Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz Tembelliği Askerlik İşlemleri 2014

bjk_85

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar , öncelikler bir sorum var devamında yaşadıklarımı arkadaşlara örnek olması açısından detaylı bir şekilde anlatacağım çünkü gitmeden önce ben de çok fazla araştırma yaptım çoğu bilip bilmeden yapılan yorumlar ve boşu boşuna moral bozuyorlar.
Öncelikle sorum , ilk muayene için Gümüşsuyu Askeri Hastanesine sevk edildim ordan Gata'ya sevk edildim. Gatadaki doktorlar askerliğe elverişli olmadığımı söyleyip heyete gireceğimi söylediler ve tekrar Gümüssuyu hastaenesine gönderdiler. Dün gidip evraklarımı teslim ettim. Salı günü heyete çıkacağım acaba heyet bu çürük raporuna itiraz eder mi?

Evet şimdi olayları başından anlatıyorum ;
Benim sol gözümde bildim bileli göz tembelliği var.Sol gözümle 1 metreden parmak bile sayamıyorum.2008 yılında ilk muayeneye gittiğimde Gümüşsuyu arkasından Gata daki doktor bana inanmayıp sadece komando olamaz yazısı vermişti.Zaten tecil ettireceğimden bende fazla ilgilenmemiştim.

2012 de 4 yıllık üni. mezun oldum.Geçen hafta B.çekmece şubeme gittim evraklarımı hazırlattım ve aile hekimine muayeneye gönderdi ordaki doktora gözümdeki problemi söyledim o da beni Kasımpaşaya sevk etti. Sonra o evrakla tekrar şubeme gittim şubedeki bayan doktor bilmez ben seni Gümüşsuyu hastanesine gönderiyorum dedi.Randevu al 1 gün önce gel sevk kağıdını vereceğim dedi. Bu arada mezun olur olmaz diplomanız ile beraber şubeye gidip bunu bildirmeni gerekiyormuş aksi halde para cezası yiyorsunuz benim 2014 tarihine kadar tecilim olduğu için mezun olduğum zaman gitmedim bu yüzden sanırım 890TL gibi bir ceza gelecek ama yarısı filan ödeniyormuş galiba onu daha tam araştıramadım.

Neyse gümüşsuyundan 4 gün sonrasına saat 11:00 randevu verdiler şubeden aldım evrakı gittim hastaneye. Öğlen arasına kalmadan girdim muayeneye doktor baya sinirli çıktı hemşireye soruyor "kaç kişi var" hemşire "5-6 asker 4-5 tane de sivil" Dr. "s*gitsinler gönder bakmıyorum gitsin şikayet etsinler" dedim sıçtık :). Öncelikle şunu belirteyim doktor bir şey sormadan boşuna konuşmayın en kısa probleminizi söyleyin susun bir şey sorarsa cevap verirsiniz kılık kıyafetinizde özenli olsun. Çünkü doktorlara da hak vermedim değil o kadar cahil, nasıl davranmasını bilmeyen insanlarla muhattap oluyorlar ki sıyırmışlar.Evet neyse baktım cihazlardan filan sonra karşıda ki harfleri oku sağ gözle okuyorum ama solla göremiyorum baştan bi inanmadı küçükken kaymadan dolayı ameliyat olduğumu söyledim o yüzden normalde bir anormallik yok görünüşümde inandırmak zor oluyor haliyle yalan söylediğini düşünüyorlar. Sonra tetkik için Gataya sevk etti muayene ol tekrar bana geleceksin dedi.

