Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz Tembelliği (Ambliyopi) için verilecek rapor oranı..?

SBT

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Aralık ayı sonu Engellilik Durumu Heyet Raporu için Kayseri Eğitim ve Araştırma hastanesine başvurdum 4 ocak pazartesi gününe randevu verdiler randevu günü gittim polikliniklerde muayene oldum yüksek düzeyde olan iki rahatsızlığım vardı ikisini özellikle söyledim;
Birincisi 2008 yılından beri tedavi görmekte olduğum Kronik Hepatit B
İkincisi ise değişik zamanlarda muayene olduğum doktorlarca ameliyat ve Neurovision dahil hiçbir tedavisi olmadığı söylenen Göz Tembelliği,

Kronik Hepatit B ile ilgili Dahiliye doktoru tarafından Gastroenterolojiye sevk edildim doktor tahlil sonuçları raporlar vs. dosyamı inceledi ve heyetçe gönderilen kağıda %30 oran yazdı.

Göz polikliniğinde ise göz doktoru harfleri okuttu sağ gözümle bütün harfleri en alt satır dahil okudum zaten sağda herhangi bir sıkıntı yok sonra sol gözümle okuttu sadece en üst satırdaki harfi okuyabildim bunun üzerine makinede ölçüm yaptırdı başka bir makineden kendisi sol gözüme baktı gözümde hiçbir sorun olmadığını söyledi bunun üzerine sol gözümde göz tembelliği olduğunu ve daha önce değişik zamanlarda muayene olduğum göz doktorlarının söylediklerini aktardım sonra gözüme gözlük taktı harfleri tekrar okuttu bu defa en üstten ikinci satırıda okuyabildim sonra kağıda birşeyler yazdı bugün rapor sonucunu almak için gittiğimde %4 oran verdiğini öğrendim ne yapacağımı şaşırdım keşke böyle bir rahatsızlığım olmasa da oranda vermeseler ama doktorun gözümde hiçbir sorun yokta ben yalan söylüyormuşum gibi tavrı ve %4 oran vermesi zoruma gitti ne yapmamı önerirsiniz?

İl sağlık mudurlugune gidip itiraz edip başka hastaneye sevk alıp başka hastanede tekrar muayene ve heyete girebilirsiniz

Göz tembelliği düzelebilen bir rahatsızlık.Bu hastalıktan rapor alacağınızı düşünmüyorum.

Hastalığı olan arkadaşlar önce tedaviye yönelirse,iyileşmeye çalışırsa daha iyi olur.Her hasta olan engelli raporu almanın peşine düşerse ciddi hastalıkları olanlar mağdur kalır.Sadece tedavi edilemeyen kişiler engellidir!

Sayın @zendark Yanılıyorsunuz Göz Tembelliği düzelebilen bir rahatsızlık değil, en azından tüm göz tembellikleri düzelebilen bir rahatsızlık değil. Yukarıdada belirttiğim gibi bu rahatsızlıkla ilgili zaten tedavi için hem Kayseri Eğitim Araştırma hastanesine hem Kayserigöz hastanesinde tavsiye edilen bir Op. Dr. a muayene oldum iki doktorunda özetle söylediği "senin gözüne uygulanacak bir tedavi yok bu şekilde yaşayacaksın kaderine razı ol" oldu.

Yani benim adıma hemen rapor almaya yönelme gibi bir durum sözkonusu değil rapor için müracaatım bu girişim ve neticelerden sonra oldu. Tedavi edilemeyen bir görme sorunu, %10 gören bir göz için yönetmelikte %4 gibi bir oran olmayacağını az çok herkes tahmin edebilir.

