Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

GİH'e atanıp istifa eden ve başka kuruma atanan kişinin göreve başlama süreci hakkında bilgisi olan var mı?

erola

Üye
Konular
54
Reaksiyonlar
104
EKPSS adalet bakanlığı GİH'a atanıp istifa edip Ekpss sınavına girip başka kuruma atanıp göreve başlama süreci hakkında bilgisi olan var mı ?

Adalet bakanlığında genel idari hizmetler sınıfında işe başlarsan KPSS yoluyla başka bir devlet kurumuna genel idari hizmetler sınıfı için atanamazsın ama teknik hizmetler sağlık hizmetleri gibi branşlar sınıflar için atanma talebinde bulunabilirsin KPSS puanıyla ama genel idari hizmetler sınıfı için süreç farklı işliyor dilekçe vermelisin geçmek istediğin bakanlığa transfer olmak istedim bakanlığa o bakanlık eğer seni alabiliriz kadromuz var diyorsa ve çalıştığın Adalet bakanlığı tamam sen transfer olabilirsin diyorsa o zaman transfer olabilirsin kurumlar arası genel idari hizmetler sınıfı için

İstifa edersen şöyle olabilirsin doğru olabiliyorsun bunun iki yolu var 1 yol 1 sene beklemen lazım eğer usulüne göre kanunlarda yazan şekilde istifa edersen bir sene beklemen lazım yeniden memurluğu atanmak için ikincisi d usule göre istifa edemedin usulleri aykırı bir şekilde istifa edersen yani kanunlarda yazan şekillere göre aykırı istifa edersen de 2 sene beklemen lazım yeniden atanmak için eğer bu yolları izlersen yeniden başka bir bakanlık veya devlet kurumunda genel idari hizmetler sınıfı düz memur olarak atanabiliyorsun yoksa diğer şekilde olmanın imkansız

Ya bir şey soracağım kardeşim niye bu Adalet bakanlığı'nda çalışan engelliler paçayı bu bakanlıktan kurtarmak istiyor ben de çünkü Adalet bakanlığını tercih etmek istiyorum da nedeni ne yani zor mu Adalet bakanlığının şartları neden mis gibi geneli idari hizmetler sınıfı var istifa etmek istiyorsun onu bana Bir açıklar mısın meraktan soruyorum hani ben de çünkü Adalet bakanlığı'na tercih etmek istiyorum da

@emre 78, cezaevinde çalışıyorum toplam gidiş geliş 3 saat sürüyor bende evime yakın yerleri tercih etmeye karar verdim cezaevinde bazı sorunlar var kişisel alay dalga geçme gibi idare ediyorum gittiğim yerdede olacak illaki

Allah yardımcın olsun kardeşim dediğim durumlarda ancak başka bir genel idari hizmetler sınıfına geçiş yapabiliyorsun

Bir de şu var. Memur iken sözleşmeli bir kadro kazanınca bekleme yok bildiğim kadarıyla. İstifa edip yeni işe giriyorsunuz.

Üst Alt