Ertesi gün sabahın köründe gittim Gata' ya Doktor bey 11'e doğru teşrif etti. Gata da askerlere bakan bölüm adeta inşattan çevrilmiş yazık günah acıdım askerlerin haline buradaki doktorlar da baya agresif bağırışlar filan neyse alışıyor insan:) Bu doktorda muayene etti dedim göremiyorum görmen lazım diyor yani görmüyorum tahmin mi edeyim dedim salla diyor ben salladım tutsa herhalde direk askere gönderecek o yüzden görmüyorsanız sakın sallamayın.Yani gerçekten göremiyorum dedim. Sonra VEP testi için başka bir doktora gönderdi yine Gatanın içinde giderken acaba nasıl bir cihaz diye düşünüyorum.
Buldum doktoru filan önümde 15" tüplü pc ekranı ortada bitane kırmızı nokta etrafında siyah-beyaz kareler hareket ediyor kafama da kuş boku gibi bişey sürdü bi üste bi arkaya 2 tane kablo taktı kafama gözden beyine giden elektriği ölçüyormuş 5 dkkada bitti zaten. Saat 12 ye geliyordu tekrar gittim doktora baktı evraka gözüme damla damlattı hani şu vampir yapanlardan. 1:30 gel dedi gittim 3 e kadar bekledik benimle beraber 4-5 kişi sizi Uzmana götüreceği o karar verecek dedi. Saat 5 kadar daha bekledik Uzman geldi o da muayene etti oda baktı test sonucuna baktı damla damlatıldığında görmeyen göz mecburen kayıyor 2 dakika baktı çıktık. Sonra çağırdı seni heyete göndereceğiz askere elverişli değilsin dedi.
Şunu da belirteyim eğer gözlüksüz veya damlalı gözünüzde dışardan bir sorun yoksa işiniz çok zor eğer beni uzman damlalı halimle değilde damlasız olarak muayene etseydi hayatta o raporu vereceğini sanmıyorum sonuçta göz görmüyor ışığa bile duyarsız düşük vizyon yazıyor ama yinede görünüşe bakıyorlar maalesef.
Neyse aldım yazıyı ertesi gün gittim Gümüşsuyuna bekle bekle neyse çağırdılar. Doktor baktı uyuz oldu "kimi göndersek çürük veriyolar hayırdır " dedi. Evrakları onaylat getir dedi. Hallettik verdim "salı günü gel heyete gireceksin" dedi "peki benim durumum nedir doktor bey" dedim. "Heyette söylerler" dedi. Şimdi bekliyorum acaba Gata daki doktorun verdiği rapora Gümüşsuyunda ki Heyet bir itiraz eder mi?

Salı günü de sonucu paylaşacağım. Umarım gidecek arkadaşlara bir faydam dokunmuştur.

Detaylı paylaşım için teşekkürler. Var ol kardeşim.

Son durum nedir?

Son durum "barışta askerliğe elverişli değildir" yazısı verdiler.

Ambliyopi (Göz tembelliği) ve Askerlik muafiyeti..?

Merhaba ,

8 yaşında muayene olduktan sonra sağ gözümde göz tembelliği olduğu ortaya çıktı. 10-11 yaşına kadar kapama tedavisi uyguladık ancak pek faydası olmadı. 15 yaşıma kadar her sene muayene olarak gözlük takmaya devam ettim. En son 16 yaşında muayeneye gittiğimde sağ gözümün % 10 gördüğünü ve iyileşme veya gerileme olmayacağını, gözlük takmamında sağlam olan sol gözümü dinlendireceğini söylemesi üzerine gözlük takmayı bıraktım.

Şuan 19 yaşındayım ve askerlik için muayene olacağım , 2015'te askerliğim geliyor. Askerlikten elverişsizdir raporu almak istiyorum, sonuçta sağ göz nişan gözü ve Allah korusun sağlam sol gözüme bişey olsa hayatım kararır.
72 puntoluk yazıyı 1 metreden okuyamıyorum. Sol gözümden pek şikayetim yok. Zaten sağlam sol gözümü kapatmadıkça sağ gözümü istemli kullanamıyorum aktif olmuyor. Sadece sol gözümü kullanıyorum. İlk başlarda tembel olan sağ gözüm de hafif içe kayma vardı şuan kayma neredeyse yok ancak sağ gözüm sol gözüme göre biraz daha açık yani sağlam gözüm kısık duruyor dikkatli bakıldığında.

Sorunum bu. Askerliğe elverişsizdir raporu alabilir miyim, alamamaktan korkuyorum acaba nasıl bir yol izlemeliyim?
Kimisi gözün yoksa elin ayağın var diyor , kimisi verirler diyor? Alabilmem için üzerine düşmem mi lazım
Askeri hastanede muayene olmadan önce özel hastaneden muayene olup rapor almam faydalı olur mu? Forumda okudum benimle birebir aynı durumda olupta "Askerliğe elverişlidir,komando olamaz" raporu alan var. Nasıl bir tavır sergilemeliyim ve yol izlemeliyim.

Çok sağolun , teşekkürler.

Benimde doguştan sol gözümde göz tembelligi var doktora gittigimde parmak sayıyor diyor hep bu yüzden silahlı güvünlik sertifikası bile alamadım sol gözle doktorun gösterdiklerini hiç okuyamadım sizce muaf olurmuyum askerlikten 25 yaşındayım tecilliyim

meraba

Sağ göz hipermetropi sol göz hipermetrop astigmat anizometropik ambliypi

7/b/3askerlige elverişli değildir raporu verildi

malulen emekli olma sansim var mi? bu konuyla alakali yardimci olursanız sevinirim

Benimde bi sorum olucaktı. askeri hastanede doktor karar bolumune b8 f1 yadı bu ne anlama geliyor ve bu hafta sağlık kuruluna gırıceksınd edı kuruldan acaba ne - sonuç çıkar

Geçen gün Etimesgut askeri hastanede muayene oldum doktor sağlık kuruluna gonderıcem dedı ve bı hafta sonraya randevü aldım kurul için.

