Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmişteki psikiyatrik tedavi askere gitmeye mani sayılır mı?

Beylane

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
14
Merhaba. Anksiyete için ergenlik dönemimde kesik kesik efexor xr adlı ilacı kullandım. Doktorlar uykunda sorun olursa diye zestat adlı ilacıda yazdı ancak kullanmadım hiç. En sonunda bırakcam bu ilacı diyip şubat ayında doktora gittim hiçbir sorunum yok bırakmak istiyorum dedim. En küçük dozunu kullandım sonra bıraktım ilacı komple. Şuanda hiçbir sorunum yok kuş kadar rahatım. E devlet üzerinden baktıgımda ilaç raporumda (2019 bitiş tarihli) f41.1 f41.2 anksiyete yazıyor. Son doktora gidişimde unipolar depresyon yazıyor (rapor yok) İlaç raporum pandemi dolasıyla uzatılmıs (son 3 senede doktora bile gitmedim sadece şubatta gittim). 2 sene sonra askere gidicem ve yedek subay olarak yapmak istiyorum. Askerlikte bu tedavi geçmişim yedek subay olmama veya normal er olarak gitmeme engel midir?

Beylane bu anlattıkların muaf vermezler normal er olarak gidersin askere ama yedek subaylık için bilemiyorum.

Askeriyede anksiyeteli subay yok mu sanıyorsunuz? Bence hiç bir şey olmaz. Gelecekle alakalı halen yersiz endişeler duyuyorsan tedavine devam et bence. Bu duruma kaygılandığın için rahatsızlığın tam geçmemiş gibi duruyor. Sağlığın senin için her şeyden önemli.

Son düzenleme:
Tecilim 2 sene sonra bitiyor. 2 sene boyunca işsiz olucam. Eğer tedavi geçmişim askere gitmeme engelse tecili bozdurup muafiyet alıp işe girerim diye düşündüm. Kaygılancak durum bence bu :)

Beylane Askeriyenin devlet hastanelerinin ve daha fenası özel hastanelerin verdiği tanılara bakıp sana ona göre alayım veya almayayım, patates mi soydurayım komutan mı yapayım diyeceklerini hiç sanmıyorum. Sen gönlünü ferah tut, kaçarın yok, şöyle bir ihtimal olabilir, tecilini bozdurup yoklama muayenesinde askeri hastaneden elverişli değildir raporu alırsan askerden kurtarırsın yoksa en fazla 6 ay dişini sıkacan. Bana sorarsan geçen zaman ömürden gidiyor, hayta geç başlama, bir an önce git.

Ben muafiyet almak istemiyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Yüksek lisansım devam ediyor yüksek lisansım bitmeden askere gidemem.

Merhaba arkadaşlar. 25 yaşındayım. 12 yaşından beri tedavi oluyorum. İlk 7-8 yaşında kullanmıştım ilaçları. Son 1 senedir anksiyetem panik atağa evrildi. Agorafobim var evden uzaklaştığımda “ya bana bir şey olursa” gibisinden düşünceler geliyor. Askerlik diyincede içim bunalıyor. Ocak 2026’da tecilim biticek. Uzatmak için yüksek lisansa kaydolmayı düşünüyorum. Tanılarım: lisedeyken şizoaffektif bozukluk yazıyordu (asla bu hastalıga sahip değilim). F41.2 karışık anksiyete ve depresif bozukluk tanım var ve gece uyku için zestat 30mg gündüzleride secita 15mg kullanıyorum. Sürekli seanslara gittiğim Psikiyatri doktorum askerliği yapmak istiyorsan yapamayabilirsin demişti. Benim gibi tanısı olup da muafiyet alan var mı?

@OğuzHan112, bana da yardımcı olur musunuz?
Bugüne kadar girilmiş tanılarım e devlette:
-bipolar duygulanım bozukluğu
-aktivite bozukluğu
-depresif epizodlar
-anksiyete bozukluğu
-Birde -unipolar depresyon var
- son 1 senedir bu tanıyla tedavi oluyorum. karışık anksiyete ve depresif nöbetler
1 defa sinir kriziyle ruh hastalıkları aciline götürdü ailem ancak kriz hastaneye gidene kadar geçtiği için tanı girilmemiş ancak kaydım gözüküyor.
Şuan kullandıgım ilaçlar secita 15mg zestat 30mg arasırada norodol damla kullanıyorum. Agorafobim var otobüse falan binemiyorum şehir değiştiremiyorum. Beni askere alırlar mı?

