Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gırtlak kanseri halinde malulen emeklilik şartları nedir?

Omurozturk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese meraba ilk önce 2 ay önce larenks ameliyatı oldum kismi olarak yarısını aldılar ses tellerimin hala tedavi görüyorum 54 yaşındayım 4200 günüm var normal şartlarda 55 yaşında olmam lazım emekli bende malulen emeklilik için başvurdum hastaneye raporumu yazdılar ssk ya gönderecekler hala 15 gün olmuş daha gitmemiş biraz uzun sürüyor bu sonuçlanması dediler sol gözüm yüzde 15 felan görüyor sağ gözüm 85 olması lazım bilen arkadaşlar varsa malulen nasıl emekli olabilir bu şartlarda ve ben bu arada hastanede bana yazılan raporun resmini cektim anlıyan varsa yardımcı olabilir mi teşekkür ederim şimdiden.
DPl0V6.jpg
[/url][/IMG]

hipertansiyondan 10 almissin.alttaki rahatsizliktan yuzde 20 almissin galiba.maluliyet icin tek rahatsizliktan yuzde 60 almalisin...diger oranlar varmi goremedim.lakin bu kadarsa zor ...vergi indirimi alarak engelli statusu de emekli olmaniz daha uygun gibi...

Şöyle söylim zaten larenks hastasıyım göz den kaç almışım 2 hastalık olmuyor mu gözle

Vergi yoluyla nasıl emekli olabilirim peki

bu sayfada vergi indirimi basligi altinda konular var.biraz bilgilenmen icin okuyun bolca.soyledigim gibi tek rahatsizliktan ve bu rahatsizliktan kaynaklanan ek rahatsizliklar icin baltazar formulunden sonra enaz 60 almaniz gerekli bu sartlari tasimiyorsunuz...calisiyor iseniz.gidin engelli rapor veren bir hastaneye ucretini odeyin .200 tl gibi.bireysel olarak basvurun.cikan sonuc elinize verilecektir.formulize edilmis yani baltazara gore uyarlanmis puaniniz gelir.40 uzeri ise bulundugunuz vergi dairesine gidin evraklarinizi ankaraya gonderilmek uzere verin.bu daha pratik bir yoldur.2.yol ayni vergi indirimi icin isyerinin bulundugu vergi dairesine gidip sevk alin..onerilen ve size yakin olan hastahane secilir.lakin burada evrak uzerine genelde puan yazilmaz ve rapor hastahanede kalir.hst ankaraya gonderir....biraz daha agir sureli bir tercihtir....sayfada engelli puanlari liste halinde vardir.uygun olanini bulun diger rahatsizliklar icin..

Yanlız benim en son sigorta girişim 2006 bu engel olur mu çalışmadım o tarihten bu yana

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

tum rahatsizliklarinizi belirtin.kolestrol tansiyon karaciger yaglanmasi fizik tedavi obezite ortepedi goz psiyatri gibi hepsinden puan almaya bakin.

bir yerde valisiyor gozukun ama 15 gun ama 1 ay onemli olan calisirken vergi dairesine basvurmaniz.sonra cikis gosterirsiniz.sitede bu sekilde basvuranlar oldu..

vergi dairesine basvururken isyerinden orada calistiginiza dair belge alip gidiyorsunuz.sadece bu asamada gerekli...

vergi indirimi ile emeklilik bolumunu basliklarini ve konulari bolca okuyun mutlaka sizin gibiler mevcuttur..

Peki malulen emekligin sonucunu beklemelimiyim sizce yoksa biran önce 15.20 sigortalı gözüküp vergi dairesine başvuru mu yapmayalım

puaniz tek hastalik ve buna bagli komplikasyona bagli rahatsizlik net puanda 60 olursa maluliyet olur.sizinku bu sartlari tasimiyor.kanserden yuzde 20 ve 6 ay sonra kontrol yazilmis......1 raporunuz cikmis durumda suan.iptali olurmu bilmem.ankaraya merkez saglik kuruluna gidecektir.....vergi indirimi alarak emekli olmaniz durumunda kayitlarda 2 .rapor cikacak...sonucta farkli oranlar olacagindan 3.hakem hastaneye sevk olabilme durumlarini yasayabilirsiniz..sonuca gelelim ben olsam once rahatsizliklarimdan ne kadar puan alacagimi ogrenirim.toplamda 50 civari olursa baltazara gire 40 ustunu yakalarsiniz....once bunu arastirin.oluyorsa bu sekilde basvurun.

