Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme oranlarında yapılan değişiklikler ve bir gözün tamamen görmemesine verilen oran

buzluçay

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim sol göz görme sıfır sag göz 10 da 8 ileri derecede bel fıtıgı var bir yıl önce vergi indirimi için heyete girdim ankaradan %29 geldi
bu durumda yeni yasada bu oran degişiyormu degişiyorsa %40 alabilir miyim
bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim

şimdiden teşekkür ederim.

vergi indirimi

Vergi indirimi için 20.12.2010 tarihinde defterdarlıktan sevk alarak 21.12.2010 tarihinde hastaneye müracaat edip muayene olduğumda Doktorun verdiği cevapta: Elimize gelen bir bilgi yok. Şu aşamada verebileceğimiz oran tek göz için 20 ve yönetmelik bize ulaşmadı.

Yeni yönetmeliğe göre ne zaman muayene olabileceğiz acaba?

önceki yönetmelikte 02 02 göz yuzde 35 03 02 göze yuzde 28 veriliyordu yeni yönetmelikten bir şey anlamadım anlayan varsa buraya yazsın .hepimiz faydalanalım

yeni rapor yönetmeliginden birşey anlayan yokmu kimse bir şey yazmıyor bana kalırsa göz oranlarında degişiklik yok başka bahara kaldı

DAĞ FARE DOĞURDU !

Eskisine göre göz oranlarını inceledim hesaplama yöntemi aynı ben fark göremedim. Eskiden hiç göremeyenin oranı %80'di şimdi %90 mı oldu ne? Öyle bir değişklikler olmuş. Eften püften değişiklikler.

İçerik hemen hemen aynı, eski yönetmeliğin tarihi 16 Temmuz 2006 idi, şimdikinin 16 Aralık 2010
Aynı tas aynı haman tellak bile değişmedi. Hala keseliyorlar milleti.

Godot'yu bekler gibi bekledik yeni yönetmeliği. Ümidimiz tamamen kırıldı -gerçi ümidim zaten yoktu ya-
Evirdiler çevirdiler ha çıktı ha çıkacak yok şu komisyonda yok öbür bakanlığa havale edildi.

1998 deki yönetmeliği tırpanlaya tırpanlaya bu hale getirdiler.
Bunun hesabını sandıkta sormazsak böyle sömürülmeye mahkumuz.

arkadaşlar 16 aralıktan önce her ıkı gözden hıç görmeyen hastalar%85 oranında rapor alırdı.ama şimdıkını daha ıncelemedım baktıktan sonra aradakı farkı görup burdan yorumlayacam.tabıkı dıger arkadaşların yorumunuda şidetle beklıyoruz burdan.. görme oranıyla alakalı saygılar......

hala bu işi anlayıp tam olarak cevap veren olmadı arkadaşlar bilen anlayan biri incelesin burayada yazsın lütfen

ortopedi k.b.b.ve göz oranları iyileşti deniyor ama bana aynı geldi bir şey anlayan varsa yazsın

Ayrıntıyı bilemiyorum.benimde tekgözüm görmüyor. Yeni yönetmeliğe baktım verdikleri örnekte tek göz görmediği zaman %32 den az olmayacağıayrıca tümörel bir olay varsa %10 artırılabileceğini gösteriyordu.

Örnek 2: 45 yaşında, kadın memur.
Anamnez: Sol gözü çocukluğunda enüklee edilmiş.
Şu anki semptomları: Tüm ofis fonksiyonlarını yapabiliyor.
Fizik muayene: Sol gözde iyi uyumlu bir protezi var.
Tanı: Retinoblastom hikayesi.
Klinik: Binoküler Görme Keskinliği: 20/20
Sağ Göz Görme Keskinliği: 20/20
Sol göz Görme Keskinliği 0
G.K. Keskinlik Puanı
Binoküler G.K.: 20/ 20 100 x3 = 300
Sağ Göz G.K.: 20/ 20 100 x1 =100
Sol Göz G.K.: 0 0 x1= 0
400 / 5 = 80
İşlevsel keskinlik puanı (İKP) : 80
İşlevsel Alan Puanı (İAP) : 100-15=85
İşlevsel Görme Puanı (İGP) : 80x85/100=68
Görme Sistemi Yetersizlik Oranı (GSYO): 100-68=32
Görme Sistemi yetersizliğine göre Özür Oranı = 32 (GSYO, 50 veya daha az olduğu için GSYO Özür Oranına denktir). Bu kişiye tedaviye cevap veren klinik evreli malign tümör (retinoblastom) nedeniyle net % 10 ilave yapılır ve kişinin Özür Oranı = 32 + 10 = 42 bulunur.

