca kapıyı çekiyodum halbuki kapanmış:) çekiyomda çekiyom kapıyı:D bide akşm ocağa bakardım yatınca kaç kez sonra bu alışkanlıklar baktım sıkıyo bidada tekrar tekrar yapmadım.

Kapı kapanmış bikere bakıyom artık bitti bida bakmıyom:)

@sahranil keşke benimde seninki gibi takıntılarım olsa en azından insanlarla yüz göz olmam kontrol takıntısı bende de var çok aşırı değil ama beni asıl rahatsız eden yıllardır görmediğim hatta tamamen unutmam gereken insanları kafaya takmak mesela örnek hiç sevmediğim biri bana bir laf söylemiş keşke şöyle cevap verseydim onu bozsaydım tersleseydim gibi şeyler aradan 4 yıl geçmiş dile kolay normal mi bu .

Haklısın bilinçaltına girmiş seninde işlh iyi bir ilaç yada kendin beyninde bitirebilirsin kimisi ilaçta olsa yenemiyo geçer işlh seninde

Bu takmalar bakmalar bisüre sonra kafayı sıkıyo mecbur bırakıcan birgün

Ne ocağa bakıyom ne kapıya artık geçen gün ocağı açık unutmuş bizimkiler kokuda almıyolar baktım gaz kokuyo zehirlencez açık klmış ocağın teki

Kafayı sıyırdım zaten demek ki ben çok safmışım özgüvenim yokmuş ya da hazır cevap değilmişim diyorum zamanında artık ne yapayım beni sadece beni kıran üzen kişi eğer erkekse ona bir tokat en azından atmak rahatlatıyor yaşadığım için biliyorum.

Kötü bişi sölince biri bende pek kıramazdum eskiden şu bana şunumu demek istedi falan düşünürdüm artık bunları düşünmüyom ne düşünürse düşünsünler

Umrumda değil

Tokatta olmaz gider şikayet eder seni laf bulup sölersin baktın uzatıyo uzaklaş ordan

İnsanlarla yakın dostluk kurmuyorum artık merhaba merhaba ya da işle ilgili konuşmalar onun dışında samimiyet kurmuyorum bencillik,yalancılık ,hasedlik ,kibir gördüm mü birinde hemen kaçıyorum beni hasta ediyor çünkü bu tipler

Kronik mi desem ne desem bir baş ağrısı başladı ben de çok sinir bozucu ve yorucu bir şey kafamı sürekli yastığa koyup yatmak geliyor içimden genelde de çok düşününce oluyor tabii düşünceler istemsizce geliyor aklıma nedir bu ?

Geçmişteki insanlar olaylar konuşmalar falan aklıma yine geliyor ama eskisi gibi canımı acıtmıyor hatta neleri takıp üzülmüşüm ben bunlar için mi sinir olmuşum diyorum kendime bu aralar neden olabilir bu kafa yapımdaki bakış açımdaki değişimin nedeni nedir acaba fikri olan var mı? Hatta giyimime yediğime içtiğime sağlığıma bile daha çok dikkat ediyorum yürüyüş falan yapıyor kilo veriyorum bu şekilde devam etmek istiyorum ama bu nasıl oldu birden son bir aydır böyleyim .

benzer durum bende de var hiç yere parfümler kolonyalar alıyorum belimdeki kemeri bile beğenmez oldum değiştirmek istiyorum daha güzelini amaçlıyorum her şeyin.
yemek yapmaktan anlamam ama içimden youtubten yemek tarifleri izleyip kendime ziyafetler hazırlamak geliyor. yakında başlayacağım.

bu aralar sıklaştı farkettim, sanırım iklimin yada diğer doğa değişimlerinin üzerime olan etkisi olabilir.

Evet bence de iklimsel kışa doğru yine girmeye başlarız karamsar ruh haline .:(

Geçmiş kimseye bişey kazandirmaz hatta bugünün de de çok şeyi alıp götürür

gökyüzü12 haklısın benim geçmişi takıntı yapma alışkanlığım yaşadığım bir olayla başladı saçma sapan bir kız meselesi işte .:p Ondan sonra yaşadığım başka olaylarda da beynim tıpkı o ilk olaydaki gibi tepkiler üretmeye başladı işte keşke şöyle yapsaydım böyle yapsaydım şunu deseydim bunu deseydim gibi saçma sapan çok fazla "keşke" demeye beynimi gereksiz konularla yormaya başladım takıntılı düşünceler beynime istemsiz bir şekilde gelip beni çok rahatsız etmeye başladı neyse artık "KEŞKE " yerine "BOŞ VER" demeyi öğrenmem lazım hatta şart.

Okb denen illet şiddetini arttırdı mı ne sanki ben de bu illet gerçekten çok berbat bir şey beyin olmuş bitmiş yaşanmış geçmişte kalmış olay ve insanlarla ilgili sürekli şöyle yapsaydım böyle deseydim kısaca keşkelerle beni yoruyor aslında kinci bir insan değilim hatta kafaya takıp sinir olduğum kişiler bir yerde denk gelse iyi davransa falan tepki bile gösteremem hep böyle oldu çünkü kendimi biliyorum ama düşünüyorum ister istemez aklıma geliyor bu tipler ortada önemli bir şey de yok şunu demiş bunu demiş bilmem ne aman ne derse desin yahu!!!

Videoları izlemedim çünkü ben de olan şey gerçekte nefret saplantısı denilen bir durum bununla ilgili bir yazı okumuştum geçmişte tam bana uyuyordu ben aşkı da(aşk sanılan saplantı), nefreti de saplantılı şekilde yaşadım ve yaşıyorum duyguları uç noktada yaşamak olayı konuyu zihninde çözüp halledip bitirememek bitse bile bir süre sonra tekrar başlaması aynı düşüncenin saplantının yoksa klasik Okb de olan yok düzen takıntısı, simetri ,temizlik takıntısı falan beni bağlamıyor pek yok mu onlarda var ancak beni rahatsız edecek boyutta değil .

Orda sadece yazdığın şeyler yok birçok alan var
Aç izle ölüm yok sonunda

Pazartesi kontrole gittim doktora takıntılarım dan bahsettim özellikle geçmiş takıntısı yüzünden oluşan yoğun öfke sinirlilik durumumdan bana A[FONT=sans-serif]bilifiy yazdı kullandım iyi geldi kullanan var mı ?[/FONT]

Kadınsanız tamamen doğanız gereği normal bir şey...çünkü kadınlar unutmuyor zaten.

erkekseniz okb olabilir :)

Doktorlar da Okb diyor zaten ...

Son düzenleme:
Üst Alt