Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz Tembelliği ve Ülseratif Kolit engelli rapor oranı kaç olur?

erckrgzl

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

Sol gözümde göz tembelliği var ve Askerlik muayenesinde doktor %10 gördüğümü dile getirerek Askerlikten muaf etti.

Yaklaşık 4 senedir, Ülseratif kolit rahatsizlığım var senede 1 kez hastalığım aktifleşiyor.

Hastaneye rapor almak için başvurmadan önce sizin değerli öneri ve bilgilerinize ihtiyacım var.

Bu rahatsızlıklardan ötürü sizce rapor oranı kaç olabilir?

Teşekkürler.

bilinen o ki göze düşük puan veriyorlar tek göze en fazla 36 puan..Ülseratif kolit rahatsizlığınızı da eklersek kesin dile ifade etmesekte yüzde 40 rahatlıkla alabılırsın inş.. elinde mevcut olan tüm tıbbi dökümanları (belge) götür göster

Sayın; HOŞÇAKAL,
Verdiğin bilgi ve önerin için çok teşekkür ederim.
%40 oran alabilirsem hayatımdaki iş zorlukları kısmen kalkmış olacak.
Bazı endişelerim var! Tanımadığım bir kişi sadece göz tembelliğinden rapor almış, bazı forumlarda da okudum rahatsızlığı daha ileri düzeyde olan kişiler alamamış.
Doktorlar nasıl bir yöntemle oranı belirliyorlar, örneğin İstanbul'da değilde başka bir ilde denemem bana nasıl bir yarar sağlayabilir.
Teşekkürler

hastaneler farklı puan veriyorlar bu bir gerçek özellikle iş için dersenız puanı yüksek veririler

Teşekkürler, peki son bir sorum olacak;
İş için aldığım engelli raporu bana nasıl kolaylıklar ve faydalar sağlayacak.
Devlet dairesine veya özel kurumsal firmalara girme olasılığım yüksek mi?

yüzde 40 raporu ile devlet memuru olmak için yeterli ..ömss takıp edın ayrıca vergi indirimi için ya da özürlü maaşı bağlatabılırsınız.. su abonesinde ındırım seyahat a ındırım metro ulaşım ücretsiz bu konuyu araştırın

Sağlık kurulu heyet görüşmesi

Arkadaşlar,

14 Şubat 2017 tarihinde sağlık kuruluna girdim ve sol göz tembelliği ve ülseraktifkolit rahatsızlığım var.

21 Şubat 2017 tarihinde heyete girdim ve elime verdikleri kağıtta gözde %8, ülseraktifkolitte %25 yazıyordu.

Rahatsızlığım ile ilgili Gastro doktoru not düşmüş ve %25 oranı vermiş, fakat testlerimde ve kolonoskopilerde hastalık aktif orta şiddette yazıyor cetvele göre %50 oranı bana uyuyordu. Devlet hastanesinin epikriz raporunda 9 gün hastane yatışım ve 10 gün ev yatış raporumda vardı.

Neyse heyette göz ile ilgili bir doktor müdahale edip bu şekilde yazılmaması gerektiğini diğer doktorlara söyleyip beni dışarı aldılar ve 1 hafta sonra raporunu almaya gel dediler.

Şimdi böyle bir durumda sonuç ne olabilir, fazla bir vakit kalmadı ama insan merak ediyor.

Değerli önerilerinizi yazmanızı rica ederim.

Göz Tembelliği ve Ülseraktif Kolit Engelli Oranım %31 çıktı ne yapmam lazım

Arkadaşlar,

Göz tembelliği ve ülseratif kolit rahatsızlığımdan dolayı heyet 01.03.2017 Çarşamba günü rapor oranımı %31 verdi.

Sizce ne yapmalıyım, itiraza mı gitmeliyim yoksa başka hastaneden yeniden rapor mu çıkartmalıyım?