SAĞ GÖZMDE GÖZ TEMBELLIGI var doktor göz degerlerımın cıktıgı kâğıdın uzerıne 0,5 ve 0,8 yazdı ve dogustan katarakt ta var dedı.

acaba sağlık kurulundan muaf raporu cıkarmı.(AYRICA KARAR BOLUMUNE BS F1 YAZDI B8 F1 DE OLABILIR AMA İKİsinden birini yazdı.)

Bide aynı kağıda 1,25 ve 2,30 yazdı ne anlama gelyo bılmıyorum. bide 1 ve 0,5 vardı bıseyde soramadım doktora .

ates4225, çok düşük bir görme kaybı var anladığım kadarıyla. Bu halde askerlikten muaf tutmazlar...

tam bir karmaşa askeri hastanelerden yüksek oran verilip askerlikten muaf olacak kadar rahatsız olan arkadaşlar iş engelli raporu almaya gelince % 90 lar devlet hastanelerinde birden bire 30 lara 20 lere kadar düşüyor bu hastalıklar askeri hastanelerde farklı devlet hastanelerinde farklımı enteresan :)

Askerlikten muaf vermişler
B08F01 muaf dilimi diye biliyorum
Doktorların değerlerini düşünme
Gözün görmüyorsa Vermezlerse itiraz et En son gata ya sevk ederler oradan da muaf alırsın.

OturanBoğa;

Düşük değil sağ gözümle hiçbir harfi okuyamıyorum ne buyuklukte olursa olsun. b8f1 bende bunu muaf olarak bılıyorum ama hıcbıyerde net bı cvp alamadım bu cuma sağlık kuruluna gırıcem ıns hakkımdan hayırlı bı sonuç çıkar ...

Teşekkür ederim kardeşim . ömür boyu bu konuda çektiğim sıkıntının bana tek getisi bu olacak anlaşılan kayma da var gözümde insanların gözlerinin içine bakamamak çok acı bi durum ve küçük yaşlardan beri alay konusu olup onun ezikliğini ömür boyu taşımak.

Yinede çok şükür halime beterin beteri var bu dünyada tüm engeli olan arkadaşlara Rabbim yardımcı olsun ...

merhabalar. sizlerden bir konuda yardıma ihtiyacım var.hikayem uzun biraz;
2005 yılında 1., 2006 yılında 2. olmak üzere iki kez "sol gözde yaygın korneal nefelyon" teşhisi ve sağ gözde 10/10, sol gözde 10/1 görme oranları ile C/6 bir yıl sevk tehirleri ( iki yıl üstüste)aldım. ardından eğitimime devam etmek için yükseklisans/doktora başladım. şu an 35 yaşındayım. dün sevk işlemlerimi başlattım. Malatya Asker hastanesine gittim. oradaki doktor bir iki kontrol sonrası önceki raporlarıma bakarak beni GATA ya sevk etti. Raporda kabaca şu ifadeler var
(2006 GATAdan verilen rapor) :....OPD analizinde solda kornea yüzeyi ileri derece düzensiz olup, nokta dağılım fonksiyonu ileri derece bozuktur....
20062da OPD, OCT, VEP testlerine girdim. ve sonuç ikinci sevk tehiri. bu durumu yorumlarsanız, 3. Heyet sonucum ne olur? (geçen on yılda yönetmelik değişimlerinide bilmiyorum.)

Ne vereceklerini bilemem ancak sevk belgende üzerinde kaçıncı işlem olduğu yazıyor

sevk belgemde (şubeden verilende) fotoğrafın olduğu kısma "son işlem" diye yazılmış. sanırım buda yaş 35 olduğu için?

Bu son işlemin gözünün 1 tanesi %100 görmüyorsa askerliğe elverişli değildir alırsın

Rahat ol

Bir gözdeki tembellik nedeniyle askerlikten muafiyet mümkün mü?

selam arkadaşlar ben urfadan mehmet benim sol gözüm doğuştan tenbel göz doktoru bana son derece gözlük
vermesine rağmen yine değişen yok görmüyorum urfa hastahanesi sağlık raporuna başvuru yaptım raporda
GÖRMELER:SOL:+4,50+1,00X90 İLE 0,2 SAĞ GÖZ SAĞLAM diye yazıyor yüzdelik olarak ta cok düşük vermişler %7 acaba ben askerlikten çürük alabilirmiyim ? bu Raporu askeri hastahaneye götüreyimmi iş görürmü lütfen yardım tşkr

Göz tembelliğinden muaf olmak düşük bir ihtimal yapmak istemiyorsan bir ihtimal dene.

