merhaba arkadaşlar...
ilkokuldan 4'ten beri gözlük tipi işitme cihazı kullanıyorum. şu an 29 yaşındayım ve sosyal bilgiler öğretmeniyim. hayırlısıyla, bir aksilik olmazsa ;bu dönem özürlü öğretmen olarak meb'e atanacağım.
ilk ameliyatımı (radikal mastedioktami) sağ kulaktan dokuz yaşımdayken , ikinciyi de 16 yaşındayken sol kulaktan oldum. ameliyatlarım otit'in aşırı kuvvetli olmasından dolayı ve vücudum direnç göstermediğinden tam verimli olmadı ve hala iltihabım ,akıntım var.
ilk olarak çocukken rexton marka kemik yolu gözlük tipi işitme cihazım vardı ve yaramazlığımdan dolayı sıklıkla tamire gidiyordu. lisede ise gereksiz bir gururla ve de tedavi sürecimin kötü gitmesinin verdiği moral bozukluğuyla cihaz kullanmadım. hayatımdaki en büyük hataydı. anadolu öğretmen lisesi kazanmıştım,yatılıydı ve notlarım da çok yüksekti ama çok mutsuzdum. dersleri dinleyerek değil okuyarak öğrendim .asla bunu yapmayın ve dört elle cihazınıza sarılın.
üniversitede de rexton kullandım ama gözlükçüde yaptırdığım kemik çerçeve ile kullandım. sürekli esneme yaptığından verimli kulanamadım . metal çerçeve rahatsız ediyordu. daha sonra coselgi'nin amico marka analog cihazını aldım. yapı olarak çok terleyen biri olduğumdan ve amico analogda şimdiki dijital versiyonda olduğu gibi kulağa temas eden yerde siyah bir plastik kaplama bulunmadığından yazın çok ciddi sıkıntı yarattı. en ufak terlemede cihaz bozuluyordu ve çok ilginçtir ki -bazen-birkaç gün sonra içi kuruyup tekrar çalışıyordu. onun için analog cihaz bozulduğunda hemen tamire göndermemeyi biraz beklemem gerektiğini öğrendim.
daha sonra yurtdışına hannover'e almanca öğrenmeye gittim. cihazla bu çok zor dili 6 ayda söktüm ve kursta en iyi öğrenen bendim. cihazınızı doğru kullanıp onu bir organınız gibi görürseniz normal insanlardan bile daha iyi algılarsınız. çünkü bizdeki problemin verdiği duymaya yönelik konsantrasyon kabiliyeti cihazla birleşince ortaya harika bir sonuç çıkıyor.2006 yılını almanya-hannover'de geçirdim ve orda üretilen bruckhoff marka cihazı gördüm. çatallı , estetik bir versiyondu ama pahalı olduğu için almadım.performansı konusunda diğerleriyle aynı olduğunu ancak daha estetik olduğu için bu markaya yönelim olduğunu duydum.
şu anda coselgi amico dijital cihaz(sağ ve sol) kullanıyorum. cihaza alışmakta zorlandım çünkü dijital olduğundan sesi fazla algıladığında kendini kapatıyor. aktif olarak 10 yıldır araba kullanıyorum. motor sesi arttığında ya da trafik çok gürültülü olduğunda sağ tarafı sinyal tonunun ardından birkaç saniye kapatıyor.eğer gürültü devam ederse daha uzun kapatıyor ve bu sefer sol taraf devamlı uyarı veriyor. bu sefer yanımda oturanları duyamıyorum. sanırım bu benim duyma eşiğim ile ilgili bir durum. kemik yolum çok temiz ve cihazla bu sayede şükürler olsun ki çok iyi duyabiliyorum.cihaz olmadan kesinlikle duyamıyorum. cihaza da sizin duyma verileriniz uyarlandığından otomatik olarak gürültü önlemi alıyor. buna çok zor alıştım çünkü kafasına göre duymama izin veriyormuş gibi hissettim. ama zamanla alışıyorsunuz. hala da kullanıyorum ve ağır olması dışında gayet memnunum.
cihazlarımı istanbul taksim'deki duysel' den temin ediyorum. duysel dışında hiçbir yerden cihaz almadım ama başka firmaları da sürekli takip ettim. dışarıya göre en uygun fiyatları duysel veriyor. eğer cihazım bozulursa hemen arayıp cihazı tamire gönderiyorum diyorum ve servisteki arkadaşlara cihazla ilgili sıkıntımı anlatan bir yazıyı da içine koyup kargoyla gönderiyorum . sağolsun arkadaşlar hemen şikayete göre tahmini masrafının bildiriyorlar ve ben onay verirsem yapıyorlar. fahiş fiyat uygulaması kesinlikle görmedim. bozulan cihalarımı başka yerlere de götürdüm ve fahiş fiyatlar istediler. ayrıca işin ehli değillerdi. tamir olduktan sonra banka hesaplarına havale yapıyorum onlar da bana gönderiyorlar.hizmetlerinden memnunum.
şu anda kemik çerçeveli analog ve metal çerçeveli dijital olmak üzere sağ-sol iki cihazım var. coselgi'nin web sitesinde yeni orjinal çerçevelerin çıktığını gördüm . gerçekten çok şıklar ve dikkat ederseniz içi esnemeyen metalden oluşan kemik çerçeveler var. sanırım sonunda çerçeve problemini çözdüler. güneş gözlüğü versiyonunu bile çıkarmışlar. harika bir gelişme. en yakın zamanda temin edeceğim. çerçeveler sanırım 100-200 arası fiyatlarla değişiyor. bence çok uygun çünkü dışardan çerçeve yaptırınca iyi, sağlam bir ürüne camlarıyla beraber bundan çok daha fazlasını veriyorsunuz.
birçok kişide olan şikayetler bende de var. ötme , cep telefonuyla konuşurken cızırdama , rüzgarda yanındakini anlamama , güvenlik tarama cihazından bir defada geçememe
gibi ufak tefek sorunlar var tabii ama zamanla bunları da ekarte edebileceğimizi düşünüyorum.
burada kemik yolu gözlük tipi işitme cihazları tecrübelerimle ilgili sormak istediğiniz herşeyi paylaşabilirim. e-posta adresim
onuralkan16@hotmail.com
hepinize sonuna kadar işitebilen bir yaşam diliyorum...