Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmişteki şizofren tanısı almış biri öğretmen olarak atanabilir mi?

ben herkes gibi düşünmediğimi açıkça belirtmeli ve mücadeleye devam etmede istekli olduğumu ifade etmeliyim.
başarılı akademik çalışmalarda bulunabileceğimi umuyorum.

uluslararası alanda akademik bir dergide makalem majör düzeltme ile kabul edildi.
(index: google scholar,drji ve bir tane açıklamak istemediğim bir index daha)

ki sci ve doaj indexli detgilere ilettiğim ve henüz sonuçlanmayan makalelerim de var.

sonuç ne olur bilinmez tabi ancak ben mücadelemi sürdüreceğim.

çoğu kişi malesef önyargılı ..

ekonomist 79 olmayan şeyleri görmek ve duymak yani sanrılar ve halüsinasyonlar.. psikozda vardır. bipolar psikotik özellik taşıyabilir. o zaman psikotik özellikli denir. hiç psikozu olmayan bipolar hastalar vardır.. birincisi ile sizin şizofren dediğiniz arasında pak fark yok. ikisi de ağır.. psikotik özelliği olmayan bipolar hastalar hiç ilaç kullanmadan bile hayatını sürdürebilir.. sorun yaşarlar tabi ki ama psikoz gibi değildir..
aslında hastalıkların tanıl kriterleri değişti sanıyorum şimdi birçok hastalık bipolar sınıfı içinde değerlendiriliyor..

nerantsula

Eğer kişi ilaç kullanmaya ihtiyaç duymuyorsa ne bipolardır ne de şizofrendir o kişi hasta değildir.
Eğer kişi gerçekten bir psikolojik hastalığa sahip ise ilaç kullanmadan hayatını sürdüremez, çünkü dünya ile bağını tamamen koparan çok şiddetli ataklar yaşar.

Thebru Milli Eğitim Bakanının açıkladığı 2023 vizyonuna göre artık formasyon dersleri verilmeyecek dendi. Bu yıl için geçerli mi değil mi onu araştırmanı tavsiye ederim. Alabiliyorsanız kaldırılmadan formasyonu almaya çalışın derim.

psikotik özellikli bipolar ile psikotik özelliği olmayan bipolar arasındaki farka dikkat çekmek istemiştim.. adam manik depresif ama hiç psikozu olmuyor, ilaç kullanmayı da reddediyor, yaşadığı sorunlar yüzünden hapse bile giriyor, iş kuruyor iflas ediyor, iflas edince depresyona giriyor, bir süre sonra tekrar manik oluyor, başka bir şehire taşınıyor, başka bir iş kuruyor hayatı böyle dengesiz bir şekilde devam ediyor.. karabatak gibi yaşıyorlar.. filimlere bile konu olmuştur, var böyle yaşayanlar...
ama manik depresif dönemlere psikoz da eşlik ediyorsa, o da şizofrenden çok farklı değil... tanılara katı bakmamak gerekiyor, yıllar sonra tanı değişebiliyor.. her bireyin hastalığı kendine özgü bir özellik taşıyor..

@nerantsula

Aslında o kişi de yani psikozu olmayan bipolar dediğin kişi (sanırım Richard Gere'nin oynadığı Mr. Jones filmindeki gibi birinden bahsediyorsun) tedavisini doğru düzgün olsa böyle saçma sapan karabatak gibi bir hayat yaşamayacak buna hayat denirse değil mi ?

Son düzenleme:
benim açımdan öyle tabi.. ilaç kullanarak, tedaviyi reddetmeden, hayatı hem kendisi için hem de etrafındakiler açısından daha dengede yaşayabilir. istatistiklere göre ekonomik durumu yüksek olanlarda bu tür hastalıklar daha az. çünkü onlar ekonomik güçleriyle üstesinden geliyorlar. ömrüm bu hastalarla geçti diyebilirim. her türlüsünü gördüm..

Üst Alt