haker aynı şekilde buzluçayın oranını hesaplayalım
binoküler görme keskinligi 25/20 bir göz 0.8 gördügü için 95 puançarpı 3 eşittir 285
sag göz sıfır görüyorsa 0.0 0 puan
sol göz 0.8 gördügü için 1 çarpı 95 eşittir 95
hepsinin toplamı 285 artı sıfır artı 95 eşittir 380
380 bölü 5 eşitttir 76
100-76 eşittir 24
oran 100 de 24 olmalıydı
bel fıtıgına ne verilmiş bilemiyorum

arkadaşlar konuyla ilgili değil ama cevaplarınızı bekliyomm kpss ye özürlü olarak girdim %40 raporm varr acaba engelli memur alımı kpssye göremi alınacak yoksa ayrı bir sınavmı olacak saygılar...

değişen bişe yok aynı seçime kaldı işimiz vergi indirimi engeli devam ediyor

yeni yasaya göre moneküler bir arkadaşımızın rapor derecesi % 32 dir . %10 daha alıp raporu % 42 ' ye tamamlamak için tedaviye cevap veren klinik evreli malign tümör (retinoblastom) nedeniyle net % 10 ilave yapılır ve kişinin Özür Oranı = 32 + 10 = 42 bulunur.

raporunuz böyle olursa raporunuz vergi indiriminden dönmez yada başka özrünüz varsa tamamlarsınız açık ve net .

hasan kayı kardeşim benim durumumu hesaba almışsın çok sagol ama anlayamadıgım bu hesap eski oran hesabına göremi yoksa yeni hesap oranına göremi bir de bülent abi (oturan boga)bir arkadaşın hesabını yapmış yeni hesaba göre %35 alırsın diye yazmış o arkadaşın durumuda bir göz görmüyor acaba bunun hangisi dogru anlayamadım bi açıklarsan sevinirim şimdiden teşekkürler

mehmet001;
kardeşim ben bu konunun başlına durumumu yazdım bu durumda ben %40 alabilirmiyim bana bi açıklama yaparsan sevinirim şimdiden teşekkürler

kardeşim benim yazdıgım oran şu andakı yönetmelige göre hesap ettim

gözde rapor için 2 konu önemli düzeltirmiş görme keskinligi ve görme alanı

selamlar, Göz durumuyla ilgili en önemi değişiklik şu dur; Göz Kapaklarının Düşüklüğü veya Kapanmaması. Bu durum göz derecelerinin ilerlemesindeki en büyük neden oluyor.

" 2006 tarihli yönetmelikte göz kapaklarının düşüklüğü ve açıklığı (kapatınca kapanmaması) orana tabi değildi (kaldırılımıştı). 2010 tarihli yeni yönetmelikte her bir göz için çıkan yüzdeye direkt % 5 ekleniyor " Derece hesaplamada da küçük bir takım değişiklikler olduğunu görüyorum. Anlayabildikçe !!! yazacağım.

Benim eski göz raporum % 45di. Bu yıl % 20ye düşdü. Allah hepimize sabır versin, bu kanunlarla oyun oynamaktan sıkılmadılar....

Rapor

Göze bu yeni rapor yönetmeliginde en fazla % kac veriliyor cevap veren olursa sevinirim

Yeni cetvelde görmeye dair verilen oranlar hakkında güncel bilgisi olan varsa lütfen yazsın?

