Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözlük tipi işitme cihazı kullanan arkadaşlar tecrübelerinizi yazar mısınız?

derejvan

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
gözlük tipi işitme cihazı kullanan arkadaşlar deneyimleri buraya yazarsa sevinirim.

Gözlük tipi cihazlar daha farklı Serkan... Bu tip cihazlarda hava yolu ile duymak yerine kemik yolu ile duymak tercih edilir.. Cihaz gözlük sapına monte ediliyor..

1- Kemik yolu ile duymak hava yolu ile duymaktan daha iyi ise,
2- Hasta zaten gözlük kullanıyorsa, tavsiye ediliyor...

Dezavantajı, kemik ile temassızlık.. Gözlük sapının deforme olmasıyla cihazın kemikle teması zayıflıyor ve sürekli bastırmak gerekiyor...

Kulak arkasındaki üst kemiğe işaret parmağınızla vurun kemik yolu ile sesi duyacaksınız... Sosyal yaşamda 1-2 kez kullanan birilerini görmüştüm..

işitme cihazı.

yaklaşık 7 aydır doktur bana gözlük tipi işitme cihazı raporu vermiş.
maalesef alamıyorum. çünkü çok pahalı. ikinci el aradım, o da yok

fiyat

Bahoo65 genel fiyat bilgin var mı hiç? Bir de kullanımında gevşeme sorunu yaşanıyormuş. Bir kaç yerden okuduğum bir bilgi.

ben kullanıyorum.

ben 15 yıldır kullanıyorum.rexton, coselgi kullandım şimdiearnet kullanıyorum.gözlük tipinden önce kanal işi kullanıyordum.ancak koku yaptığı için gözlük tipine başladım.çok rahat kullanımı var.Yalnız kemiğe iyi temas ettirecek ayarların yapılması lazım.soruları olanlara cavap yazabilirim.

kardeş ben coselci gözlük tipi kullanıyorum.çok memnunum,fakat gözlük çok çabuk genişliyor genişledikkçe temas etmiyor.ikide bir gözlükçüye gitmekten bıktım.yokmu başka çaresi

baho65;

genişlememsi için sert yapılı malzemeden üretilmiş çerçeve kullanılması gerek.coselgi de bende aynı dertten muzdariptim.Earnet te çelik çerçeveler var, daha sağlam ve sert.birde cihazı çıkarırken arka taraftan değilde ön taraftan tutarak çıkarırsan daha az genişleme oluyor.Yinede bir gözlükçü ile görüşürsen belki sert yapılı bir çerçeve uydurabilir.

gözlük tipi

arkadaşlar ben gözlük tipi işitme cihazı kullanıyorum.markası coselgi.biraz ağırdır.maşka markalarda gözlük tipi işitme cihazı varmı acaba. bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum

Coselgi bu işte çok eskidir keza Rexton'da bulabilirseniz 2 markadan birini gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Bulamazsanız Starkey'in gözlük tipi cikazları hiç fena değil.

Yalnız şöyle bir durum var hava yolları çok kötü değilse (Total) kemikden duyma pek iyi olmuyor. Deneyip tecrübe ederseniz daha iyi anlayacaksınızdır.

mehmettopuz;
Sert vs hiçbiri çare değil. Zamanla gevşeme her çerçevede oluyor hadi çerçeve yapmadı saplar gevşiyor. İyi ve tam yerine basması gerekiyor. Aksi taktirde ötme sorunu oluyor.

siz zannedersem isitme cihazlari hakkinda bilgili birisisiniz murat81tr bu gozluk tipinde kemik yolu diyorsunuz
ben 3 yil once sol kulagimda koklear implanti aldirmistim kotu bir cinlama oluyor o kulakta ama kulak deligide tikali ha
simdi kemik yolu bu kulagima fayda edermi acaba
duymasi degil meramim ses duyarak cinlamayi bastirmasi
bide diyorumki odyo olcumu falan yapmiyolar odyocular o sol kulaga yoksam hic hic hic mi faydasi olmaz cinlamayi bastirmak icin alirdim eger ise yariyacagini bilsem
kemik yolu hakkinda bilgim yok aydinlatirsaniz sevinirdim

