Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engelliler ve Az görenler için sesli kütüphane

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esefli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

esefli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler,
Yüksek lisans tez çalışması olarak görme engelliler ve az görenler için bir sesli kütüphane web sitesi uygulaması tasarlıyorum. Tezimde kullanmak üzere, Site için görme engellilerin ihtiyaçlarını belirlemek için kısa bir anket hazırladım. Görme engelli ve az gören kullanıcıların anketi doldurmalarını rica ediyorum.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
anket adresi: Sesli Kütüphane Anket Formu

şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Sesli kütüphaneler için kitap seslendirme işlemi genelde büyük şehirlerdeki il kütüphanelerinin engelliler bölümünde bulunan stüdyolarda yapılıyor. istediğiniz günler için randevu alarak seslendirme yapabiliyorsunuz. Bazı vakıfların kurdukları siteler ise stüdyo yerine evinizdeki bilgisayar ve mikrofonu kullanarak herhangi bir mp3 kayıt programı ile oluşturduğunuz sesli kitabı web sitesinde yayınlıyorlar. Benim çalışmam ikinci konuyu kapsıyor.

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt