Ülseratif Kolit ve Göz Tembelliği Rapor Sürecim
Arkadaşlar merhaba,
2007 yılında sol göz tembelliğinden Asker'den muaf olunca Şişli Etfal Hastanesi başvurdum ve göz doktoru tek hastalıkla rapor alamazsın deyip işi sonlandırmadan bıraktım.
İleriki yıllarda ülser atif kolit rahatsızlığım çıktı ilgilenmedim ve aradan 10 yıl geçtiktne sonra şansımı denemek istedim.
İlk önce Taksim İlk Yardım hastanesine baş vurdum burada Göz: %8 Ülseratif kolit: %25 verildi ve oran %31'e düştü.
Sonra itiraz edip Okmeydanı Hastanesine sevk edildim burada muayene sonrası heyete geçtik gözden %10 verildi ülser atif kolit oransızdı heyettaki doktor yaşlı kadın doktora hocam bu hastanın durumu nedir diye sorup evraktan bakıp hocam bu hasta %50'ye giriyor yaşlı hanımefendi yüzüne baktın mı? kilosu yerinde deyip
oranı %25'e düşürdü halbuki ilaç raporlarım, epkriz raporlarım hatta 9 gün hastane yatış 10 gün evde yatış raporlarımı göstermem fayda etmeyip itirazımda yaşlı doktorcuk bana şunu söyledi "bende sabahları parmaklarımı kaldıracak halim yok ama işe geliyorum dedi" bende bu durum aynı şey değil ben sabah karın ağrısından iş yerime gecikme yaşıyorum sürekli kontrol için hastaneye gitmem gerekiyor ve de 25 gün işe gelemeyen bir personeli hangi şirket kabul etsin dedim dediğimle kaldım cevap hasta olmamaya bak denildi
Aradan 1 ay geçti artık umursamadım ilgili bıraktım 2 ay geçtikten sonra itiraz ettiğim sağlık kurumunu aradım bana sen Şişli Etfal Hastanesine sevk edilmişsin oradan randevu alıp tekrar heyete giricen.
Ertesi güne randevu olup göz ve Gastaroenteroloji bölümüne göründüm doktorlar çok sert ve umursamaz tavırlar içerisindeydi umudumu yitirdim 1 hafta sonra heyete çağırıldım.
Heyetteki doktorlar diğer doktorların aksine çok mütavaziydiler Askerlikten aldığım raporumu vs. gösterdim ufak bir umut doğdu içime. 1 hafta sonra raporumu almaya gittim umutsuz bir şekilde direk oran kısmına baktım ve %46'yı gördüm şaşırdım ve oradaki görevliye doğrulattım.
Bu sitede bir arkadaş böyle hikayesini anlatmıştı ve orda düşük raporu itiraz edip hakkını alabilmişti buda bana ilham verdi kalkıştım. Bu işte öğrendim ki işin peşini bırakmamak lazım. Yaşadığım bu durumu sizlerle paylaşmak istedim. Umarım herkes için adelet bir şekilde yerini bulur.