[quote=shukufe;

Tinnitus tarzı sorunlarda kemik yolu cihazların işe yaradığını görmedim. Maskeleme cihaz hava yolu kullanılması gerekiyor ancak kulak kapalı olduğu için yararlanamıyorsunuz üzgünüm.

tesekkur ederim murat81tr
bir umit careler tukenmez diyorum amaaa
doktor irfan rauf aksoyun lazer tedavisinden okumustum total kayiplilara lazer bile olmuyormus cinlamayi bastirmak icin koklearin baska cesidi ameliyatla takiliyormus
ama benim o sansimda yok herhalde cunku kulak artik mahvoldu

Elbette çare tükenmez teknoloji hızla gelişiyor. Gelecek bir dönemde dna örneklerinden organ yapılacağından bahsediliyor. Yani her şey olabilir bekleyip gönlümüzü ferah tutalım.

kulak zarlarım delik olduğu için doktur gözlük tipi cihaz dışında kesinlikle cihaz önermiyor.coselgi markası kullanıyorum.biraz ağırdır.ara sıra gevşiyor.onun dışında memnunum

haydar dilla nasil duyuyorsunuz duyduklarinizi anlamada zorluk cekmek oluyormu
gozlugun neresi duymaniza yardim ediyor neresi kemige temas ediyor nereden duyuluyor anlatabilirmisiniz

duymam çok iyi.cihaz gözlüğe takılıp kulağın arkasındaki kemiye teması sayesinde işitiyorum.gayet memnunum.

tesekkur ederim haydardilla
birde isitme derecenizi yani desibel yazabilirmisiniz
bende denemek istiyorum bu kemik yollu cihazi
sol tikali kulagimla ses duyarak kulak cinlamasini bastirmak istiyorum
isitmem cik agir oldugundan bu siralar hic duymadigimdan cihaz satilan yerlere bile gitmek istemiyorum senin isitme derecene gore eger bana fayda umacak gibi bisi olursa oyle deneyecegim

merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 16 yıldır işitme cihazı kullanıyorum kukak içi ve kemik yolu olmak üzere iki cihazım vardı ama kemik yolu viennetone marka gözlüğüm kırıldı. üretimden kalktığı için tamir de ettiremiyorum . söylenilen markalara baktım ama kemik yolu artık üretilmiyor diye hiç bir yerde bulamadım. izmir de oturuyorum bana satın alabileceğim bir bayi ismi verebilir misiniz

hosgeldin spss haydar dillaya epi yuklendim ama doyurucu bilgiler elde edemedim bide sen anlatsana spss
nasil duyuyorsunuz kemik yoluyla
isitmenis kac ds
kemik yoluyla isitmek konusulanlari anlamak hava yoluyla isitmeye gore fark veya iyilik hali varmi

merhaba
benim tek kulağımda sinirlerden kaynaklanan % 80 iştme kaybı var dolayısıyla ona alet kullanamıyorum. diğer kulağımda ise % 20 lik bir kayıp var ameliyatla düzelebilir ama tek kulak olduğu için onu riske atmak istemedim. dolayısıyla bütün cihazlar kulak içi, kulak arkası, kemik yolu tek kulağım için aslında. kulak içi ve kulak arkasını sürekli kullanınca kulakta terleme ve sonuçta mantar olabiliyor ve zaman zaman ağrı bu yüzden kemik yolu kullanıyorum. kemik yolu bildiğin gözlük sadece kulağın arkasına gelen kısım cihaz. kulağın arkasındaki kemiklerden sesleri titreşimle duymanı sağlıyor . hatta cihazı eline alıp konuştuğunda titreşimi hissedebiliyorsun. gözlük biraz ağır ve kaba ben de çok kullanınca ağrı yapıyordu ben de onu taç gibi kullanmaya başladım . tabi her gözlük gibi yayları esnediği için sürekli gözlükçüye gitmek zorundasın o başka. bu arada oticonun yeni kulak arkası çıkmış, kulağın içini tam kapatmayan bir cihaz salı randevu aldım bakalım gözlük bulamazsam onu alacağım artık