Heyet tarafından konulan teşhislerden yüzde kaç oran verirler?

slm arkadaşlar bugün itibariyle vergi indirimi için polikiliniklere girdim.
Göz için teşhis:(SAG GÖZ :MİYOP ASTİGMAT
SOL GÖZ :ESKİ RETİNA DEKOLMANI
Vo(975 85 ile 0.8
pt
To(17
12
Fizik tedavi için teşhis:(LOMBER DİSK HERNİSİ ,LOMBER PUKS+AĞRI+ANTALJİK YÜRÜYÜŞ,NÖROLOJİK DEFİSİT YOK,LMR:L4-5 EXTNÜDE DİSK HERNİSİ)
arkadaşlar bu durumda oran belirtmediler yeni yönetmelige göre %kaç alabilirim bu tanıya göre bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim 28.01.2011 tarihinde heyete girecem acil cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

göz ile ilgili teşhis:Sağ göz 2,0(-2,0 ax 56)camla 0,8sol afak opere exotropya alternan+7.0(+2,0 ax 45)camla görme ışık hissi

elimle ilgili teşhis(ortopedi):sag el orta falanks ankiloze+3 ve 4.parmakta sindaktili+3.parmakta flexion kotraktürü mevcut
elimle ilgili teşhis(fizik tedavi):sağ el 5.parmaktta orta falanks ankiloze +3.4.parmakta sindaktili+3.parmakta flexion kontraktürü mevcut bu teşhisle ilgili rapor oranımı yeni yönetmeliğe göre hesaplanırsanız cok memnun olurum

[FONT=Calibri][SIZE=3]Arkadaşlar bu bel fıtıgı için yeni yönetmelik benim yukarda vermiş oldugum oran için geçerli ((=Hasta: 40 yaş, erkek [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Anamnez: Merdivenden düşme sonrası L3- L4 vertebralarda sol tarafa kamalaşan kırık[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Şikayeti: Ağır kaldırma sonrası bel ağrısı, ağrı dize yayılıyor [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Fizik muayene: Sola doğru eğik postürde, nötral pozisyona doğrulamıyor. Hastanın sola lateral fleksiyon ölçümünde başlangıç pozisyonu 20°, en fazla 30° ye kadar sola lateral fleksiyonu devam ettirebiliyor. Nörolojik defisiti yok. Bu durumda nötral pozisyona en yakın açı; 20° olup ankiloz bölümü kullanılır. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Radyoloji: L3’ te %20, L4’ te %30 kompresyon [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Tanı: L3 ve L4’te kamalaşma ile kompresyon kırığı [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Özürlülük yüzdesi: %23[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Yorum: Özürlülük oranı için tablo 1.6’ya bakılır. 20° ankiloz için %15’lik bir özür oranı saptanır. L3 ve L4 kompresyon kırıkları için tablo 1.7’den özürlülük oranı L3 ve L4 için %5 ve %7 olarak saptanır. Balthazard yöntemi ile kombine edilerek (%5+%7=%11,65) %12’lik bir değer L3 ve L4 kompresyon kırığı için bulunur. Bu değer ankilozdan elde edilen özürlülük oranı ile Balthazard yöntemi ile birleştirilerek %25’lik (%25,2) bir özür oranı bulunur.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Buda göz için verilen oran= Örnek 2: ((45 yaşında, kadın memur. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Anamnez: Sol gözü çocukluğunda enüklee edilmiş. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Şu anki semptomları: Tüm ofis fonksiyonlarını yapabiliyor. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Fizik muayene: Sol gözde iyi uyumlu bir protezi var.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Tanı: Retinoblastom hikayesi.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Klinik: Binoküler Görme Keskinliği: 20/20[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Sağ Göz Görme Keskinliği: 20/20 [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Sol göz Görme Keskinliği 0 [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]G.K. Keskinlik Puanı [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Binoküler G.K.: 20/ 20 100 x3 = 300[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Sağ Göz G.K.: 20/ 20 100 x1 =100[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Sol Göz G.K.: 0 0 x1= 0[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]400 / 5 = 80[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]İşlevsel keskinlik puanı (İKP) : 80[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]İşlevsel Alan Puanı (İAP) : 100-15=85 [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]İşlevsel Görme Puanı (İGP) : 80x85/100=68[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Görme Sistemi Yetersizlik Oranı (GSYO): 100-68=32[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Görme Sistemi yetersizliğine göre Özür Oranı = 32 (GSYO, 50 veya daha az olduğu için GSYO Özür Oranına denktir). Bu kişiye tedaviye cevap veren klinik evreli malign tümör (retinoblastom) nedeniyle net % 10 ilave yapılır ve kişinin Özür Oranı = 32 + 10 = 42 bulunur.))[/SIZE][/FONT]
Arkadaşlar[SIZE=3][FONT=Calibri] kafası çalışan bu işlerden anlayan birisi şu durumu bi incelesin hastanedeki doktorların bana koymuş oldugu heşhis yukarda verilmiş bu durumda ben % kaç oran alabilirim.[/FONT][/SIZE]

