Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geri Dönüşüm Fikirleri

[SIZE=5]Eskiyen deri kemerleri değerlendirme[/SIZE]

belttray2.jpg

belttray3.jpg

belttray4.jpg

belttray5.jpg

belttray6.jpg

Çamaşır suyu lekeli bluzun dönüşümü :)

Hiyjen meraklısı olanların sık sık karşılaştığı durum ;

bleach+shirt.JPG

Çivi çiviyi söker mantığı ile , elinize fırçayı alıp çamaşır suyuna batırıp keyfinize göre desen çiziyorsunuz ;)

Bleach+shirt+10+%283%29.JPG

Süper!!!

Bayıldım bu fikre. Yarın çamaşır günüm. Geceliğimin üzerinde denemeyi planlıyorum. :rolleyes:

Aklımdan geçirmeye başladım hangi kıyafetimden başlasam diye :rolleyes: Batik deseni mi çalışsam acaba :confused::D

2 basit geri dönüşüm fikri de benden :)

Lavanta rengi çoraplarım , yıpranmıştı

img0718k.jpg

Kestim ...

img0722k.jpg

Çekmece için lavanta torbasına dönüştüler :)

img0719k.jpg

Başka bir dönüşümüm ...

Tek kalmış bir su bardağına yapıştırıcı sürüp ip doladım etrafına ve çalışma masamı kalemlik olarak süslüyor :)

img0738xk.jpg

çok hoş ve pratik şeyler:eek:.bende eski kıyafetlerimden yeni bişiler üretmeyi severim.eski kot pantolonumu çanta yapmıştım,hala kullanıyorum.kullanmadığım beyaz bi kot gömleğide ceplerini bozmadan beyaz bi çanta. çok şık ve özgün oldular.üretmek güzel .emeğinize sağlık.
:)

Bu köşeyi ihmal etmişim... Sağolun, hatırlamış oldum:eek: Fırsat bulduğumda yeni fikirler bulup eklerim :)

ya evet bu köşeyi unutmuştuk artık yeniden bize hatırlatman iyi oldu hamarat arkadaşım benim :)

İki ayrı renk kravatın yaratıcı dönüşümü ;

Anlatımı burda : Oh So Crafty

Kedi Ranzası :D

Eski bir bavul , eski bir sehpanın ayakları ve tenis topları ile yapılmış.
Yok artıkk , nasıl bir yaratıcılıktır bu böyle :) Evde kedisi olanlar için hoş bir fikir olabilir :eek:

Melek hemen yapsın bunu biber için:)))

Sema'cım nerden bulursun bunları ya.. hakkaten harika bir ranza:)
Valla Selda'cım haklısın:) Bizim Biber buna bayılır ya yapayım bunu ben:)
Ama eski bavul yok ya... Dün gördüm bu mesajı ama bavul bulma işine taktım... başka ne şekilde yapabilirim ki bunu acaba?

Ama kabul edin benim kartondan yaptıgım ev de güzel:)
Benim öğrenciler gelince Biber oraya kaçıyor:)

Bu arada, şu iki uykucu sığar mı o ranzaya acaba?
:)))

195844_156969657698087_100001551605013_340865_5288770_n.jpg

İlki sığar ama ikincisini zor alır o ranza :D

Yahu rahatça koca kanapeye gömülmek dururken biber hiç yatar mı o bavulun icinde:))))

Makyaj malzemelerini düzenlemek için bir fikir ;

Eski bir çerçevenin içine üzeri kaplanmış metal bir plaka (sanırım) kullanılmış. Makyaj malzemelerinin arkasına mıknatıs yapıştırılmış.

Hoşuma gitti :) Çekmeceyi karıştırıp bulmak zor oluyor. Hepsinin elinin altında olması zekice düşünülmüş derli toplu bir fikir.

Bu başlığı çok seviyorum gerçekten pratik bilgiler işime yarayacak...

