Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme kayıplarım var, yüzde kaç rapor verirler?

deryamix

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
sağ göz yüzde 10 sol göz yüzde 50 görmem var 1 derece miyop 2 derece astigmatım var artı tavuk karası rahatsızlıım var yuzde kaç rapor verırler acaba bılgısı olan var mı kagıtta 0.1ve 0.4 yazıyor bunu anlamadım alakalı bı rakam mı

gözdeki oranlarda tahmini konusmak yanlıs olur en dogru sonucu hastaneden alman daha mümkün heyete gırmeden dikkat etmen bi konu var eger sadece gözlerindeki sorunlardan giriceksen heyete heyette üc tane göz doktoru olması lazım bu konuya dikkat

ne yapmam gerekıyor sadece gözde problemım var benım mı demem lazım 3 tane dr neden yok diye? tam anlayamadım

calısıyormusun

evet eger sadece gözlerdeki sorunlarsa heyete gırme sebebin heyette üc tane göz doktoru yoksa raporunu gecersiz sayarlar

hayır işsizim şuan yenı öğrendım rapor verıldıgını hastalığıma 2020 de ki ekpss için almayı düşünyrdm malesef

%40 bile alamazsın.

Benim sağ gözümde %70 sol gözümde %60 görme kaybım var. %45 zor bela aldım.

sorun yok alabilirsiniz tabi bireysel olarakta rapor vermeye yetkili harhangi devlet hastanesinden alabilirsiniz saglık bakanlıgı nosundan yetkili hastaneleri ögrenmeniz mümkün gecmis olsun

yazdığımı ıyı okudunuz mu sızın hesabınıza gore benım sag gozde yuzde doksan sol gozde de yuzde 50 kayıp var artı tavuk karası var inşallah alamayacak kadar ıyıyımdır

bir gözün tamamen görmemesi%32 dir buna göre hesap edin

He sen görmeyi yazmışsın.

Ben %10 görme kaybı zannettim.

%10 görüyormuşsun yani.

%40 ve üzeri rapor kesin gelir o zaman...

ebet ınternetten yetkılı bı hastahaneden saglık kurulundan gun aldım

deryamix

görme engelli arkadaşlar iyi göremediği için yazdığını tam okuyamamışlar %40 rahat alırsın.:eek:

tamamdır gittiniz zaman hastaneye iki adet resim eczaneden ilac listesini bide kimlik fotokopisi yanınızda olsun dedigim gibi üc tane göz doktoru olması lazım bunu hatırlatın lütfen

keşke iyi olsaydıkta almasaydık ya böyle konular açılıyor sanki engelli olmaya can atıyormuş havası seziliyor gıbımı gelıyor :D

anladım tesekkur ederım hangı ilaç listesi benim ilacm yok ama

sen burda her yazılanı dikkate alma bilende konusuyor bilmeyende gül gec

olup olmaması önemli deyil eczaneye ilac listemi istiyorum demen yeterli zaten

bide eger mümkünse burdan sonucu paylasırmısın ? yeni katılan arkadaslara faydalı olması acısından tesekkürler

Hastaneye git danışma sana yardımcı olacaktır. Alırsın büyük ihtimalle ilaç raporu ve heyette 3 kişi olacak gibi kafa karışıklığına gerek yok.
Kontrole gittiğin muayene olduğun doktorun var ise o hastaneden alabilirsin.
Göz için oran söylemek yanlış olur. göz ölçümleri ve muayenesine dayanır sonuçlar.

bizim burda paylastıklarımız herkesin kendi basına gelenlerdir paylasma sebebi ise burdaki arkadaslar aynı sorunlarla karsılasmalarının birazda olsa önüne gecmektir kaldıki bu sitenin kurulma sebebide budur diye düsünmekteyim bizlerin yasadıklarını paylasmak

