Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gırtlak kanseri halinde malulen emeklilik şartları nedir?

Ama Ben sordugumda muhasebecime is veren farkli bi olay dedi yansimaz sana demisti

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Omurozturk

Ben SGK emekli etmez diye biliyorum. Ancak SSK'dan emekli olacak kadar SSK priminiz varsa, ama aynı zamanda Bağkur borcunuz varsa, sgk emeklilik başvurunuzu yaptığınızda red eder ve konuyu mahkemeye taşıyabilirsiniz. Kazanırsınız.

Eğer sgk mahkemelerde sürekli kaybettiği için yeni uygulama yapıp bağkur borcu olan ssk'lıları (ssk primleri emeklilik için yeterliyse) emekli etmeye başladıysa, ne ala!

Bağkur dan degil yanlız ssk ya iş veren olarak prim borcum var

Omurozturk

Yanlış anladım o zaman.

Bu durumda nasıl bir uygulama olur bilmiyorum. Ama kendi sigorta priminize karşılık bir borcunuz olmadığı için emeklilikte bir sorun olacağını sanmam. Olsa olsa SGK emekli maaşınızın bir kısmına el koyar borç bitene kadar.

Bende muhasebicim dediki eger Bağ-Kur'lu olsaydın emekli etmezlerdi ama sigorta işçi kendine öZel olduğu için dokunamaz demişti

Merhaba öncelikle geçmiş olsun.%90 engelli raporunuzla bağlı bulunduğunuz sgk ya gidip engelli emeklilik için vergi indirimi almak istiyorum diyeceksiniz.orda size bir üst yazı verecekler bununla vergi dairesine gidip başvuru yapacaksınız.hepsi bu.

Evrakların maliye bakanlığı heyetine gidip gelmesi iki ay sürüyor.gelince sgk ya başvuruyorsunuz bu başvurudan bir ay sonra emekli maaşınız hesabınızda.

Bende %90 la bu şekilde emekli oldum.

İyi ginler.
Omurozturk

Üst Alt