Kaynak bilgi oldu desene :eek:

Evde ekose desenli atkınız varsa , sıkıldığınız ;
scarf2v.jpg

Bu şekilde fırfırlı bir boyunluğa dönüştürebilirsiniz.
scarf4.jpg

Şık ve havalı :)
scarf5.jpg

Hanımlar çamaşır suyu ile desen yapmadan önce biraz seyreltin lütfen.Giysilerinizi atmak zor olabilir çünkü.
Ben üreten beyinleri çok seviyorum.Keşke hepimiz sizler gibi birşeyler düşünüp üretebilsek.Saygılar sizin gibi üreten hanımlara.

Bir şeyler yapmak isteyenlere fikir versin diye bu başlığı düşünmüştüm . DIY-Craft bloglarını incelemeyi sevmişimdir her zaman. Vakit bulduğumda ufak denemelerim de olabiliyor.

Bir şeyler yapmak isteyenlere fikir versin diye bu başlığı düşünmüştüm . DIY-Craft bloglarını incelemeyi sevmişimdir her zaman. Vakit bulduğumda ufak denemelerim de olabiliyor.
.
Merhaba sema hanım.böyle güzel fikirleri nerden buluyorsunuz,nasıl gerçekleştiriyorsunuz bilmiyorum.Ama inanın çok güzel. Ben takdir ediyorum.
Haddimiz olmadan bir öneri,bunların yanında bir de resim işine girin lütfen.Hem kalıcı olur hem hayallerinizi hiçbir maddi sınırlama olmadan uygulayabilirsiniz.Uygun ortamı hazırlıyarak parada kazanabilirsiniz. Ama en güzel kazancınız ise başkalarına örnek olarak onların hayatlarını güzel ve olumlu bir şekilde değiştirmelerine olanak sağlıyabilirsiniz.

Merhaba , emeklilik günleri için bu tarz uğraşlar düşünebilirim evet. Şu an için fikir birikimi yapıyorum ileriki projelerde ilham versin diye:)

Baktım hepsine teker teker güzel paylaşımlar olmuş..teşekkürler..:)

Epey yaratıcı geri dönüşüm olmuş. Hoşuma gitti.:D
Evimde ister miyim düşünmem lazım.:cool:

pfcrutchtable2main.jpg

fy17x7if8w9wnwzmedium.jpg

Hoş bir tamir yöntemi.

hobirtamiryntemi.jpg

Eski kumandalar bile değerlendirilir :)

eskikumadandalarbiledee.jpg

bilekliğe bayıldımm:))) anneme çalışmayan kumanda varmıydı diye sordum yok dedi:(:D:D

Bunlara çok güldüm aslında ama mantıklı fikirler:D

533003_385595351470757_1173580492_n.jpg

komik duruma düşmeyelim fermuar kilidi:D

564623_389491681081124_1562027752_n.jpg

farklı saksılar:D

528902_407597419270550_410324056_n.jpg

481150_428007507229541_1146799277_n.jpg

Epey hoş fikirlermiş :D Teşekkürler roaccım.

Nette gezinirken bi kaç geri dönüşüm fikrine rastladım buraya da atıyım dedim.. :)

564412_343231212433286_1746769122_n.jpg

Kullanmadığınız kotlardan kitap kaplaması.. :)

298620_345286468894427_2037215199_n.jpg

Renkli fermuarlardan bileklikler.. :)

582289_344085069014567_2096762687_n.jpg

Bozulan kulaklıklardan küpeler.. :)

P1040335-530x278.jpg

Tarçınlı mumlar.. :)

PONPONLAR.jpg

Örgüden arta kalan iplerle yapılan ev aksesuarı çiçekler .. :)

diqhlek-530x133.jpg

Süt kutusunu peçeteyle yapıştırıp geri dönüşüm takı kutusu.. :)

SL279314-530x397.jpg

Antep fıstıklarından mumluk.. :)

Üst Alt