Merhabalar..
deryamix,
2013 yılında sağ %50, sol %30 iken %17 ancak vermişlerdi. Üstelik makula göz dejeneresi rahatsızlığımda vardı. Tahmini sana %20 veriler diye düşünsem de, Doktorun vicdanına kalmış olduğunu düşünmekteyim..
Bende yüksek derece miyopi, makula göz dejeneresi var ayrıca hepatit b taşıyıcısı olduğum halde %50 verdiler. sol göz 1, sağ göz 0,20 ve SDM teşhisi ile %44 özürlü dendi hepatitten %10 verdiler. Toplamda %50 verildi.. Şu 1 ile 0,20 rakamları sanırım görme kaybın 10'da 2 diyor. sol göz ile görmediğim halde 1 dendi. bu da 10'da 1 görüyor anlamında olsa ve kuru tip makula göz dejeneresi ile birlikte %44 verilmesi adalet mi? Üstelik sağ göz de 0,20 iken.. Batuhan4955 arkadaşın, %45 aldığı yerde benim en az %60 almam gerekirdi. Anlayacağınız doktorun vicdanına kalmış.. Böyle mi olması lazım, elbette hayır. Bilmiyorum 2 sene sonra nasipse tekrar gidip rapor çıkaracağız. Bakalım başka doktor ne verecek..
Saygılar

mrb bugun dr a gıttım saglık kuruluna girdim ama sizin dediğiniz gıbı 3 goz dr una değil bı taneye alıyolarmış psikiyatri nöroloji kbb fizik tedavi dahiliyeye girdim yarında göze giricem ama bi doktordan problem olur mu ?

slm yirmi subat 2019 da yeni yönetmelıkte üc doktordan bahsedıyolar bence bundan bahset sorun olmasın

giricegin heyette üc tane göz doktorundan bahsedıyor

Yeni Düzenlenen Rapor Oranlarına Göre Rapor Oranım Düşermi ?

Anladığım Kadarıyla Gözle Alakalı Bir Değişiklik Yok Doğrumudur Arkadaşlar Örnek Veriyorum Tavuk Karası Var Bende Bunun Oranında Bir Değişiklik Var Mıdır Gerçi Dosyam Şuan Vergi İndirimi İçin Ankara'da 06/01/2019 Tarihli % 75 Olan Raporum Acaba Düşük Mü Gelir Yoksa Aynı Mı Gelir Fikir Verebilecek Olan Var Mıdır.

turkona

Sen ne demek istiyorsun ben %45 raporu havadan almışım gibi algı yaratıyorsun.

sweet guy,
Mesajımın tamamını okuduğunuzda kesinlikle sizin düşündüğünüz gibi bir sözüm olmadığını anlayacaksınız. Ben doktorların farklı düşündüğüne bu nedenle de farklı sonuçların çıktığına dem vurmak istemiştim. Yanlış anlaşıldıysam Özür diliyorum..
Saygılar

Olur öyle yanlış anlaşılmalar sorun değil.

Benim gözler afaki. Ayrıca nistagmus ve mikroftalmi de var.
turkona

deryamix
zj1qkj.png

Söylediğiniz görme oranlarına göre bu sonuç çıkıyor, tam teşhisi bilmek lazım.

Her retinitis pigmentosa tavuk karası hastası engelli raporu alabilir mi yeni süreç ?

yasa değişmiş galiba bir bilgim yok geçen hastaneye gittim sağlık kuruluna girdim kbb genel cerrahi psikiyatri vs bolumlere girdim göze gelince dr sadece normal muayene yaptı ve göz olan alana 0.3 ve 0.5 yazıp ( görme yüzdesi oldugunu düşünüyorum) retinitis pigmentosa yazdı ve sadece gözden alman zor dedi aynı hastanede göz anjiyosuda olmuştum testlere falan bakmadı 10 gun sonra açıklanacakmış sonuçlar ben alamayacagımı düşünüyorum bi arkadaş 3 göz dr una görünmem gerektıgını söyledi sağlık kuruluna ve hasta hakları birimine sordum bizim boyle bi bilgimiz yok tarzı şeyler söyledi

bilgisi olan arkadaş var mı 10 gün gecmeden tekrar itiraz falan edebilir mıyım benı sağlık kurulu dışındaki dr kontrol ettiğinde kağıda 0.1 ve 0.5 yazmışken sağlık kurulu dr u da 0.3 ve 0.5 yazmış görme oranımı daha ıyı yazmış gıbıme geldi özel dr a gitmiştim öncesinde oda bı gözün yuzde 50 bi gözün yuzde 10 görüyor demiştı eskı belgelerime bakıp burda bırıne yuzde 40 bırıne yuzde 20 yazmışlaarda demişti biraz karışık anlattım ama bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim 10 gün geçmeden tekrar itiraz etme yada göz alan testi sonuçları falan verme şansım yok mu

Üst Alt