Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz tembelliği ve askerlik hakkında..?

Bugun kasımpasa askerı hastanesını arayıp 6 temmuz saat 10:00 a randevu verdıler kazamız mubarek olsun 1 hafta sonra surecı tekrar yazıcam arkadaşlar takıpte kalın

hayirlisi olur İnşallah kardeş.umarim muaf olursun.

Hakkında hayırlısı kardeş, teşekkürler bilgilendirme için....

ewet arkadaslar muayna ıcın bugun 10 : 00 da kasımpasa askeri hastaneye gittim ... muayna ıcın odaya gırdım doktor orta yaslarda ıyı bı bayan doktordu.. şikayetin nedir dedi , sag gozumde goz tembelliği , astigmat , hipermetrop ve arada dısa kayma oldugunu soyledım..
makınaya oturdum göz derecemi ölçtu ...sag gözun cok yuksek cıktıgını soyledı keske zamanında ilgilnsydın gözunle dedi , fırsat bulamadım ddım , cok mu kotu ddm malesef dedı sonra harf okuttu sag gozumle 5 metreden hıcbı harfı okuyamadım ... sonra parmak saydırdı 5 metreden sayamadım 1 metreden sayabldım ....
sonra damla damlatılmasını soyledi hemşireye 5 dk arayla damla damlattılar ... göz bebeklerini büyüttülr...tkrar gözü makınada ölçtu sag göz % 5 göruyor ddı.. ayrıca astıgmatın ve hıpermetropun var
turk sılahlı kuvvetleri mevzuatına göre 2 gözun arasInda derece farkı oldugundan muaf olucaksın askerlıkten dedı , heyete cıkıcaksın ddı bana bı ewrak verdi hemsıreye ver o snı yonlndırıck ddı ...
bastapıblıktn onaylattım 1 ust katta sonra hmsırenın yaınna ındım 15 temmuz sat 13 30 da heyete cıkıcam arkadaslar suan bu asamadayıım ...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar bende gecen hafta muhendislik fakultesinden mezun oldum ve dun askeriyeye basvurdum askere gitmek istiyorum diye muayene icin bulundugum manisa/salihli devlet hastanesine gittim ve tabiki rahatsizligin varmi diye sordular 2004 senesinde yaptigim trafik kazasinda sol gozum %100 olmasada cok buyuk oranda gormuyor yine ayni kazada sag ayagimda 9 parcali kirik vardi ve ayagimda civilerle 2 sene yasadim ama malesef kaval kemigim ve arkasindaki yardimci kemik bitisik kaynadi ayak hareketim kisitli yuruyusumde bir bozukluk yok ama bunun sonucunda izmir askeri hastahaneye sevk edildim ve yarin gidicem ne kadar surer bu islemler buyuk ihtimal muaf olucagimi bircok kisi soyluyor ama zaman ne kadar surer? Yorumlariniz icin tesekurler simdiden

Ayakla ılgılı bı fıkrım yok teraphı fakat gozle ılgılı yardımcı olabılırım sol gozun % 20 ve altındaysa askerı mevzuata gore muafsın fakat bunu daha cok % 10 ve altına uyguluyorlar.. oyuzden görme yuzdenı bılmemız lazım..bu durumdaysa tabıkı muaf alırsın ama bana kalırsa gözden alamasan bıle ayak hareketlerının kısıtlı olması nedenıyle muaf alabılcegını dusunuyorum iştima yada spor koşu yapabılcegını dusunmuyorum tabı bı görus bu net bı fıkrım yok

Arkadaslar az once hastaneden ciktim ve gozden dolayi doktor seni curuge cikaricaz dedi ama ortapedi rontgen raporu yarin cikacagi icin ve kurulda carsanba ve cuma gunu acik oldugu icin cuma gunu raporu alicam su raporu aldiktan sonra yapmam gereken islem varmi mesela tazminat alamiyorum sanirim bildigim kadariyla birde is hayatimizda bir etkiside yok artik bu raporun sanirim . Bir baska merak ettigim konu % 40 rapor alip ekpss ye basvurabilmem icin neler yapmam gerekiyor bilgisi olan arkadaslar yorumlarsaniz simdiden tesekurler

Leymis, ne yaptın?

Teraphi, hayırlı olsun diyelim şimdiden. Bir tazminat vb. hakkın olmaz.
Sakat statüsünde sayılabilmek için sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alabilmen gerek. Durumun buna uygun mu, bilmiyorum....

wet arkadaslar muayna ıcın bugun 10 : 00 da kasımpasa askeri hastaneye gittim ... muayna ıcın odaya gırdım doktor orta yaslarda ıyı bı bayan doktordu.. şikayetin nedir dedi , sag gozumde goz tembelliği , astigmat , hipermetrop ve arada dısa kayma oldugunu soyledım..
makınaya oturdum göz derecemi ölçtu ...sag gözun cok yuksek cıktıgını soyledı keske zamanında ilgilnsydın gözunle dedi , fırsat bulamadım ddım , cok mu kotu ddm malesef dedı sonra harf okuttu sag gozumle 5 metreden hıcbı harfı okuyamadım ... sonra parmak saydırdı 5 metreden sayamadım 1 metreden sayabldım ....
sonra damla damlatılmasını soyledi hemşireye 5 dk arayla damla damlattılar ... göz bebeklerini büyüttülr...tkrar gözü makınada ölçtu sag göz % 5 göruyor ddı.. ayrıca astıgmatın ve hıpermetropun var
turk sılahlı kuvvetleri mevzuatına göre 2 gözun arasInda derece farkı oldugundan muaf olucaksın askerlıkten dedı , heyete cıkıcaksın ddı bana bı ewrak verdi hemsıreye ver o snı yonlndırıck ddı ...
bastapıblıktn onaylattım 1 ust katta sonra hmsırenın yaınna ındım 15 temmuz sat 13 30 da heyete cıkıcam arkadaslar suan bu asamadayıım ...
bunu yazmıstım ama gormedınız sanırım...haftaya carsamba gunu heyete cıkıcam...ama doktor kendı agzıyla muaf olucaksın dedı...haftaya heyetten cıkınca yazıcam son durumu :)