Raporda yazan bilgiler;
Göz: Sağ göz tam görme, sol göz + 5.75 (-150 AKS 180) ile 0.16 Hipermetrop Astigmat ve sol abbliyopi. Oran: %8

Sindirim: Ülseratif hastası. Gastroentoloji yedi yıldır ülseratif kolit tanılı hasta sol kolon tutulumlu hasta immunsupresif tedavi alıyor (azotiyopürin + meselazin tb + meselazin lavman) hastalık semptom kontrolü için uygun ilaç tedavisi ve diyet kısıtlaması gerektirmektedir. Son dönemde yaşanan akut gecme ilaç kullanımın düzensizliği kaynaklıdır. Oran: %25

Bu bilgileri yazan benim muayene olduğum doktor değil hastanedeki başka doktordur.

Konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum.

eğer verilen oranın az olduğunu düşünüyorsanız il sağlık müdürlüğüne baş vurun.

Sayın Turukku,

Ülseratif kolit rahatsızlığım cetvele göre %50'yi gösteriyordu, hastanede 9 gün yatışım 10 günde evde yatış raporum var. Epikriz raporumda yazılıdır, tüm sonuçları göstermeme rağmen düşük oran aldığımı düşünüyorum.

Yükseltmek için ne yapmam gerekiyor.

Teşekkürler.

erckrgzl

İl sağlık müdürlüğü'ne gidip rapora itiraz edebileceğiniz gibi, 6 ay kadar bekleyip başka hastaneden rapor almayı da deneyebilirsiniz.

Tablo 3- Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri.
Sınıf 1
Sınıf 2
Sınıf 3
Sınıf 4
Özür Oranı % 10
Özür Oranı % 25
Özür Oranı % 50
Özür Oranı % 75
Üst sindirim kanalına
ait semptom ve
bulgular veya anatomik
kayıp ya da değişim
Ve
Sürekli tedavinin
gerek olmaması
Ve
İstenilen düzeyde
kiloyu sürdürebilme
Veya
Operasyon sonrası
sekel olmaması.

Üst sindirim kanalına ait
semptom ve bulgular
veya anatomik kayıp
ya da değişim
Ve
Semptom ve işaretlerin
kontrolünde
uygun diyet kısıtlaması
ve ilaç tedavisi
gerektirmesi veya
nütrisyonel yetmezlik
Ve
ideal kilonun en fazla %10
altında olma.
Üst sindirim kanalına
ait semptom ve
bulgular veya anatomik
kayıp ya da değişim
Ve
Uygun diyet kısıtlaması
ve ilaç tedavisi ile
tamamen düzelmeyen
semptom, işaret ve beslenme durumu
Veya
Üst sindirim kanalı
rahatsızlığı nedeniyle
ideal kilonun
%10-20 altında olma.
Üst sindirim kanalına
ait semptom ve
bulgular veya anatomik
kayıp ya da değişim
Ve
Tedaviyle kontrol altına
alınamayan semptomlar
Veya
Üst sindirim kanalı
Rahatsızlığı nedeniyle
İdeal kilonun
>%20 altında olma.

hekim sizi sınıf 2 olarak değerlendirmiş. siz neden sınıf 3 olduğunuzu düşünüyorsunuz?

Hastalığın aktif döneminde iyileşme süresi 1 ay kadar sürüyor, kortizon gibi ağır ilaç tedavisi alıyorum, kolonoskopi sonuçlarında orta şiddette ülseratif kolit bilgileri yazılı. Yeme-içmede diyet uygulanıyor. Aktif dönemde kilo kaybı yaşıyorum şuan kilom normal ama 1.70 cm boy, kilo 60. Bir tutarsızlık olduğunu düşünüyorum kuzenim Eyüp devlet hastanesinde %20 rapor alıp başka hastanede %75 aldı.

Oturan Boğa, sanırım dediğinizi uygulamak gerekiyor, itirazda süreç nasıl uzun mudur?

hekim sizi sınıf 2 olarak değerlendirmiş. siz neden sınıf 3 olduğunuzu düşünüyorsunuz?

slm,
paylaşmış olduğun üst sindirim kanalı değerlendirmesi. Normalde ÜK hastaları aşağıda ki tablo ile değerlendiriliyor olması gerekli değil mi?

http://i.hizliresim.com/qbvzR5.png

Bir sorum var bilen yada fikri olan yazabilirse sevinirim.

