Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz Tembelliği Askerlik İşlemleri 2014

Damlalı göz muayenesinde 5.50 cıktı

Bugun askerlik subesine gittim durumumu anlattim islemlerimi yapip etimesgut askeri hastanesine sevk ettiler ogleden sonra gittim hastaneye evraklarimi verdim doktor neyin var dedi goz tembelligi dedim makineye otutturdu iki gozumede bakip hemsireye kurula gondercez dedi banada kuruldan fis al buraya gel dedi bende heralde kurula kayit yaptiktan sonra detaylu muayene etcek sandim ama oyle olmadi fis alip geldim kurul gunu verdi hemsire cuma saat 13.30 a hic bisey anlamadim doktor ne harf okuttu ne parmak saydirdi sadece makinede bakti bakalim kuruldan ne cıkacak

Göz tembelligi ile nasıl askerlik yapacağım!?

Arkadaslar merhaba, yaklasik 10 gun sonra askere gidecegim ve askere basvurmadan once goz muaynesine sevk edilmistim goz tembelliginden oturu.
Yapilan muayne sonucunda askerlige elverislidir. Komando olamaz dendi

fakat ben bu sonucdan emin olamadim soyle ki, sag gozumle 5 mt den arac plakalarini dahi okuyamiyorum. Bu gozumle nasil nişan alabilirim ? Hi diyceksiniz diger gozunu kullan fakat sadece sol gozumu kirpabiliyorum. Goz tembelliginden oturu sag gozumu kirpamiyorum ve sağ lak ım.

Bu durumda ne yapmam gerekir ? Yardimci olursaniz sevinirim.

Arkadaslar merhaba cok kucuk yasta gozluk kullanmaya basladim doktorum bana yanlis bi numara vermesiyle gozlerim iyice bozuldu sol gozumde dogustan goz tembelligi var ve iki gozumdede hem miyop hem hipermetrop +6 sol goz +5.50 sag goz ameliyat olmak icin gitmedigim hastane kalmadi ama hepsinden ayni cevabi aldim seni ameliyat ederi fakat %10 %20 GIbi bi sonuc ortaya cikar bunun icin risk almaya degmez dediler gataya sevkimi istedim ve gittim muayeneye girdim doktor cihazlarla bakti goz tembelligi oldugunuda soyledim fakat hic ilgilenmedi makineden cikarmis oldugu bilgilere dayanarak sen askerlik yaparsin dedi ve arastiriyorum tekrardan gataya sevkimi istemelimiyim 6 gun sonra askerim acil yorumlarinizi bekliyorum simdiden teaekkurler

Goz tembelliginin bir derecesi varmi nasil hesaplanir doktor neye dayanarak bunun derecesini belirliyor ehliyet alirken hastane hastane gezdim saglik raporu almak icin senin sol gozun kör diyen doktor bile oldu ama soz konusu tsk oldugu zaman isler.degisiyor tabi lutfen bilgilendirmenizi bekliyorum keske sagligimiz yerinde olsa vatan millet icin 12 ay degil 24 ay yapsak ama geri hizmet olarak askerlik yapmak istemiyorum askerde ameliyat sansim varmi veya direk curugemi ayiriyorlar yorumlarinizi bekliyorum simdiden tesekkurler

Merhaba bende de göz tembelliği var sol gözümde..Tecili bozdurmadan önce göz doktoruna muayene oldum. Nörovizyon tedavisini de sordum Türkiye ye gelmedi o tedavi yöntemi dedi.. Askerlikle ilgili dereceleri bilmiyorum dedi...

Sizlerin bir bilgisi var mı?

VD:12.00 CYL: (-)

<R> S C A
-0.25 -0.25 130
-0.12 -0.25 135
-0.12 -0.37 135

------0.12-----0.25---135
S. E. - 0.25

<L> S C A
+2.00 -1.00 40
+2.25 -1.12 40
+2.50 -1.12 45

+2.25 -1.12 40

S. E. + 1.62

PD:67

@emre53

bildiğim kadarıyla bu dereceler askerliğe uygun yani bu numaralarla askere giderisn bir ihtimal görme çok az olabilir ne kadar görüyorsun bilmek lazım eğer % 10 dan daha kötüysen muaf olursun

Arkadaşlar benim gözümde de sol goz tembelligi var fakat kayma yok gozum en büyük yazilari bile okuyamadı ama konyadaki askeri hastanedeki doktor inanmadığı icin sende tembellik yok dedi tembelligin sebebi olur dedi hipermetrop yazdi elverislidir dedi gonderdi sizce ne yapmayalim sadece inanmadi diye böyle olduğunu düşünüyorum. Lutfen yardimci olur musunuz bilen arkadaşlar

Göz tembelliği mevcut. Askerlik muafiyeti söz konusu olur mu?

http://hizliresim.com/E8La5A
http://hizliresim.com/j3MkVr

yukarıdaki linkler askeri hastaneden aldığım evraklar.

bnm sol göz tam ve sağ göz 5 derece gözlük ve %10 görme aldım sivilde .

askeri hastenede bu sol tam sağ 4 derece ve %20 görme olarak değişti. yukarıdaki evraklar ve altta attım evrakları yorumlarsanız sevinirim arkadaşlar.

http://hizliresim.com/m6bY1R ( bu da sivil hastaneden aldığım evrak)

caner5168
En kötü ihtimalle askere gittiğinde orada hastaneye çıkıp durumunu tespit ettirir ve muafiyet istersin.

noki54
Bir göz tam görüp diğer göz %20 görüyorsa muafiyet verilmez. Görmenin daha az olduğundan eminsen, askere gittikten sonra orada hastaneye sevk alıp bir yeniden değerlendirme isteyebilirsin.

Benim gözümdede doğultan tembellik var , düzelmesi yok. Okulum devam ederken askere alırlarmı almazlarmı diye merak ettiğim için tecilii bozup muayene oldum. Gata da damlalı muayene yaptılar tam 5 damla , muayenden sonra kağıt verip şubeye gönderdiler, kağıdı 2 saat okuyamadım .. :) gözüm açıldığında Askerliğe Elverişlidir. yazıyodu . Tecil ettirdim tekrardan. Bu sene tecili bozdurup tekrar muayeneye gittim , bu seferde 3 ayrı makinede test yapıldı Gata da bundada Elverişlidir raporu verildi. Heyete yollanmadım. Muayeneyi yapan doktorlar farklıydı , diğer testleri yapan doktorlarda farklıydı.Sanırım askerde tekrar sevk istesem aynı durum olacak?

Bende de göz tembelliği var da sol gözüm %60 civarında görüyorum.Dayım da öyleydi ve o şaşıydı asker oldu.Ben Denizcilik Astsubay Meslek Yüksek Okuluna gitmek istiyorum da gidebilir miyim? Sol göz numaram 2 sağ göz numaram 0,50 veya 0,75 Sat komandosu olabilir miyim ?

Son düzenleme:
mathematicche

Komando olmak için boy-kilo oranı ve bazı anatomik-fiziksel şartlar gerek. Bunlardan birisi ya da bir kaçı sende olmadığı için komando olamıyorsun.

keratokonus hastasıyım. Sağ gözüm -0.25 sol göz -10.50 askerlikten muaf olur muyum

Bu konuda deneyimi olan arkadaşlarımız bilgilerini paylaşırsa çok kişi için faydalı olur

Üst Alt