arkadaslar 13 30 da askeri hast gittim 50 kısı vardı sırada heyet ıcın yarım saat sonra adım okundu odaya gırdım 4 5 doktor vardı yuvarlık cızılı bı alanın ıcıne gırdım doktor yuksk sesle adımı soyadımı okudu [SIZE=5]savasta gorew yapar barısta askerliğe elverişli değildir [/SIZE]...1 saat sonra raporunu alacaksın ddılar gıttım raporumuda aldım askrlık subasına goturdum ıslamlarımı yaptılar askarlıkle bı ısın kalmadı raporun aslı 4 5 ay sonra adresıne glck ddıler....gcmıs olsun bnm askerlikle ısım bıttı bılgı almak ıstyn olursa numaramıda yazıyorum arar sorarsınız 536 528 96 60

Arkadaşlar merhaba. Askerlik muaf sürecini yazamadığım için herkesten özür dilerim yazmak için gelmiştim fakat Leymis kardeşimiz benim süreci çok iyi yazmış. Üstüne yazacak tek bir şey var. Hastaneye giderken yanınızda bir kişiyle gidin. O damlalardan sonra 6-8 saat süreyle görme olayı buzlu bir camdan bakıyormuşsunuz gibi oluyor. Eve giderken biraz problem yaşamıştım. Kalın sağlıcakla soru sormak isteyen kokluceersin@gmail.com mail adresime yazabilir.

Iyi gunler arkadaşlar sag gözumde tembelliğin var 2 ayrı hastaneye görünüp 10 da 1 gördüğümü raporlarım askerlik için muayeneye gittiğimde bakildigim hastanedeki doktor da 10da 1 gördüğüme kanaat getirdi fakat farklı bir hastaneye daha sevk etti bu doktor ise yerinden kalkmadı baya bi söylendi muayene etmeden seni muaf etmem 10da 2 giriyor askerliğe elverişli raporu yazdı sizce itiraz etsem bir faydasi olur mu?

herkese merhaba,

göz tembelliği sebebiyle bugün askerden muaf oldum. sol göz hareketleri her yöne doğuştan kısıtlı, görme kaybı ve kayma var. internette ve bu sitede göz tembelliği ile ilgili çok kez arama yapıp bilgi toplamaya çalıştığım için, belki benim durumumda olanlar vardır diye deneyimimi anlatmak istedim.

muafiyetimin tsk sağlık yönetmeliğindeki madde olarak karşılığı ise şu: http://www.tsk.tr/Content/pdf/insan_kaynaklari/TSK_saglik_yetenegi_yonetmeligi.pdf linkteki yönetmeliğin EK-C kısmında 5. maddenin altında yer alan "2. Her iki gözde birer veya tek gözde birden fazla kas paralizisi (sekel halinde)." (56. sayfanın ilk cümlesi)

şubeye gidip hastaneye sevkimi istedim. okmeydanı (kasımpaşa) hastanesine sevkim yapıldı. öncelikle zarfı dahiliye doktoru açıyormuş o yüzden dahiliyeye gittim. kilo boy ölçümü için sağlık kurulunda bulunan dijital tartıya çıktım. ne hikmetse 4 kilo eksik tarttı. (sonradan öğrendim ki herkesi eksik ölçmüş eğer kilo için giden varsa bunu da göz önünde bulundursun) dahiliye yönünden bir sorunum yoktu.

göze gidip ölçümlerimi yaptırdım numaralar biraz yüksek olduğu için hemşire hanım doktora sordu. doktor ise, "sen heyetliksin sağlık kurulu bugün yok yarın gel" dedi. (salı ve perşembe günleri sağlık kurulu toplanıyor bilginize)
perşembe günü elimdeki ölçümle doktora gittim ve sol gözümde görme kaybı olduğunu, 8 yaşında ameliyat olduğumu söyledim. doktor gözüme bakar bakmaz sen muafsın dedi. damla ile numara ölçümü yapmaya gerek olmadığını zaten bu haliyle dahi muaf olduğumu söyledi. gözümü sağa, sola, yukarı, aşağı bak şeklinde muayene etti ve evraklarımı hazırlayıp sağlık kuruluna yönlendirdi.

kuruldaki işim ise yaklaşık 30 saniye sürdü. adım okundu, içeri girdim, kurul başkanı muaf olduğumu söyledi, bir kağıda iki baş parmağımla mühür bastım. hepsi bu kadar.

Son düzenleme:
Merhabalar arkadaşlar. Benim de sağ gözümde göz tembelliği var. Bir kac kişi askerlikten muaf olursun dedi. Gözlük kullanıyorum ama sadece gözlerim yorulmuyor görmemde değişen bir şey yok. Bana da bilgi verip yardımcı olursanız sevinirim.

SAĞ GÖZ
SPH CYL AX
+6.00 -3.25 168
+6.00 -3.25 167
+6.00 -3.25 168
+6.00 -3.25 168

SOL GÖZ
SPH CYL AX
+2.75 0.00 180
+2.75 0.00 180
+3.00 0.00 180
+3.00 0.00 180
Benim göz oranlarım bunlar arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar bu başlığa yazabilirse çok yararlı olur

Üst Alt