Benim sağlık raporumu yenilemem gerekiyor. 2000 yılında almıştım %40. Şimdi araç almak istiyorum.

Sağ polio sekeli, 2 cm kısalık ve atrofi
hafif-orta şiddette ülseratif kolit hastasıyım 2007 den beri. Bu yıl aktivayon dönemim, ilaç kullanıyor olmama rağmen 3 aydan biraz daha fazla sürdü. Geçen sene yaklaşık 2 aydı. Ülser rektumda ilk giriş 10cm de. Salofalk lavman 1x1 ve asachol tablet kullanıyorum. sabah akşam iki tablet. Sizce raporumun yeni yüzdesi ne olacaktır?

Filimon,

Geçen Cuma günü heyete girdim doktorlar hastalık oran cetvelini bilmiyorlardı kağıdı bulup baktılar.

Sonra pataloji, kolonoskopi ve ilaç raporlarıma baktı doktor diyor hocam bu hasta %50 sınıfına giriyor, yaşlı doktorda yüzüne bak kilosu iyimi kilosu normal deyip %25 verdiler. Şimdi ne demeli buna olay kilo alıp almamak mı yani? Rapor günün ile hasta olman denk gelirse ne mutlu yoksa birinden atlayıp başka bir neden arıyorlar vermemek için. Yaşlı doktora itiraz ettim böyle olmamalı vereceğiniz kararlar benim iş hayatımı etkiliyor evliyim bir çocuğum var hastalığın vermiş olduğunu iş aksamalarından dolayı neler dediysem de dediği şu; benşmde sabahları parmaklarımı kaldıracak halim yok ama bak geliyorum çalışıyorum, dedim aynı şey midir bu hasta olmamaya bak. Tamam söylerim kendime hasta olma diye çıktım. Cerrahi operasyon geçirmen senin lehine olabilir muhtemelen alabilirsin hayat nasrettin hocanın nehire yoğurt mayalaması gibi ya tutarsa.

erckrgzl

Kilo ile karar veriliyorsa o doktora hemen gideyim ben.. Kilo kaybım var. normalde de gerçi zayıfım. İşin şakası bir yana, resmen umursanmıyoruz. Bırak engelliyi, vatandaşın derdi ile ilgilenen yok. Bu devletler neden var bu durumda hiç anlaşılır değil..

slm

Filimon maalesef öyle.

İlk gittiğim hastane Gastro doktorunun verdiği oranı dikkate aldı, diğer hastanedeki doktor alması gerektiğini yazmasına rağmen tersini yaptılar. İyi doktora denk gelmek şans sadece.

Ülseratif Kolit ve Göz Tembelliği Rapor Sürecim

Arkadaşlar merhaba,

2007 yılında sol göz tembelliğinden Asker'den muaf olunca Şişli Etfal Hastanesi başvurdum ve göz doktoru tek hastalıkla rapor alamazsın deyip işi sonlandırmadan bıraktım.
İleriki yıllarda ülser atif kolit rahatsızlığım çıktı ilgilenmedim ve aradan 10 yıl geçtiktne sonra şansımı denemek istedim.

İlk önce Taksim İlk Yardım hastanesine baş vurdum burada Göz: %8 Ülseratif kolit: %25 verildi ve oran %31'e düştü.
Sonra itiraz edip Okmeydanı Hastanesine sevk edildim burada muayene sonrası heyete geçtik gözden %10 verildi ülser atif kolit oransızdı heyettaki doktor yaşlı kadın doktora hocam bu hastanın durumu nedir diye sorup evraktan bakıp hocam bu hasta %50'ye giriyor yaşlı hanımefendi yüzüne baktın mı? kilosu yerinde deyip :) oranı %25'e düşürdü halbuki ilaç raporlarım, epkriz raporlarım hatta 9 gün hastane yatış 10 gün evde yatış raporlarımı göstermem fayda etmeyip itirazımda yaşlı doktorcuk bana şunu söyledi "bende sabahları parmaklarımı kaldıracak halim yok ama işe geliyorum dedi" bende bu durum aynı şey değil ben sabah karın ağrısından iş yerime gecikme yaşıyorum sürekli kontrol için hastaneye gitmem gerekiyor ve de 25 gün işe gelemeyen bir personeli hangi şirket kabul etsin dedim dediğimle kaldım cevap hasta olmamaya bak denildi :D

