Herkese merhaba, öncelikle herkese sağlıklı, huzurlu günler dilerim. Ben 2018 Ekpss ile Genel idare sınıfına atandım, kadrom bilgisayar işletmeni. İşe başlayalı 7 sene oldu. Milli eğitimdeyim. Şimdi açık öğretimden Bilgisayar Programcılığı önlisans bölümünü bitirdim ve kurum içi sınavlı unvan değişikliği ile şansımı denemek istiyorum. Ayrıca ve dikkat çekmek istediğim, asıl değinmek istediğim konu şudur : tekrar Ekpss'ye girip orda da şansımı denemek istiyorum. Şu an genel idarede memurken tekrar sınava girip teknik kadrodaki mesela bilgisayar ilşe ilgili teknikerlik kadrosuna şu anki kadromdan istifa etmeden tercih yapma hakkım oluyor dimi? Memurluğa başlamadan önce ben de birçok kişi gibi ''Yeter ki bir kadroya atanayım da ömür boyu bu kasroda ve bu kurumda çalışırım'' diye düşünüyordum. İşe başlayınca haklarımızı ve aslında alternatiflerimizin olduğunu da vs.. öğreniyoruz. Kurumlarda iş bölümü bazen adil yapılmıyor, bazı sorunlar oluyor. Ya da ve en önemlisi engelimize uygun birimlere verilmiyoruz, çalışma arkadaşlarımızla uyuşamıyoruz vb... gibi. Eğer imkanımız varsa bunu değerlendirmeliyiz. Yukarıda belirttiğim soru: Tekrar Ekpss'ye girip şu anki kadromdan istifa etmeden atanabilir miyim? Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.