Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmişteki şizofren tanısı almış biri öğretmen olarak atanabilir mi?

Thebru

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar Geçmişte Psikoz(şizofren) tanısı vardı on sene kadar tanı değişiklik gösterdi
4 yada 5 senedir bipolar tanısı var,
Bipolar olduğum anlaşıldı çok şükürler olsun,
Türk dili okudum Formasyon alsam nasıl olur.?
Sorum şu.
- Geçmişteki şizofren tanısı Öğretmen olmaya engel olur mu?
- bir yakınımda aynı durumla Sağlık(Ebelik yada Hemşirelik) okumak istiyor....

Geçmişteki tanı ne kadar sorun olarak karşımıza çıkar.

şimdiden teşekkürler....

Bipoların engel olmadığını, şizofrenin engel olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ne var ki, bipolar bozukluk da en az şizofrenik bozukluk kadar ciddi bir akıl hastalığıdır.

İnan ki ekonomist79 düzenli tedavi ve ilaçla normal birine göre daha sağlıdırlar. Sadece polis ve asker olamazsın. Diger turlu bu hastaliga yakalanan psikiyatris, psikolog bile var. Yasamadan bisey diyemezsin

ekonomist79

Ben de bipolarım. Gereksiz yere insanları damgalıyorsunuz. Eğitiminiz ney bakalım. Doktor musunuz?

bipolarlarda kamudaki işleri yapabilecek kapasite var diğer hastalıklar bende yok bilmiyorum yorum yapamam

Evet doktorum, ama ekonomi doktoru. Bipoların hafif bir hastalık olduğunu düşünüyorsanız önce tedavi için kullandığınız lityum tuzunun ne olduğunu bir araştırın derim.

Merhaba Şizofren hastaları öğretmen olabiliyormu acaba.Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

@ekonomist79

Kimin hangi mesleği yapabileceğine sağlık profesyonelleri karar vermemeli. Bu yaklaşım 30-40 sene evvel gelişmiş ülkelerde terk edildi

şizofren de bipolar da öğretmenlik ve diğer meslekleri yapabilir. hastalığın tedaviye cevap verip vermediği ve derecesi önemli. buna da karar verecek olan sağlık profesyönelleri.. bu aralar araştırdığım bir konu.. sağlık raporunda doktorun bu mesleği yapabilir diye belirtmesini istiyorlar.. ben emekli bir sağlıkçıyım, kendim için değil bir yakınım için araştırıyorum..

Şizofren de bipolar da tedaviye yüzde yüz yanıt vermez, verselerdi zaten engellilikten çıkarlardı. Yakınınız yine de denesin denemesi bedava.

@Thebru
1999 yazında "şizofren" teşhisi koydular. Aynı yıl eğitim fakültesi kazandım. Lisans boyunca sürekli ilaç kullandım. 2004 ocak ayında normal KPSS ile öğretmenliğe atandım. O zamanlar şimdiki gibi detaylı psikiyatr heyet raporu istemiyorlardı. Beş buçuk sene öğretmenlik yaptıktan sonra geri hizmete alındım.

@ekonomist79
Çünkü dört sene lisans okumuştur. Haketmemiştir.

bipolarlarda kamudaki işleri yapabilecek kapasite var diğer hastalıklar bende yok bilmiyorum yorum yapamam

Güzel bir davranış örneği.

perseküsyon

Mesela hak etme meselesi değil, devlet engellemiş zaten 657-48/7 ile, bu devlet akıl hastalığından korktuğu kadar hiç bir hastalıktan korkmuyor maalesef, akıl hastaları (terim bile çok irite edici) maalesef cani, katil doğan ve potansiyel suçlu olarak görülüyor. Ben hergün yaşıyorum aynı sıkıntıları ben de dr. olmuş emekliliği neredeyse hak etmiş bir şizoafektif hastasıyım bu önyargılardan ve peşin hükümlü kısıtlamalardan ve normal geçinenlerin anlayışsızlığından 40 yaşında dr. olmuş bir memur olarak emekli olmayı düşünüyorum. Başka seçenek gözükmüyor çünkü.

ekonomist79 ben de organik olmayan psikotik bozukluk hastasıyım ve memurum ben de düşünüyorum bazen emekliliği ama kontrol muayenesi konusu tedirgin ediyor .

ekonomist79
Bu yazdıklarında hakısın İlave yoruma gerek yok.

sokrates
Aynen bu kontrol muayenesi sebebiyle erken emeklilik hayalini silip attım Ölene kadar devam

Ben ölene kadar devam etmeyi falan düşünmüyorum bir yolunu bir formülünü bulup emekli olmak istiyorum ama daha şimdi değil şu an için erken sonuçta olan nasıl oluyor .:confused: Bir sürü hastane yatışım var konan teşhisler var en azından 40 rapor alabilirim diye düşünüyorum .

sokrates

O senin aradığın yolu formülü herkes arıyor. Hakkında hayırlısı olsun

@perseküsyon herkes mi arıyor :pHadi git işine seni okuyan da hiç kimse erken emekli olamıyor sanacak .

