Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göztepe SSK ÖTV indirimi için sirkülerden haberi yok. Rapor itiraz yolları nedir?

ousenmez

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
8
Merhaba

Ben gelir idaresi nin 30.4.2010 tarihli ötv sirküler 12ye göre, Malul ve Engellilerin Araç Alımında ÖTV İstisnası Uygulamasının Şartları ile İstisnadan Yararlanılan Araçların Satışında Vergi Uygulanması. | Gelir İdaresi Başkanlığı sol alt extremite de sakatlığı bulununlar otomatik vitesli arac alımında ,ehliyetinde de otomatik vites kısıtı varsa,ötv muafiyetinden engelli oranına bakılmaksızın yararlanabilir ibaresi üzerine bugün göztepe ssk ya başvurdum.

Sağlık kurulunda ortopedi,fizik tedavi ve nöroloji bölümleri cp sekel ve sol alt extremite deki sakatlığa dair teşhisi yazdı. Ama ordaki gerek memurlar gerek doktorlar,sana heyetden otv indiriminden yararlanır kararı cıkmaz çünkü yüzde 90 ve üzeri engelli değilsin vs dediler.

Bu sirkülerden bahsedince herkes o ne ? haberimiz yok, varsa öyle birşey heyete gösterirsin vs dediler. Pazartesi 1.30 da heyete gireceğim., şimdi ben heyete giderken bu ilgili sirküleri de yanımda götüreceğimde, eğer heyet de haberimiz yok o neymiş vs derse ve bu yüzde 90ın altında engelli ondan dolayı otv indiriminden den yararlanamaz gibi bir karar verirse, nasıl bir yol izlemeliyim?

Heyet kararına itiraz mı etmem gerekiyor? Yani 2010 daki bir genelgeden 2017 de hala habermiz yok derlerse bu insanlar nerede yaşıyor diyesim geliyor. Başına böyle bir şey gelen oldu mu ? ya da tavsiyesi olanlar? Şimdiden sağolun.

ousenmez

Esas şunu alın yanınıza: Sağlık Bakanlığı Araç ve ehliyet için saglik raporlarina iliskin usul ve esaslar

5.1.2.3.- ÖTV indirimli araç alımına yönelik Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında şu hususlara dikkate alınacaktır
a) Ortopedik engellilerde sadece "özel tertibatlı araç kullanması gereklidir." veya "özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur" ibarelerinden biri ve engellilik oranı yazılacaktır. Kişinin sürücü belge sınıfı veya özel tertibat kodu kesinlikle yazılmayacaktır.
b) Engelli raporlarına sürücü olunup olunamayacağına dair bir hüküm yazılmayacaktır.​

OTV raporu kronik sakatlığa 2yıllık rapor

Ben sonunda 21 Agustos ta girdiğim Göztepe SSK sağlık kurulundan raporumu,53 gün sonra alabildim. Zaten yaşanılan sıkıntı ve rezillikler yetmiyormuş gibi ( bir imzayı 40 gün bekledk,arada 6 fotomu kaybettiler,git gel ugrastım) bana sol alt extremiteyi etkileyen yüzde 40 oranlı serebral palsi sekeli teşhisi koymüşlar.

Raporda sakatlığın kronik süreğen oldu işaretlenmiş. Ama rapor gecerlilik süresi 2 yıl deniyor. Kronik sakatlıksa nasıl 2 yıl gecerli oluyor rapor anlamadım. Tedavisi mümkün olmayan bir sakatlık 2 yıl sonra iyileşiyor mu?. Bu şimdi 2 sene sonra tekrar başka bir kurula gidip yeni rapor mu almam gerektiği anlamına geliyor? Bu raporda ötv ye dair hiçbir yazı ibare yok,vergi dairesi için bu yeterli olacak mı? Bilenler cevaplarsa sevinirim. İlk defa bu işlerle ugrasıyorumda.

raporu ötv için kullanacaksınız ötv den yararlanır seklinde onay olmalı ayrıca drların nasıl bir araç kullanacağınızında dr tarafından rapora yazılmış olması gerekiyor otomatik vitesli araç kullanabilir veya özel donanımlı arac kullanabilir şeklinde görüş yazmalı bunların hiç biri yoksa ötv için maliye sorun çıkartır

iyi de doktorlar biz sadece durum bildiririz otv yle ilgili birşey yazamayız dediler. yani her kuruma göre değişiyor mu bu rapor yazılış biçimleri. bende arkasında ötv ye dair durum bildirir rapor yazmış. buna da mı itiraz edeceğiz. bu rapor 53 günde cıktı, itirazda 5ay sürer herhalde.

raporda kullanım amacı kısmında kutucuklar var ötv işaretli olması gerekiyor aslında dr nasıl bir arac kullanmanızı gerektirecek rapora görüş yazmışssa rapor ile maliye'ye gidip bilgi alın derim

valla arkadaşım ben ötv indirimi için rapor dilekçesi yazarken otomatik vitesli arac ehliyetim olduğunu vs de yazarken, orda mudahale edip buna gerek yok. Bu ehliyetlik rapor değil ötv indirimi deyip dilekçeyi sadece ötv indirimi için yazdırdılar. Raporun arka sayfasında ne için kulanılacağı yerde diğer açıklayın bölümü var oraya otv ye dair engelli durum bildirir yazmışlar.

Ben vergi dairesine soracağımda eminim onlarda baska bir kılık yapacak.Bir kere ben üniversite hocasıyım 5 dakika dinlemediler hastanede derdimi anlatamadım. Bunlar yol yordam bilmeyen sıradan insanlara neler yapıyordur merak ediyorum. Vergi dairesinde kadıköy de kadın beni konuşturtmadı bile, ne dersem ümraniyeye git deyip durdu.Böyle vatandaşa hizmet mi olur ya.Ben bugün kendi öğrencimin tavsiye mektubu için zarf buldum, istesem git zarf getir lan bana der başımdan savarım. Birazda yaptığın işe saygın olacak ya.

valla hemen hemen her kurumda yönetmeliklerden kanunlardan bi haber insanlar karşımıza çıkabiliyor haklısınız

Üst Alt