Aradan 1 ay geçti artık umursamadım ilgili bıraktım 2 ay geçtikten sonra itiraz ettiğim sağlık kurumunu aradım bana sen Şişli Etfal Hastanesine sevk edilmişsin oradan randevu alıp tekrar heyete giricen.
Ertesi güne randevu olup göz ve Gastaroenteroloji bölümüne göründüm doktorlar çok sert ve umursamaz tavırlar içerisindeydi umudumu yitirdim 1 hafta sonra heyete çağırıldım.
Heyetteki doktorlar diğer doktorların aksine çok mütavaziydiler Askerlikten aldığım raporumu vs. gösterdim ufak bir umut doğdu içime. 1 hafta sonra raporumu almaya gittim umutsuz bir şekilde direk oran kısmına baktım ve %46'yı gördüm şaşırdım ve oradaki görevliye doğrulattım.

Bu sitede bir arkadaş böyle hikayesini anlatmıştı ve orda düşük raporu itiraz edip hakkını alabilmişti buda bana ilham verdi kalkıştım. Bu işte öğrendim ki işin peşini bırakmamak lazım. Yaşadığım bu durumu sizlerle paylaşmak istedim. Umarım herkes için adelet bir şekilde yerini bulur.

bende sol göz tembelliği ve ülseratif kolitten sürekli %46 rapor aldım iş yerimden kağıt geldiğinde vergi indirimine başvuracağım. Kimileri raporun düşürüldüğünü söylüyor kimileri de aksini biraz endişe etmiyor da değilim. Sizin süreç nasıl oldu? Kısaca bilgi verebilir misiniz. Teşekkürler.

Cevabınız için teşekkür ederim, başvurudan sonra sizlere bilgi vereceğim.

Vergi dairesi sağlık raporunda hastalığın bulgu ve tanımın olmamasından dolayı sevk

Arkadaşlar merhaba,

2 ay önce vergi dairesine başvurdum, Ankara'yı aradığımda 2 hafta önce İstanbul vergi dairesine eksik evraktan dolayı geri gönderildi dediler.

Dün vergi dairesine gittim Ülseratif kolit rahatsızlığım ile ilgili tanı ve bulgular yazılmadığından hastanenin vergi dairesine tahlil, tanı, bulgu içeren raporları posta yoluyla göndermesi gerekiyor.

Hastalığım şuan aktif ve yeni kan tahlil ve rektum sonuçlarım var.

Sormak istediğim şişli Etfal'e başvurduğumda %46 rapor oranım düşer mi yoksa sadece sonuçlarımı mı gönderecekler.

Teşekkürler.

Merhaba Ercan,

Ankara'ya giden raporun oranına itiraz edilmemiş, eksik evrak var diye geri gelmiş dosyan. Bu durumda Şişli Etfal eksik olan ne varsa onları dosyana ekleyip gönderecektir. Seni yeniden heyete sokacaklarını sanmıyorum. Farklı bir oran yazıp gönderirlerse kendileriyle çelişirler.

Bu arada Şişli Etfal raporunu "sürekli" olarak mı düzenlemişti?

Geçmiş olsun, erckrgzl

Erdoğan abi merhaba,

Şişli Etfal raporu sürekli ibareli hazırlamıştı ayrıca cevabın için teşekkür ederim.