Buda heyetteki doktor hanımın kağıda yazdığı not

O yazı yüzde 4 değil ki gözün sıfır nokta 4 görmesi demek

TASHİHLİ 0,4 CAMLI MUAYENE SONUCU ONDE DÖRT DEMEK GÖZ ORANLARINA BAK İNTERNETTEN

itiraztta etsen pek birsey degismiyor diye bilgiler var forum sitelerinde acaba mahkemeye verilse durum ne olur mahkeme sürecinde gitme veya gitmeme ihtimali oluyormu

@saysaffet Bende ilk başta öyle sandım ama rapor %33 geldi zaten %30 Kronik Hepatitten verdiler, Göz doktoruda %4 vermiş olmalı ki Baltazard ile %33 oran çıkıyor.

reissss
Ben zaten hepatitten dolayı 2009 yılında GATA'da kaldım ve elverişsiz raporu almıştım şimdi rapor alayım dedim ondan dolayı heyete girdim. Eğer tedavi edilemez bir sağlık durumu varsa doktorların yönetmelikteki kusur oranını vermesi gerekmez mi?

ugurlum

Malesef yok denecek kadar az. Normalde göz testinde sadece en üstteki harfi okurken camla onun altındakinide okuyabiliyorum sonrakileri yine göremiyorum.

bende de göztembelliği var hiç görmüyor gözüm sadece ışık var gözde bana doktor %20 vermişti ankaradan açıklama istemişlerdi doktordan gönderdiler %32 vermiş ankara

evet tek gözüm görmüyor diğeride 8 numara miyom ona oran vermiyolar

Benimde sadece sol gözümde var %10 gibi görebiliyorum ama bana %4 oran verdiler.

gözlükle düzelme oluyorsa şayet oran vermiyolarmış diye biliyorum yinede daha bilgili birilerinde bilgi al derim

ugurlum

Teşekkür ederim bakalım pazartesi gününe poliklinikten muayene için randevu aldım bakalım burdaki muayene sonucunda ne çıkacak tedavi şansım varmı, daha önceki doktorlardan farklı birşey diyeceklermi yoksa bu doktorda senin gözün bundan fazla görmez tedavisi yok mu diyecek göreceğiz bakalım. Rapora itiraz edermiyim yoksa başka bir yolmu izlerim ona göre karar vereceğim.

Benimde sol gözde tembellik var. 1 metreden parmak sayabiliyorum Oran %32 verildi. Ancak 2 kez katarakt ve lens değişim ameliyatı oldum. "Psödofaki" olarak not düşüyorlar. Nörolojiden VEP testi yaptırdım orasıda ağır görme yolu lezyonları ile uyumludur raporu verince direk %32 oldu yani hiç görmüyor sadece ışık algılıyor. Bilginize.

vetbat

Teşekkür ederim öncelikle geçmiş olsun benim raporda Sol Ambliyopi, Görmeler tashihle sağda tam, solda 0,4 yazıyor oran olarak %4 vermiş. İnternette bir tablo gördüm o tabloya göre tek gözün görmemesine verilen oran normal gibi ama çoğu yerde tek gözün görmemesine %32'ye kadar oran verilir diyor ondan dolayı tereddütte kaldım. TASHİHLE GÖRMELER SAĞDA TAM, SOLDA 0,4
solda görme yok denecek kadar az değilmi?

Arkadaşlar bugün Kayseri Eğitim Araştırma hastanesinde Göz Polikliğine muayene oldum. Ölçümler vs. yapıldı sol gözümde aşağı yukarı %10 görme olduğunu tedavisi olmadığını, yapacak birşey olmadığını söyledi. Bende bunun üzerine heyete girdiğimi heyet raporunda %4 özür oranı verildiğini oran düşük olduğundan dolayı acaba gözümdeki sorun tedavi edilebilirmi diye düşündüğümü söyledim. Tedavi adına yapılacak birşey olmadığını, heyette bir gözün tamamen görmemesine ancak %32 oran verildiğini söyledi.

Tek gözün görme keskinliği 0 sa diğer göz 1 se %32 oran ben vergi indiriminden %32 aldım tek göze % 5 erlik iki hastalık oranın var.Baltazarla 38 belirlendi bakanlık bakalım ne vvericek bekliyorum.

Optik atrofi teşhisiyle giden raporu yükselen arkadaşlar varsa yazabiliriz?

Tek göz görmüyor yani keskinlik o gözde "0" sa %32 yi geçmemek kaydıyla puan veriyorlar. Bunu arttırmanın yolu yok.