Anladım yanı yüzde 30 cepte de göze bi puan Belirtilmemiş sadece

baltazar formulune gore degil..30 brut.ikinci rahatsizliklar eklendiginde puanlar duser..26 veya 27 dir suan puaniniz.hesaplama sekli sitede mevcuttur.3 veya 4 rahatsizlikta toplandiginda 49 veya 50 minumum almaniz gereklidir..40 i yakalayabilmeniz icin..

Anladım teşekkür ederim ben biraz araştırma yapayım bu konu hakkında çok saolun

3.derece vergi indirimiyle ne zaman emekli olabilirim diye yazin google den yine bu site icine yonleneceksiniz.orada yas ve sigortalilik suresi var .bakin bakalim sartlari tasiyormusunuz..sigorta suresi ve gun olarak..

15 yıl diyor zorunluluk benim 13 sene felan çıkıyor yanlız

Çalışamıyorum da hala tedavide olduğum için yanı hemen hemen 1 senem çöp olacak ve hiç şekilde bunun karşılığını alamıcam geçici de olsa hiç bi kurum yardım etmicek herhalde

Omurozturk

Malulen emeklilik için sgk'Ya mı başvurdunuz?

Doğum tarihiniz? İlk sigortalı olduğunuz tarih? Tüm primleriniz ssk statüsünde miydi?

Evet SSK ya başvurdum kendi ameliyat olduğum hastaneyi sectim Bağcılar devlet hastanesi .

94 yılında bagkurdan 2003 tarihe kadar Bağ-Kur'lu oldum sonra 2003 den 2006 ya kadar da sigortaya geçtim 8 yıl 10 ay Bağkur dan 1083 gün de sigorta dan var yanı toplam olarak
4263 günüm var hesaplayınca ilk Bağkur girişim 94 ama şöyle bişey var 88 yılında abim bana numara aldı sadece gün ödemediği için baz alınmıyor ilk girişim bir gün dahi primim yatmış olsaydı o baz alınacaktı onun içinde uğraşmak lazım mış

1963 lüyüm 54 yaş

Evet 18 ay alabiliyorum galiba

Omurozturk

Bu durumda malulen emeklilik başvurunuz reddedilirse, bir işyerinde çalışan statüsünde sigortalı olup, o arada vergi indirimine başvurabilir, bu hakkı elde ettikten sonra da az bir askerlik borçlanması yaparak erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.
Şimdilik malulen emeklilik başvurunuzun neticelenmesini bekleyelim

2008_oncesi.PNG

600 gün alabiliyorum askerlikten tamam onun sonucuna göre hareket edelim teşekkür ederim

Omurozturk

Malulen emekliliğe başvurmadan önce buraya yazsaydınız, bu şekilde yönledirir, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmanızı sağlayabilirdik. Neyse, olsun da varsın geç olsun.

Anladım da bilmiyordum böyle olacağını erken yaşlılık emeklilik için ne kadar sene çalışmak lazım

Omurozturk

94 sigorta başlangıcınızla yukarıdaki tabloya göre vergi indirim hakkı elde ettiğinizde emekli olabilirsiniz. Sadece, son 2520 primin fazlası (1261'i) ssk statüsünde olmalı ya, o olsun diye (1261 - 1083 = 178 +1) 179 gün askerlik borçlanması yapmanız yeterli olacak.

Ama ben olsam maaşımın yüksek olması için askerlik borçlanmasını tam yapardım. 2000 tarihinden önceki askerlik borçlanmaları maaşa olumlu etki eder çünkü.

Evet 94 girişim Ama 15yılı tamamlamamışım oluyor o tabloda emin misiniz

Omurozturk

Yukarıdaki tabloda da görüleceği üzere, 96 da olsa şartlarınız yukarıda yazdığım şekilde uyuyor

15 yıl boyunca olmak lazım degil mi sadece gün yetiyor mı o kısmı anlamadım

Bu arada maliye ye borcum ayni zaman da is Veren olarak ssk ya Borcum var iflasimi vermedim bunlar Etki edermi emekli olmama ve maasim tahminen ne olur vergi indirimi ile yada normal emeklilik icin ne kadar daha gun lazim bana

Omurozturk

Sigorta başlangıcınızından bu yana geçen süre önemli. Sizde bu yeterli zaten

SGK'ya borcunuz varken emeklilik işleminiz neticeye bağlanmaz maalesef

Yani ssk ya is veren olarak borcumu kapatmadan emekli Olamam malulen emekli olsam bile mi bu Boyle Engel mi

Üst Alt