@Beylane,

Bu şekilde seni askere almazlar. Eğer ki olur raporu verirse itiraz et, yoksa cehennemi yaşarsın.

2 kez ertelenirsin 3.de şikayetlerin devam ediyorsa düzenli tedavin varsa askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir

@Beylane,

@dgcnn, geçen seneye kadar normaldim 1,5 senedir ilaç kullanmıyordum. Sonra kendimi apandisit sanıp hastane hastane gezdim en sonunda panik atak hastası oldum sonra agorafobiye dönüştü. @OğuzHan112, 5-6 ay öncesine göre daha iyiyim ama askerlik diyince içim sıkılıyor bunalıyorum

Panik atak hastalık değil nöbettir,yani korku nöbetidir,nezamanki bozukluk haline dönüşür o zaman Panik bozukluk denir,panik boz ve anksiyete boz tüm tiplerinde agorafobi sıkıca görülen bir durum..tedavi gerekir..

@Beylane,

Son düzenleme:
@OğuzHan112, teşekkür ederim. Tedavimi oluyorum. 2012 yılından beri depresyon için tedavi oluyordum. Tanılar değişti sürekli. Hastanede 300 soruluk testlere girdim. 2023 şubatında ilaçları bıraktım. 1,5 sene ilaçsız iyiydim sonra birden kendimi apandisit sanmaya başladım 4-5 kere acile gittim. En sonunda panik atak geçirdim 2 günde 4 atak gelmişti. Sonra tedaviye başladım. Tedavinin başında agorafobi yoktu. Sonradan korkmaya başladım. Kalp krizi geçirip ölürüm diye sokağa çıkamadım 7 aydır sadece doktora ve markete gidiyordum. Sonra hipertansiyon korkusu başladı. Günde 10 defa ölçmeye başladım. 13/8 14/9 çıkıyordu. Sonra kafamı başka yere odaklayınca 12/8’i gördüm. Daha da ölçmedim. Yeni yeni dışarı çıkmaya başladım. Dışarı çıkmadan önce çarpıntı geliyor 5-10dk sonra çarpıntı geçiyor. Olur da askerlik muayenesine gidersem 2012 yılından beri verilen tanıları, ilaç kullanım raporlarını ve 1,5 senedir her ay gittigim doktorumdan epikriz raporumu alıp aile hekiminin sevkettiği hastaneye götüreyim mi?

İnternetten sağlıkla ilgili araştırma yapmayın,sürekli tansiyon şeker vs ölçmeyin.. tariflediğiniz şikayetler evet panik atak krizleri sonrası beklenti kaygısı panik bozukluğa doğru gidiyor.

Tedavi alıyorsan sakın tedavini kendi başına sonlandırma, epikiriz raporlarına gerek yok tedavi geçmişiniz sistemden görünüyor,ama illa götürecekseniz götürün.

Söylediğim gibi ilk önce erteleme alırsınız,işler ters gider askere alınsanız da geri dönersiniz.

@Beylane,

@OğuzHan112, teşekkür ederim. Sapasağlam olana kadar tedavime devam edeceğim. Babam ve amcam da benim gibilermiş atlattılar 20 senedir nüks etmedi. Motivasyonum bu

@dgcnn, şuan tezsiz yüksek lisansa kaydolucam. 1,5 sene erteliyor ve mezun olduktan sonra 1 sene daha erteliyor. 2,5 sene ötelenecek yani. Belki bi ihtimal sapasağlam iyileşmiş olurum o zamana kadar

@Beylane,
Merak etmeyin bu süreçler sandığınız kadar zor değil. Dediğiniz hastalıkları taşıyorsanız iyileşmeniz zor. Bunun çözümü doktorla özellikle oğuzhan abinin sözlerine itimat etmek. Ama sana tavsiyem kesinlikle hallet. Askerde bu işlemler daha sancılı yürüyor

@dgcnn, sadece şuan bende panik atak anksiyete var. Diğer tanılar 3-4 sefer koyulmuş. Son 1,5 senedir karışık anksiyete ve depresif bozukluk var

@Beylane,

Sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum. Dediğim gibi tanılarınız askerliğe uygun olmadığınızı gösteriyor. Umarım istediğiniz sonuçları alırsınız.

Üst Alt