shukufe;
bu arada diğer mesajlarını okudum da çınlama için bir şey yapamazsın. kullandığın cihaz ne kadar güçlü olursa olsun o sesi duyuyorsun. ya da diyelim ki bastırdın bu sefer yüksek sesten baş ağrısı başlıyor o da o sesi iyice tetikliyor. kısır döngü yani.ben yıllardır çekiyorum bu derdi tek yapabileceğin içindeki bir maddeden dolayı(ama adını hatırlamıyorum) kesinlikle aspirin içmemek ve fazla yorulmamak.
kemik yolu hava yoluyla duyamayanlar için bildiğim kadarıyla yoksa işitme açısından fark yok hatta şimdiki hava yoları ile kıyaslayamazsın bile. yeni kulak içi cihazlar dışarıdaki gürültüleri azaltıyor ama gözlükte öyle bir şey yok bütün sesleri olduğu gibi duyuyorsun. özellikle arabada çok kötü oluyor.
ben de diğer cihazlar olduğu için ben alternatif olarak arıyorum.

verdigin doyurucu bilgilere cok tesekkur ederim spss demekki bu kemik yollu isitme cihazlari analog oluyor
ben koklear implanttan once 3 tane analog aldim sizin dediginiz gibi serseme ceviriyordu cihazsiz duyduklarimi bile anlamaz oluyordum bu cihazlar bana olmuyor deyince doktorum koklear implant yapoalim demisti 2000 yilinda dijitallerinde pek bilinirligi yoktu
yada ben net ortami filan bilmezdim o zamanlar odyologumda sagoldun kendi pazarladigi analoglari bi guzel kakalamisti bana
simdi koklear implanti aldirdiktan sonra dijital cihazla eh koklear implant kadar olmasada seslerden rahatsiz olmuyorum
cinlama icinde cok faydali buluyorum ama koklear cikarildi ya o kulak artik basbelasi esas cinlamalar onda feryat figan ediyor inan uykularimi bile zorluyor sirasinda
ama gel gor ki kulak tikali artiksanki bende kemik yolu istiyorum ama koklear implant takilirken o kulak arkasi kemigide oyuldu o oyukla olacak gibi degil galiba

dijital cihazlari zizede tavsiye ederim 80 ds bile cok iyi duyarsiniz benim eski olcum 97 ds di bu aralar kotuledi iyice
acaba diyorum ki o az kayipli kulaginiza prob oluyor o kalip kadar rahatsizlik vermiyor iyi dezenfekte ederek prob kullanarak dijital bir cihazla daha rahat edebilirsiniz belki

uzulme soykan napalim gelecegi dusunme geldigi zaman en kotusu koklear yaptirirsin
biu gun duyduklarinla mutlu olmaya calis yedigine ictigine,uykuna stres duzeyine dikkar et kendine iyi bak moral ozmakta isitme kayini artirir
sanata iyi yaptigin sevdigin ir sanata yonel insan sevdigi verimli oldugu ir isle ugrasirsa sagirlik kismen problem olmuyor

Bir de merak ettiğim bir şey daha var. Gözlük tipi işitme cihazını kullanan arkadaşlar kemik yolu ile işitmedeki kayıp değerlerini de yazabilirler mi?

ben gözlük tipi işitme cihazı almak istiyorum.fakat markalar hakkında bilgim olmadığından oticon sumon la coselgi arasında bir karar veremedim.hangisi iyidir bilmiyorum.yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

derejvan;

bende sizin gibi meraktayim acaba ne kadar desibellere cevap veriyor bu gozluk tipi

Üst Alt