Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme kayıplarım var, yüzde kaç rapor verirler?

anladım pekı dığer benım gıbı hastalara nasıl yuuzde 40 üzerı verıyorlar ya yeni yönetmeliğe göre tek bı alandan rapor alanları 3 hekim görmeliymiş ben hepsını dolandım gözüm çok mu ıyı yanı ondan yuzde 17 verıyolarsa ne ala

deryamix

Bu ölçüme göre %17-%20 den yukarı vermeleri imkansız, %40 ve üzeri alanlar görme alanı testi yaptırmış olabilir, görme alanı testi oranlara baya bir etki eder.

nasıl bı test bu gorme alanı bana neden yaptırmadılar ki benım bılgım yok netıcede göz anjıyosu yaptılar sadeece ona bıle bakmadılar

deryamix tek bir göz hastalığı ile çok az oran verirler. Bende 5 çeşit göz hastalığı var %45 zor bela aldım...

öyle mi oluyor burda tavuk karası olanların çoğu rapor almış onların başka hastalıkları da mı var yani hem tavuk karası hem görme kaybı var bnde

Eşimde şeker hastalığına bağlı diyabetik retinopati var. Makulada ödem oluşmuş. Ozurdex iğne oluyor. Normal muayene için gittiğimizde kağıda 0.4 ve 0.66 yazmışlar. Doktor bize sağ gözü %80 sol gözü %40 görüyor dedi. Hep uzağı okutuyorlar oysa eşim yakını doğru dürüst göremiyor. Sağlık memuru olduğu için de yakın görüş çok önemli. Mecburen ücretsiz izin aldık. Şeker ve bu hastalıklara bağlı olarak %kaç verirler sizce?

deryamix Görme alanı testi kafanı bir kova benzeri kabine sokuyorsun ve tek gözün kapatılarak ortadaki noktaya odaklanman isteniyor senden ve çeşitli yerlerde noktolar beliriyor bu noktaları gördükçe butona basıyorsun ortalama 25-35 dk arası sürüyorbenim tansiyon gibi bende bir berbat çıkıyor bir iyi çıkıyor yani zor bir test insanın gözü kamaşıyor biraz.

EHN1905 göze mercek vb. birşey takıyorlar mı yoksa sadece kafayı sabitleyen birşey mi?

Tek goze hala 32 mi veriyolar?
yeni yonermelikte goz oranlari aynimi

Davlumbaz hocam tek gözü kapatıyorlar bantla çenen bir alana oturuyor ve Kafa pek hareket etmiyor zaten , sen hangi şehirde yaşıyor Sun?

EHN1905

Eşim gözdibi fotoğrafı çekilirken mercek koyduklarında çok zorlanıyor. Onun için sordum. Edirne Tıp Fakültesinde tedavi görüyor. Kırklareli'nde tedavi edecek hastane yok, oraya gönderdiler.

Davlumbaz Sanırım göz anjiyosundan bahsediyorsunuz onu bende yaptırdım evet baya zor oluyor. görme alanı testi okadar pahalı bir test olmasa gerek diye düşünüyorum 200-300 tl civarıdır özelde ama kurul tabi bunu kabul etmiyor

Baştan özele gittik ama sonra fakülteye yönlendirdiler. Tüm tahliller orda yapılıyor, özelde birşey yaptırmıyoruz artık. Rapor almak için de yine fakülteye başvurmayı düşünüyoruz. Sonuçta oranı onlar verecek. EHN1905 , buradaki hastane vermiyor çünkü.

yüzde 35 rapor aldm ben ekpssye girmek için istiyordum itiraz etssem başka hastaneden yuzde 40 çıkar mı acaba 6 ay sonra bi daha alma saglık kuruluna girme hakkım var mı oyle okumustum forumda bılgısı olan arkadaslar yönlendirirse sevinirim

selamlar eger gözlerinde ciddi görme kayıpları yoksa malesef

Üst Alt