arkadaşlar merhaba 31.01.2011 tarihinde vergi indirimi için defterdarlık vasıtasıyla ankaraya göndermiş oldugum raporum %40 olarak onaylanmış allahıma
şükürler olsun çok sevinçliyim allah hakeden herkese nasip etsin

sol gözüm sekiz yaşımdan bu tarafa görmüyordu birde ileri derecede bel fıtıgım vardı bugün ankarayı aradım %40 olarak onaylanmış allah hakeden herkese nasip etsin

tebrik ederim,hayırlısı olsun.heyetten kaç gün sonra aradın,benim raporda ankaraya gitti.14-şubat ta heyete girdim,ne zaman arayabilirim tahminen.aradığın numarayı buraya yazarsan memnun olurum.

Arkadaşlar,

Gözle ilgli, tek gözü görmeyenlerin alacağı oran 32, 2 gözü görmeyenlerin alacağı oran ise %100'dür.

Diğer gözle ilgili oranlar gözün görme keskinliği ve görme alanının ölçümü sonucunda hesaplanmaktadır. Tamamen görmeyen gözün %32 olduğunu dikkate alırsanız kısmen gören gözün bunun çok altında kalacağını anlamak pek zor olmaz.
Bu oldukça somut bir hesap şekli. Yani doktorun pek inisiyatifinde değil. Ne ölçerse ona göre sonuç çıkacaktır. Belki 1-2 puan farkeder.

Bir gözü hiç görmeyen ama diğer gözü %50 gören birinin özür oranıda %50-70 arasında bir yerde çıkacaktır.

Temel mantık olarak her 2 gözün birlikte görme becerisi ve tek tek gözlerin görme becerileri birbirine ekleniyor ve toplam %100 görme oranından çıkartılıyor. Kalan rakam özür oranını veriyor.

Gözüm 5 numara, % kaç özür alırım diye sormanızın pek anlamı yok. Çünkü bu oran ancak muayene sonrası yapılacak hesapla ortaya çıkacaktır.

1gözun görmemesı %32 dir ben özel kontrole gıttım ve sordugumda 1 göz ıcın %32 dedı doktor bana

sagol kardeşim allah hakeden herkese nasip etsin 25.01.2011 tarihinde heyete girdim 31.01.2011 tarihinde defterdarlıgı aradım dosyamın o gün itibariyle ankaraya gönderildigini ögrendim 01.03.2011 tarihinde ankarayı aradıgımda raporumun %40 sürekli olarak onaylanıp 28.02.2011 tarihinde yaşadıgım ilin defterdarlıgına gönderildigini söylediler yani hepsi 1 ay iiçinde tamamlanıyor kardeşim.ankaranın numarasıda bu 0312 415 3206

Tek göze verilen oran % 32 ise önceki yönetmelikle aynıdır demek değişen birşey yok.

Üst Alt