@sokrates

Kontrole çağrılmadan emekliliğe devam etmenin formülünü herkes arıyor anlamında yazdım. 2-3 sene emekli yaşayıp da sonra bu hakkından mahrum kalmayı ve maaşından olmayı kim ister ?

Son düzenleme:
perseküsyon
Emekliliğin iptal edilmesi için artık engelli olmamanız gerekir, ki zaten şizofrenim demişsiniz şizofrenler %45in altında rapor alamaz, oysaki sizin bunu bilmeniz lazım, sanırım emekli olmak istemiyorsunuz.

anlamadım yüzde yüz yanıt vermez tabi ki.. ilaç kullanarak normal insanlar gibi yaşayabiliyorlar.. şizofren (halk arasında böyle denir, tıptaki adı psikozdur) bir doktorla yıllarca çalıştım, hiç hastalığından kaynaklanan bir sorun yaşamadım.. tedavisi olmayan hastalık bunlar, ömür boyu ilaç kullanmak zorundalar.. engelli olarak çalışabiliyorlar, hatta engelsiz olarak bile çalışanları biliyorum..

sanırım yanıtım başka bir yere düştü :)

şizofren öğretmenlik yapamaz diye nerede yazıyor, bana linkini gönderebilir misiniz?..
bu arada benim yakınım dediğim şizofren değil..

merhabalar,şu an halihazırda şizofren veya bipolar duygulanım bozukluğu hastalığı öğretmenlik YAPABİLMEKTEDİRLER.
ancak çıkacağı iddia edilen bir taslak var, bu taslağın çıkmasından sonraki süreçte evet yapamayabilirler.

yalnız şöyle bir durum var,bu taslakta yer alacak çerçeve nedir ne değildir yada taslak çıkacakmı ,bu henüz tamamen bir duyum...

Kimseyi kırmak istemem ama kardeşim bir kamu kuruluşunda mühendis. Bipolar bir çalışanları vardı. Ve adamın olmadık kaprisleri yüzünden herkes illah diyordu. Çay neden soğumuş, niye çay o ister istemez ayağına gelmiyormuş vs gibi saçma sapan şeylerle insanları mahfediyordu. Ve sürekli rapor alıyordu.

Bence iyice tartmalı, gözlemeli daha sonra bakılmalı çalışma durumlarının nasıl olacağına.

Ben bipolarım. ilaçlarımı da düzenli alıyorum , gayet iyiyim.Öğretmenliğe de engel falan değil.Şizofreniyi bilmiyorum ama bipolar öğretmen olabilir.Eğitim fakültesi öğrencisiyim zaten.Doktorumla bu konuları uzunca konuşmuşluğum var.

EKONOMİST79 yanlış biliyorsun,en azından bipolarlar için

O ilaçlar normale döndürmüyor benim gördüğüm. Biraz abartılı bir sakinlik sağlıyor. Kollarını kaldırmaya, tepki vermeye mecalleri kalmıyor. Bir tembellik durumu.. Tabi herkes için aynı durum söz konusu değildir. Benim şahit olduğum bu şekildeydi..

iyi ne güzel yatın kalkın şizofreni olmadığınıza şükredin o halde ne diyeyim. Yok bipolar yok şizofreni hangisi daha kötü evet ikisi de kötü...Kardeşim şizofrenide olmayan şeyleri görüp duyuyorsun...bunu nasıl bir tutuyorsun. anlamadım seni..neyse

Ester7

Olmayan şeyleri görmenin şizofren veya bipolar diye bir ayrımı yok iki hastalıkta da derecesine göre olabiliyor. Önemli olan hastalığın ve hastanın işlevselliğidir ki zaten engelli oranları cetveli de bu şekilde düzenlenmiştir, şizofrenin işlevselliliği düzelmiş tamamen bağımsızı da var işlevselliği düzelmemiş tamamen bağımlısı da bipoların da aynı şekilde.

Üst Alt