Merhabalar
Herkez gibi bende göz tembelliği hastasıyım. nisan ayında tecil sürem doluyor ve askere gidip kurtulmak istiyorum fakat göz tembelliğim olduğu için muafiyet şansımı denemek istiyorum en son geniş çaplı muayenem yaklaşık 12 yıl önce akdeniz üniversitesi tıp fakultesinde gerçekleşti doktorlar ne ilerler ne geriler demişti, her yıl sağ gözüm için doktora gidiyorum malum sol gözüm tembel ve durumu çok da iyi değil. Dün tekrar doktora gittim ve tembel gözümü muayene ettirdim sonuçları aşağıda paylaşıyorum

sol göz değerlerim
sph vD AX
+3.75 +2.25 123
+3.50 +2.25 123
+3.75 +2.25 123
+3.75 +2.25 123

Gözlükle yapılan muayenede en yüksek numara da bile harfleri ve doktorun parmaklarını okuyamadım fakat 1 metre den eliyle yaptığı 5 i ve 2 yi seçebildim doktora göre sol gözüm% 1-2 görüyormuş bana pek inandırıcı gelmedi. bu durumda muaf olabilir miyim askerlik şubesine herhangi bir evrak (rapor) sunmam gerekiyor mu yoksa şubeden beni askeri hastaneye direkt sevk ederler mi, herhangi bir hastaneden alınan rapor evrak kağıdın askerlik şubesinde yardımı olur mu acaba bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var ayrıca devlet hastanelerinden göz tembelliğimin derecesini nasıl öğrenip resmiyete kavuşturabilirim.

Teşekkürler

hakan_0512 sivildeki sonuçlar bir anlam ifade etmeyecek, sevkle gideceğin askeri hastanede kontroller yapılacak. Sınırda bir durumun var. Sonucu kestiremiyorum...

Yardımınız için teşekkürler

cuma günü tekrar göz muayenesine girdim fakat değerler biraz daha düşük çıktı sph +2.75 gibi çıktı pek anlamadığım için yorumlayamadım fakat hastanedeki cihaz bana pek güven vermedi ve tekrar en yüksek mercekte büyük puntodaki yazıları okumak değil sadece karartı şeklinde görebildim. Hafta içi tekrar hastaneye gidip kurul raporu çıkartacağım derecesini ve durumunu öğrenmek adına daha sonra evraklarımı tamamlayıp askerlik şubesine gideceğim daha sonra malum prosedürler büyük ihtimalle askeri hastaneye sevk ederler. Bu gibi resmi durumlarda pek şanslı sayılmam gelişmeleri paylaşacağım..

Arkadaslar benimde sol göz tembelligim var tecilliyim sol goz ölçumlerim;

S +3.25 +3.25 +3.25
C +2.75 +2.75 +275
A 110 110 110
S.E. 4.75
Ölçumleri p3k anlamadim ama doktor %10 u zorlar gorme oranin dedi sizce benim durumum ne olur nasil bi yol izlemeliyim tecilliyim ve şubeye gidip askeri hastaneye sevkmi istemem gerekir

Geçmiş olsun..
Benimde g değerlerim hemen hemen aynıydı bir kaç sivil doktora gittim %5-%10 arası dediler askeri hastanede %5 ile muaf oldum...
askerlik şubesine gidip hangi evrakları istediklerini sorduğunda benim rahatsızlığım var askeri hastane ye sevk istiyorum diye bilgilendir ona göre evrak isterler ve evrakları tamamlayıp gittiğinde kapalı bir zarfla hastaneye göndeririler zarfı doktor açar muayene eder gerekli görürse başka bir hastaneye sevk eder ... Sivil doktorlarda bu kadar alet cihaz yok tam olarak belirlerler zaten yalan söyleyemezsin doktor az çok nasıl gördüğünü tahmin eder....

Hakan kardeşim cok tesekkur ediyorum gecmis olsun en kısa zaman da gidip anlattigin gibi islemlerimi yaptircam hayırlısı olsun bakalım

hakan_0512 benim derecelerim damlasız askeri hastanede bi tanıdıgım ver heyette bu aronla yüzde yediyle askere alırlar dedi hiç bişey anlamadım yüzde 10 nun altında muaf olunmuyo mu

Üst Alt