Peki geçen hafta devlet hastanesinden aldığım kan ve rektum sonuçlarımı kabul ederler mi yoksa Etfal'de bu işlemleri tekrarmı yapacağız?

erckrgzl

Merhaba Ercan,

Şişli Etfal hastanesi, raporu düzenlediği döneme ait tetkik, rapor vesairelerini gönderecekdir Ankara'ya diye düşünüyorum. Zira bahse konu olan eksik belgeler raporun düzenlendiği tarihlere ait, sonradan hastalığınla ilgili bir değişme olup olmadığını sormuyor Ankarada'ki heyet.

Elindeki devlet hastanesinden alınmış yeni kan, patoloji ve rektoskopi sonuçlarını - eğer hastalığının aktif dönemde olduğunu gösteriyorlarsa - Şişli Etfal'e vermende bir sakınca yok. Ama remisyona girdiğin döneme aitse bu yeni sonuçlar, sakın işin içine karıştırma.

Yeni tetkiklerini hangi devlet hastanesinde yaptırdın? Sürekli takip edildiğin bir İBH kliniği var mı?

Bu arada ben de Crohn hastasıyım ve total kolektomiliyim. Henüz rapor alma aşamasını tamamlamadım, fakat hem hastalığın hem de raporla ilgili soruların olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. IBH dayanışması yaparız :)

Tekrar geçmiş olsun..

Erdogan abi uzun bir sure ozelde muayene olduktan sonra devlete gectim Taksim ilk yardim hastanesinde genel kontrol yapiyorum. Hakem hastane etfale gittigimde orada tahlil filan yapmadilar eski sonuclarima ve bulgulara baktilar. Raporumda gastro bolumune goze yazilan degerler yazilmis bu yanlisi gormustum aslinda simdi beni ugrastiracak. 3 haftadir hastayim 1 hafta once kortizona basladim suan iyiyim ama 1 ay ilaca devam edecegim. Haftaya carsambaya randevu alacagim bakalim neler olacak.

erckrgzl

Günaydın Ercan,

Özel muayenehanelerde yürümez bu iş. Kronik hastalıkların bir merkezden düzenli takip edilmesi lazım. Hem para yetiştiremezsin hem de bir üniversite hastanesinin imkanlarından yararlanman pek mümkün olmaz.

Ben Bezmialem Vakıf Üniversitesinde öğretim elemanıyım, hekim değilim, alanım farklı. Fakat kendi takibimi buradaki İBH kliniğinde yaptırıyorum. ÜK ve Crohn'da uzman, yurt dışı yayınları ve kitapları olan bir öğretim üyesi benim doktorum - Prof. Dr. Metin Başaranoğlu. Kendisi ayrıca arkadaşım, gel seni O'na gösterelim istersen. Hasta odaklı yaklaşımı olan iyi niyetli birisi. Normalde çok yoğundur ama ben rica ederim kendisinden.

OK demen durumunda bana iletişim bilgilerini özelden atabilirsin.

Geçmiş olsun,

Erdoğan :)

Erdogan Er

Erdoğan abi günaydın,

İlgi ve yardımların için çok teşekkür ederim.

Tabi ki görünmek isterim, fakat şu sıra çok izin aldım iş yerinden rapor işlemlerimi bitirip muayene olmak isterim.

Tekrar teşekkürler.

erckrgzl

Tamam Ercan'cım. İletişim bilgilerini not aldım. Rapor işlerin elbette öncelikli. Bizim hastanenin rapor verme durumu biraz karışık. Halledebilseydik burada hallederdik raporunu da. Amam benim rapor almam bile sallantı da. Bir ara anlatırım neden öyle olduğunu. Rapor telaşın bittiğinde de seni Metin hocaya gösteririz.

Kendine iyi bak, Allah'a emanet ol

Erdoğan :)

erckrgzl merhaba. Göz tembelliği var ben de de. Yüzde 90 görmüyor.
Heyete girdim heyet kabul etmedi tekrar muayene ol öyle bakarız dediler.
Muaf raporunu doktorlar onaylıyor ama heyet onaylamıyor.
Bana raporunun örneğini atman mümkün mü?
Benim için emsal teşkil eder ben de heyete sunarım bunu.

Üst Alt