Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Genel idare sınıfında memurken tekrar EKPSS'ye girip teknik hizmet sınıfına atanmak!?

nostaljik

Üye
Konular
74
Reaksiyonlar
1
Herkese merhaba, öncelikle herkese sağlıklı, huzurlu günler dilerim. Ben 2018 Ekpss ile Genel idare sınıfına atandım, kadrom bilgisayar işletmeni. İşe başlayalı 7 sene oldu. Milli eğitimdeyim. Şimdi açık öğretimden Bilgisayar Programcılığı önlisans bölümünü bitirdim ve kurum içi sınavlı unvan değişikliği ile şansımı denemek istiyorum. Ayrıca ve dikkat çekmek istediğim, asıl değinmek istediğim konu şudur : tekrar Ekpss'ye girip orda da şansımı denemek istiyorum. Şu an genel idarede memurken tekrar sınava girip teknik kadrodaki mesela bilgisayar ilşe ilgili teknikerlik kadrosuna şu anki kadromdan istifa etmeden tercih yapma hakkım oluyor dimi? Memurluğa başlamadan önce ben de birçok kişi gibi ''Yeter ki bir kadroya atanayım da ömür boyu bu kasroda ve bu kurumda çalışırım'' diye düşünüyordum. İşe başlayınca haklarımızı ve aslında alternatiflerimizin olduğunu da vs.. öğreniyoruz. Kurumlarda iş bölümü bazen adil yapılmıyor, bazı sorunlar oluyor. Ya da ve en önemlisi engelimize uygun birimlere verilmiyoruz, çalışma arkadaşlarımızla uyuşamıyoruz vb... gibi. Eğer imkanımız varsa bunu değerlendirmeliyiz. Yukarıda belirttiğim soru: Tekrar Ekpss'ye girip şu anki kadromdan istifa etmeden atanabilir miyim? Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.

teknik hizmetler sınıfı, genel idari hizmetler sınıfının üst kadrosu olarak işlem görür. yeniden ekpss ye girip istifa etmeden direk atanabilirsiniz.

Merhaba ben 20 yıllık it sektöründe calısıyorum uzmanım yani yalnız özel sektörden bıktım artık hep az maaş ile çalıştırmaya calısıyolar.
bilgisasayar işletmeni kadrosunu önerir misiniz .?
yani baslayan en düşük memur maaşı 60K diye haberler okudum doğru mudur ?
Baska yan hakları oluyor mu ve iş olarak ne yapıyorsunuz acıkcası bunu cok merak ediyorum.

@Besiktas_1903,

merhaba. Emin değilim ama (çünkü tek bir örnek yanıltıcı da olabilir) ben 12 yıl önce bilgisayar müh tezli master programına başvururken gelenler arasında bir tanesi ile muhabbetimde sanırım o kişi 2 bin 500 dolar veya daha fazla kazandığını söyledi. Ama yabancı bir şirkette çalışıyorum demişti ve yabancı dil bildiğini söylemişti. Ondan en az bir yabancı dili akıcı konuşmak kanaatimce hem etkili hem kıymetli.

Son düzenleme:
Üst Alt