Bende garanti bilgi vereyim.İki gözünüzdede tedavisi olmayan ve ilerleyen bir hastalık var ise ve 0.3 görüyorsa üstüne başka tedavisi olmayan hastalık eklenirse %50 yi geçersiniz rahatlıkla.Hadi hayırlı olsun bitmeyen geceler...

merhaba,

42 yaşındayım , erken emekliliğim için (sgk lıyım)

sağ gözde tashihle 0.9-1(08+0.75-0.75 65 derece) ile
sol da tashihsiz 0.1 tashihle (+1.00-1.25 140 ile 0.3

sol gözde anizometrik ambliyopi mevcut denilmiş.

Şeker,tansiyon ,tiroid hastasıyım ayrıca bu şekil ile gözden de kaç puan alırım,

sağlıcakla kalınız,teşekkürler

Benim gözümde ambliyopi hipermetrobi ve nistagmus var bunu baglı görmelerim sol 04 sag 05 ve gözlük ile giderilmiyor sizce rapor kaç alabilirim

Benim gözlükle sağ 0.8 sol 0.4 verilen oran %8 göz tembelliği yine...1999 yılındaki yönetmelikte bu görmeye %20 veriyorlardı... itirazın mantığı yok 6 ay bekle başka rahatsızlığın varsa onun içinde heyete git...

Size gelince Gözünüzün biri tam görmüş biri 0.4 hesabı şu şekilde yapılıyor...

En iyi gözün görme keskinliği*3+görme keskinli sağ+ görme keskinliği sol

Sizin görme keskinliğiniz 100 ve 80(0.4)

100*3+100+80=480
480:5=96
100-96=4

Size verilecek oran %4 ancak bunun gözünüzün birinin 0.4 görmesi ile ilgisi yok kesinlikle denk gelmiş...

@Hakanaltinoz93 Eğer heyet bunu kağıda yazdı ise %16 verirler... Sizin ön görünüzde şuan %16 gibi duruyor...

Sol göz - 1.00 sağ göz +4.75 ve sağ gözde %91 görme kaybı var anopsisiz ambliyobi miyop hipermetrop ve astigmatta var. Ehliyet alırken monoküler ehliyet alabildim. Daha önce engel raporu aldığımda %11 vermişlerdi ama buna itiraz edicem. Çünkü mevzuatta %90 ve üstü görme kaybı körlük olarak geçiyor(tek gözde dahi olsa) Benim gibi olan başka biri var mı?

Daha önce yazmıştım fakat askerlik için muayene oldum sol göz tam görme sağ göz %0.05 görme. Gözden oran alırken formüle bakılıyor. Yönetmelikte her görme değerinin karşılığında görme keskinliği puanları var. Benim sol göz tam olduğu için Binoküler=100 Sol Göz=100 Sağ Göz=35
Formüle göre
Binoküler 100x3
Sağ Göz 100x1
Sol Göz 35x1

Toplamında 435/5=87
100-87=%13 Engel oranı.

Yalnız şöyle bi durum var bana ehliyet için monoküler ehliyet verildi eğer binoküler değilde monoküler hesaplama olursa sağlam gözden 15 keskinlik puanı düşürülüyor yani

Monoküler 85x3
Sol Göz 85x1
Sağ Göz 35x1

375/5=25

100-25=%25 engel oranı

Bakalım hangi formülü uyguladılar. Gözle ilgili sorusu olanlar bana ulaşabilirler.

Benim de tek gözde(sağ gözümde) sorun var. Sağ gözde refle siliktir. Görme sağ gözde 1 metreden parmak sayma. PVEP testinde sağ gözde tüm dalga morfolojileri patolojiktir. Sol göz tam görüyor. Bu ifadelere göre engel oranım yüzde 20 olur mu tek göze

Bu ay sonu heyete çıkacağım.
Sol gözdr %90 görme kaybı var.
Boyun ve bel fıtığı var.
Sizce kaç oran alabilirim.

BENDE 34
Merhaba,
Sol göz için tahminim %5 (Hekimin insiyatifi ile maximum vereceği)
bel ve boyun fıtığı için %12 ile %14 (Hekimin insiyatifi ile maximum vereceği)

Bu oranları "sadece benim tahminim olarak" size fikir vermesi için belirttim.
Çok geçmiş olsun..

Üst Alt